Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

chekov

30. 7. 2008 13:14
ftip?

Přijde chlapeček do hospody, stoupne si k výčepu a objedná: "Jedno pivo prosim."

"A nechceš radši limonádu?" ptá se hostinský.

"Chci, ale mám málo peněz."

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

30. 7. 2008 11:32
Karma

Ehm, co je komu do toho, jaké ceny vody si nasadí majitel ve SVÉ hospodě? Nutí někdo někoho tam chodit? A boty jsou taky drahé, měly by stát polovinu;-D

0 0
možnosti

Editkaaaa

30. 7. 2008 10:30
osvěta pro stádo

Pro mě celkem žádná novinka, ale pro stádo, nepřemýšlící nad důvody druhé strany, určitě zajímavá osvěta.R^

0 0
možnosti
MH

babca

30. 7. 2008 10:27
samozřejmě

že má paní Palloto pravdu, snad jen že prodej služeb v hospodě není tak vyjímečný, je to u všech komodit - tu máte více, tu méně vysokou marži. Ale pro mne jako řidiče a otce prostě zůstává jeden fakt - proč je pivo za 29 a půllitr limonády (pokud je limonáda vůbec v nabídce - fšude jsou 0,2 Coca a podobné tlamolepy) za 30-40,-Kč?! Stále si tady stěžujeme, jak omladina chlastá, jenže ona nemá jinou variantu.

Výkřik - musím prodat 2000 minerálek(elektřina, nájem...), abych na dalších vydělala těch 26 je paní Palloto (ruku na srdce) poněkud populistický. Protože ani Vaše restaurace nenabízí jen tu minerálku, ale X dalších komodit. Takže článek je osvětou pro mnohé neznalé, ale měl by být i objektivní. A to bohužel není. Pokud máte Plzeň za 29,-, je to pro nás pivaře milé. A musím říci, že ste levná. Při téhle ceně jde ale o maximum lidí v lokále, ne o službu jako takovou. Možná by jste se divila, jak by Vám stouply tržby, kdybyste měla plzeň za 35 a půllitr nealka za 25!!!

0 0
možnosti

Editkaaaa

30. 7. 2008 10:32
Re: samozřejmě

Toto je blog.. objektivní být nemusí ;), objektivní zprávy mají být na nově a tam je též nenajdete

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 7. 2008 10:13
Proč se namáháte

Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně!!! 

Proč se redaktor mordí s článkem a nejde dělat "zlatokopa" do restaurace, přpadně si nepořídí benzinku. Jiste by se pan redaktor urazil, kdybychom jeho názory označili za bolševické.  Prostě MF Dnes je bulvární plátek, který žije z nízkých pudů čtenářů, tedy mj. i ze závisti.  Těm, které tento článek oslovil nic nevysvětlíte (oni ani neumí příliš počítat, tak jim slova náklady a režie nic neřeknou).

0 0
možnosti
H

http2

30. 7. 2008 9:51
děkuji

...no vidíte, to obyčejného hosta, jako jsem já nenapadne. Ted když čtu Vaši reakci, tak jsem bud hodně ovlivnitelný  a nebo s vámi prostě souhlasím, když na to koukám z Vašeho pohledu. Jsem rád za Váš článek. Díky ;-)

0 0
možnosti

crocodileclip

30. 7. 2008 9:13
Chápu

Každý je háklivý na to svoje;-Da voda s tím nemá nic společného, jde jen o celkovou pověst daného odvětví a tu si podnikatelé vytvářejí sami i cenou té vody. A novináři jsou od toho aby nás zákazníky, občas zvedli ze židlí;-D

0 0
možnosti
MZ

Aglája Vopajšlíková

30. 7. 2008 8:23
Podnikatelé a podnikavci

Paní či slečna reagovala na článek v iDnes - musím přiznat, že jsem jej nečetla, četla jsem jen její reakci a musím říci, že zasvěcenou. To nám iDnes vskutku poskytuje důležité informace. Mám pocit, že v článcích už jen chybí zprávy prvorepublikového typu, že "učitelku  sežral v moři Jaderském žralok nebo že na Českobrodsku řádil kulový blesk, porazil výminkáře, proletěl místním konzumem a k smrti vylekal rolníka J.P." Myslím, že nám nikdo nemusí vykládat podrobnosti o tom, kolik stojí voda a pivo, tyto informace jsou nadbytečné a je v naší zemičce již dlouho známo, že jsou mezi námi slušní podnikatelé nebo, chcete-li živnostníci, kteří svou práci dělají rádi a poctivě a jsou tu také ti, kteří chtějí rychle zbohatnout. Ti pak sahají k jiným praktikám, ale proč by to nedělali, když pak klidně můžou odletět někam do JAR a nikdo na ně nemá. Tyto problémy by měly být řešeny a ne, jestli voda stojí 3 Kč nebo 30. U mě karma.

0 0
možnosti
IH

íla

30. 7. 2008 8:33
Re: Podnikatelé a podnikavci

R^

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

30. 7. 2008 8:03
Zajimavý předpis

V Německu je předepsáno že na nápojovém lístku musí býti jeden nealkoholický nápoj který je v ceně nižší než alkoholický.  A to nejen co se týče konečné ceny, ale v poměru v kvantitě. Stojí li tedy pivo 0,5 l  20,- Kč, musí býti na nápojovém lístku nealkoholický nápoj 0,5 l pod 20 Kč.  Ovšem řeknu vám, je to většinou nekvalitní minerálka, kterou si dáte jenom jednou.

0 0
možnosti
DP

Lamini

30. 7. 2008 10:32
Re: Zajimavý předpis

Jo tohle sem taky zazil.....parkrat to take bylo mliko ;-D

0 0
možnosti
DH

dave3226

30. 7. 2008 7:19
zloději?

Zloději? Někteří určitě. Ne všichni,jako nic na světě,ani restauratérství v Česku není ani černé,ani bílé. Ale i restauratéři v Česku,natož v Praze 1 by měli brát v potaz kurz koruny k euru. Protože Češi,ti jsou zvyklí se nechat okrádat,ale cizinci ne. Ti tam,kde je draho,chodit nebudou. A to je dobře.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 7. 2008 7:46
Re: zloději?

To je sice hezký, jenže bohužel kurz koruny k euru nebere v potaz ČEZ, pronajímatel, Veolia, magistrát, finanční úřad, masokombinát, pěstitel brambor a ani zaměstnanec, kterýmu by v závislosti na kurzu snižovali mzdu.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky