Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tecumtha

15. 8. 2010 8:29
Paní autorko, vy jste tak strašně naivní :-(

Víte jak to vidím já ? Nebezpečí není žádná "islamofobie" jak se snažíte podsouvat. Nebezpečím pro evropskou civilizaci jak ji známe jsou právě takové naivní názory, jaké prezentujete v článku. Vsadím se, že sem naběhnou islamisté a muslimové, kteří Vám zatleskají a budou se velmi smát, jak jim v jejich plánu ovládnutí Evropy pomáháte. Vaše představa o mentalitě muslimů je realitě na míle vzdálená.:-(

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

15. 8. 2010 10:42
Re: Paní autorko, vy jste tak strašně naivní :-(

R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 8. 2010 8:29
To by fungovalo, kdyby....

.... kdyby byl islám tím, za co ho považujete.

-

Souhlasím s tím, že jsme se do tohohle problému navezli sami. Ať už kolonizací islámských zemí, a nebo drancováním jejich přírodních zdrojů. Nejhorší problémy s islámem mají země, které mívaly islámské kolonie a země, které v islámských zemích těžily nebo těží suroviny, případně v nich investují do průmyslu. Bez těchto aktivit by islám určitě nyní neohrožoval nás všechny.

-

Ovšem nesouhlasím s navrhovanými opatřeními. Islám je vážný problém a vyžaduje mimořádné postupy. Naše civilizace se těžko vyrovnává s organizovaným zločinem, s mafiemi nebo se zločinnými ideologiemi. Tyto zločinné skupiny se totiž opírají o obrovské množství spořádaně žijících lidí, kteří jsou pod jejich vlivem. Pokud nepostihnete tuto vazbu, neuspějete. Proto je potřeba bojovat proti ideologii, přeněni řečeno proti těm částem ideologie, které jsou v rozporu s naším právem a naším způsobem života.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

15. 8. 2010 7:40
islamofobie

Islamofobie je hanlivý a nesprávný termín, kterým se označují odpůrci totality. Je to podobné, jako kdybyste říkala "nacifobie". Fóbie je bezdůvodný a neovladatelný strach. Většina odpůrců islámu ale má celkem jasnou představu, proč islám nemá v oblibě, ajsou vám schopní vyjmenovat jasné argumenty. Zeptejte se někoho, proč je mu odporný nacismus, a pak někoho, proč jsou mu odporné myši, nebo pavouci, rozdíl je patrný.

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

15. 8. 2010 10:43
Re: islamofobie

Také velmi trefné R^

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

15. 8. 2010 7:35
komentáře

1. nerozumíte dobře pojmu multikulturalismus. To, co označujete za multikulturalismus, a líbí se vám to, je ve skutečnosti opak multikulturalismu, tzv. "melting pot".

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiculturalism

2. zakazování vs. nezakazování islámu: zvažte nacismus. Podobně jako v případě islámu jde o nepřátelskou (všemu neislámskému) totalitní ideologii, která usiluje o dominanci. Nacismus je zde zakázaný. Asi z dobrého důvodu. Proč nejsme konzistentní a nezakážeme i komunismus a islám? Zákony, podle kterých by se islám dal postavit mimo zákon již existují. Způsob provedení je známý a vyzkoušený v případě nacismu.

Domníváte se, že ideologie s přístupem "konvertuj, podrob se (dhimmi) nebo zemři" je kompatibilní s demokracií a 21. stoletím?

Na závěr: vaše pointa, jak se zdá z toho, co píšete, je jiná, než píšete: a to, že nemá cenu vést válku s lidmi - muslimy - ale s ideologií. Zatímco muslimové jsou jako lidé různí, islám je ideologie a lze poznat a posoudit.

0 0
možnosti
OU

15. 8. 2010 9:10
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
A

Amamri

15. 8. 2010 7:24
Dobré ráno

máte naprostou pravdu. Dávám karmu.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

15. 8. 2010 5:21
Ad odvolávky na vědecké výzkumy

Musím upozornit, že odvolávat se na vědecké výzkumy může být velmi ošemetné.  Výzkumníci do nich apriori projektují i nevědomě své postoje, což se samozřejmě odráží ve výstupech.

0 0
možnosti
MS

kenzo

15. 8. 2010 5:39
Re: Ad odvolávky na vědecké výzkumy

Tak pro Vás trocha výzkumu veřejného mínění:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/v-evrope-vladne-xenofobie-polovina-lidi-trpi-predsudky_148199.html

Podle průzkumu agentury Infratest dimap pro časopis Morgenmagazin německé ARD začátkem prosince uplynulého roku, má z expanze islámu v Německu „mírné obavy“ 39% Němců a 36% z ní má „velké obavy“. Pouze 22% nevidí islám jako problém a ani nemyslí, že je v německé společnosti příliš silně rozšířen.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article5495238/Drei-von-vier-Deutschen-haben-Angst-vor-dem-Islam.html#vote_5433610

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

15. 8. 2010 3:42
Krasna multi kulti teorie, ale v praxi by selhala

Uz jenom samotny pojem ISLAMOFOBIE, vetsina lidi v EU nema fobii z islamu. Neni to strach, chorobny strach z nepoznaneho. Je to spis smes predsudku a zkusenosti. Stejne jako reseni romske otazky, reseni islamu v Eu neni tak krasne jednoduche, jak by se zdalo. Jeden bod se vam zdaril - ochrana tyranych ( a to udajne jste tam davat nemusela) zen, nabidnout jim alternativu, ochranu. Ale zakladni omyl je myslet si, ze ONI jsou uplne stejni a maji stejna ocekavani jako Evropane. EU si pomalu kope hrob, svou toleranci a ustupky. DOST bylo tolerance. Je treba omezit emigraci, Schengen byl jeden z nejvetsich hlouposti EU, je treba podporit rebely. Zatimco Zidove maji schopnost se prizpusobit, muslimove nikoliv, a to v EU vic nez  v USA. "Vase" civilizace dojede prave na tu toleranci a ustupky a take na nizkou porodnost. Karmohonka, budme k  sobe mili a ono se to nejak samo vyresi. Je mi lito, ale antikarma.

0 0
možnosti
MS

kenzo

15. 8. 2010 5:28
Re: Krasna multi kulti teorie, ale v praxi by selhala

Paní autorka je především velmi multikulturně naivní a doposud ještě nepochopila, že všechna ta řešení, která tak krásně navrhuje, dnes krachují. Protože s xenokulturními muslimy jsou nerealizovatelná a ve stále více multikulturně unavené společnosti neatraktivní. Naopak, jsme svědky stále imperativněji kladených požadavků ze strany muslimů, jdoucích často proti tradicím hostitelských zemí! A dále postupné společenské polarizace, segregace, nepokryté islamizace, včetně kriminalizace a to vše za doprovodu jednoho stále zřetelnějšího efektu - strany, které problémy ledabylým otevřením imigračních stavidel zapříčinily a které nejsou schopny si je ani připustit a jedinou jejich  politickou rétorikou jsou zkrachovalá dogmata multi-kulti (o toleranci, rovnosti a lidských právech) a rostoucí problémy se snaží jen relativizovat, jako to dělá autorka, dnes pozvolna, ale jistě začínají vyklízet politické pole!

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

15. 8. 2010 2:56
Esenciální pacifikace

a hypermateřský text: BUDEME NA SEBE HODNÍ! Nadpis byl moc fajn a těšil jsem se na ultimativní logiku. Kor když kočka má od šeptání přejít k řevu dle baneru. Chytil jsem se stolu v očekávání náporu...a zase se pustil, protože...jo, proč ne, většina bodů textu je prostě hlavně 'hodná', jenže bude to k něčemu podané takto? Já prostě nevím jak to vnímat: Palloťačka chce být za hodnou demokratku, což je sice fajn, ale když je toho moc, tak je z toho prostě pudink. Tedy ač ideově bezkonfliktní, tak skrze formu...Rv:-/

0 0
možnosti
VS

apoc9

15. 8. 2010 1:55
Další naprosto nemožný článek na blogu

Islám je barbarství a zlo, které nelze tolerovat. Stejně jako třeba nacismus a komunismus. Každý rozumný ne-muslim si tento fakt uvědomí pokud se seznámí s kulturou a filozofií muslimů v reálu. Evropa ohrožuje sama sebe řešením marginálních problémů. Hraní si na válku s terorizmem postrádá smysl, když neodstraníte příčiny problému. Každá tolerance má své meze - tolerance bezmezná je synonymem hlouposti. Evropa pomalu, ale jistě vymírá a islám je naopak na vzestupu díky vysoké porodnosti muslimů a imigraci - to je empirický fakt. Ve státech, kde je většina muslimů, je demokraticky pro všechny zavedeno islámské právo = nulová náboženská svoboda. Tvrdit, že nám islamizace vůbec nehrozí je nehorázná lež. ;-O Váš příklad je toho dokladem, pokud bude většina lidí jehovisty transfúze se zákonem označí jako nelegální zákrok.

0 0
možnosti
MS

kenzo

15. 8. 2010 2:06
Re: Další naprosto nemožný článek na blogu

Islamizace a Evropa, kterou bychom ještě měli považovat za svou:

http://www.youtube.com/watch?v=GGkk5RPHuZc&feature=related

Francouzská akce proti islamizaci Paříže:

http://www.youtube.com/watch?v=vleF-NSM6fM&playnext=1&videos=pqFB8dfEcZE

0 0
možnosti

martinxz

15. 8. 2010 1:31
hmmm

Máte zajímavý pohled, ale často bohužel neslučitelný s realitou. Realita je taková, že se do Evropy ženou kvanta nevzdělaných muslimů, než je integrujete, tak mezitím jim vyrostlo 8 dalším neintergrovaných dětí. Navíc pár muslimů nevadí, ale když je jich hodně, tak dochází k radikalizaci střední třídy. To je prostě fakt, který funguje všude na světě.2% nevadí, ale s 10-20% muslimů ve společnosti jsou tak jenom samé problémy. Tato komunita si už začne diktovat podmínky, které jsou v souladu s koránem. Než se nadějete, je tu víc muslimů než Evropanů. Nové generace muslimů si jako imigranti nepřipadají. Připadají si jako skuteční Němci/Francouzi a chtějí, aby se jejich země přeměnila k jejich obrazu. Můžete si psát co chcete, ale tohle je jejich myšlení. Jediná možnost jak tomu zabránit je udělat ihned stop všem imigrantů z islámských zemí (nebo všech) a brát jen pár inteligentních a doma se snažit integrovat neintegrované.... ale možná je už pozdě. Tot můj názor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky