Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

vita.s

17. 8. 2010 2:51
Děkuji vám opět za velmi inspirativní článek...

Děkuji vám opět za velmi inspirativní článek. Lidi, co (doopravdy) přemýšlejí (byť by zdaleka vždy nemuseli mít plnou pravdu, natož pak černobílou :-)), jsou prostě vzácní a pro mne (mnou) je to chráněný a uctívaný druh...

Polemizovat by se dalo o lecčem. Co se "problému" Islámu konkrétně týče, vyžadovalo by to především širší a hlubší nastudování celé problematiky - od historie po současnost a ze všech pohledů a souvislostí... (no, já už jsem takovej :-)). Necítím se mít dostatečný počet "vstupů" (a dovolím si usoudit, že nejsou ani u vás). Obecně ano - demoktarická společnost má (jako nepříjemný, ale nevyhnutelný vedlejší efekt - podobně jako x dalších) tendence extrémně snadno podléhat podobným fóbiím, příčin je víc... A to, že každá fóbie (a důsledky a chování z ní vyplývající) je vždy nebezpečná a kontraproduktivní, netřeba ztrácet řeč (ilustrují to "hezky" i některé komentáře zde - ač jsem z nich zběžně přelétl jen první stranu...).

O principech a důsledcích "msty" obecně (nejen

0 0
možnosti
VS

vita.s

17. 8. 2010 3:09
Re: Děkuji vám opět za velmi inspirativní článek...

nejen "ze cti") netřeba ztrácet řeč - to je (snad doufám každému!?) jasná pravda (a je smutné, jak málo se na to tak často pod nátlakem emocí myslí - souvisí to přirozeně úzce s tím, že se vůbec prostince málo myslí:-), tady jak tomu říkám "doopravdy" myslí a třeba i dál, než za špičku nosu anebo nejbližších pár let atd.).

Jak už říkal/psal třeba i Karel May (ač taky přirozeně trochu "naivní" - ale ne zase zdaleka tak moc, jak je to o něm obecně v povědomí [co se myšlení týče, idealizaci indiánů apod. nehledě - kdo snad v "romantických" románech neidealizuje?]) - trest za zločit je dobrá věc, je-li jeho účelem (a nejvyšší snahou!) zabránit jeho opakování (jak pokusem - i kdyby Sisyfovským - o jeho možnou nápravu, tak jako prevence), atd. Msta je věc vždy jen špatná, bez vyjímky.

Dál... V části "interně" vidím (asi pochopitelně) řadu problémů - kupř. zabraňování vzniku ghett je extrémně složitá záležitost (opět obecně), o jakou se marn pokouší v lidské historii řada přemýšlívých...

0 0
možnosti
RK

klusicek

17. 8. 2010 1:55
Výborně!

Konečně někdo, kdo to vidí normálně a rozumně. Dnes je bohužel velmi těžké se vymanit z přemedializivané doby, kde vám (černoch) koranteng káže o islamizaci Evropy. Divné. Normálnímu člověku je jedno, že je černoch a na jeho žvásty není zvědav.

Bohužel žijeme ve společnosti debílků, kterým prsatá Borhyová řekne, že budou padat kroupy jako kýble, ať nechodí ven, tak ve sluečném dni raději chcípnou doma hladem, než aby vylezli ven.

Držím vám palce a díky za článek!!

(a apriori se omlouvám za vyznění komentáře, jsem opravdu naštván, že to tak je a že jste píchla do takového vosího hnízda! A je taky pozdě a vůbec ... ráno bych byl umírnění, raději to napíšu takhle!!) ;)

Ještě jednou díky!! Kéž by váš názor sdíleli další "jakosobětvrdínormální" lidé ;) Nemyslím si, že jsou hloupí -- to vůbec, jen se smějí náboženství a sami jsou věřící -- věří Bohu mediálnímu, 3x amen.

0 0
možnosti
JJ

Yurek

16. 8. 2010 23:01
Naši civilizaci ohrožují neinformovaní hlupáci

jako je autorka blogu. Panebože a tohle má volební právo!!!Rv

0 0
možnosti
VS

vita.s

17. 8. 2010 2:13
Re: Naši civilizaci ohrožují neinformovaní hlupáci

Negativní komentáře si většinou nechávám pro sebe, ale někdy... Hlupáci... Docela upřímně bych se bál vašeho volebního práva:-/ Volil byste Hitlera?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 8. 2010 21:53
vybombardovat

palestinskou ani afghánskou vesnici opravdu chytré není. Ale vybombardovat VŠECHNY PALESTINCE by chytré bylo. Jinak vaše "moudré" řešení vypadá tak, že je nejlepší ty tisíce raket z palestinské strany ignorovat. Protože nejsme jako oni. Zvláštní názor ve světle skutečnosti, jak jsme s tímto heslem dopadli v téhle zemi.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

16. 8. 2010 9:35
Nejde o islamofobii

Ano, problém naší civilizace je v tom, že se ohrožuje  především sama. To co autorka nazává islamofobiií ale není islamofobie, je to 16 století trvající islámský tlak na Evropu. Kdo tuto historickou konstantu nevnímá, je hlupák.

Sebeohrožení  evropské civilizace ale vychází z nesmyslných postojů neoliberalismu a multikulturalismu, které hloupě prosazují evropské politické kruhy. Současně pokračuje a sílí sekularižační protikřesťanský tlak od sundávání křížů, podpory potratů  až po potírání tradiční rodiny ve prospěch homosexuálních abnormalit a role ženy - matky ve společnosti. Výsledkem je ztráta vědomí kulturního židovsko-křesťanského základu a pokles polulace. Projevije se jako ztráta identity a ustupování vnějším kulturním tlakům natolik, že dnes již působí zevnitř. Dopouštíme se největší historické chyby. Popíráme a zlehčujeme vlastní křesťanskou identitu, propadáme kultuře konzumu a zavíráme oči před tím, jak nad námi importované kultury nybývají vrch!

0 0
možnosti
MR

iluminat

16. 8. 2010 3:14
V jednom mate pravdu, terorismus nas nenici

ale nase predpodelanost ano, oni (ne obycejni lide, muslimove, zide, nemci rusaci) ale jejich lidri a politici, nemaji na spech, a staci se mrknout na malilinkate krucky, zakaz psu v angickych autobusech, nas predpodelany strach ze kdyz v kancelarich - hlavne statnich - se nebudou slavit Vanoce, tak se jim zalibime, atd. to nas jednou dodela. A jejich a nase porodnost.. A kdyz je nekde mesita, tak okolo je to JEJICH, zadna hospoda, atd.

centimetr po centimetru, oni nas okupuji, neni to zatim videt, v Rime taky nebylo videt jak ta jedna sekta, krestane, rozkladali Rim.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

16. 8. 2010 2:29
Už té blondýně nenalejvejte

Je to ještě větší broskev, než vypadá.

0 0
možnosti
V

VentreSaintGrisX2

16. 8. 2010 0:20
Muslitikulturalismus jako řešení, spadla jste z višně?

Multikulturalismus je z valné míry to, co uvrhlo Evropu do sra... Multikulturalismus je zvrácená (ať už v naivitě či v záměru) ideologie, která ve vztahu k islámu vede k jedinému faktickému výsledku. Totiž k dokonalé islámské monokultuře, která je diskriminační, agresivní a nenávistá vůči všemu co není ideálně islámské. A to "míchání" jako myslíte jak? Kolik například znáte muslimek, co si vzaly nemuslima? Těch pár , co se vysmeklo z této všeobjímající fašizující sktruktury islámu, má co dělat, aby jim zůstala hlava na krku a signifikatní je, že to šlo ruku v ruce s vypuzením z islámské ummy.

0 0
možnosti
V

VentreSaintGrisX2

16. 8. 2010 0:20
Re: Muslitikulturalismus jako řešení, spadla jste z višně?

Jediné řešení je zastavit imigraci muslimů. Ostatní "řešení" jsou naprosto naivní plky. Podívejte se , jak to vypadá v zemích, kde je 10% muslimů. Jak to asi bude vypada, až jich za pár desetiletí bude 50%. Mimochodem Hitler se dostal k moci taky zcela legálně a "demokraticky", takže vydávat samotnou demokracii bez jejího bránění proti lidem a ideologiím, co ji berou jako slabost, je nejen naivní, ale pomalu zločinné, když by se appeasement měl opakovat a nepoučili jsme se...

0 0
možnosti
JJ

Yurek

15. 8. 2010 22:46
0 0
možnosti
ML

marlow

15. 8. 2010 23:10
Re: Když muslim miluje ženu

To nema nic spolecneho s islamem. Stejne fotky najdete i z Indie. Ze nejaky sebestredny frustrovany blb zmrzaci divku ktera mu dala kopacky nevypovida nic o nabozenstvi. Islam tohle neschvaluje.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 8. 2010 22:35
Zbabela hysterie

Nestacim se divit kolik je najednou v "ateistickych" cechach obrancu krestanstvi (samozrejme nasilim..). Cela tato hysterie je presne tim o co usiluji islamsti radikalove - hrstka zakomplexovanych magoru. Proti nim stoji 90% muslimu. Sympatie k radikalum u 10% mladych neni nic extra (viz preference DS u nasich stredoskolaku). A i tech par mladochu z toho vyroste - pokud je nebudeme podporovat svou zbabelou a hloupou sikanou a nenavisti. Muslimove v Evrope se radikalizuji protoze se citi v ohrozeni - a pri pohledu do diskuse se jim vubec nedivim. Mam muslimske pratele kteri to vidi kolem sebe - pred par lety chodili do hospody a ted se schazi v mesite kam driv ani nepachli. To je jediny vysledek protimuslimskych nalad. Pred 11. zarim chodily sestry kamarada v Jordansku v riflich jako kterakoliv holka u nas, dnes se boji na ulici bez satku - a to neni vina saska Usamy ale Gerge Bushe ktery dal svou reakci kritikum zapadu plne zapravdu.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

15. 8. 2010 22:39
Re: Zbabela hysterie

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky