Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skretik

30. 7. 2008 17:16
zloději...

Víte, mně je celkem fuk za kolik nakoupíte a za kolik prodáte. To je čistě vaše věc.

Co mi ale vadí je fakt, že ve většině restaurací pokud požádám o sklenici vody ke kávě tak "jediná možnost" je dostat nějaký Evian nebo něco podobného za cenu vyšší než je ta samotná káva. Přitom je zřejmé, že tu kávu z Evianu neděláte, tak nevidím důvod proč nemůžete za nějakých 10 Kč nebo podobnou cenu nabídnout sklenici obyčejné vody z vodovodu, ale jediná varianta je voda s cenou dvakrát vyšší než pivo...

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 7. 2008 17:32
Re: zloději...

Mohu se čistě informativně zeptat, kolik byste byl ochoten v restauraci / klubu zaplatit za půl litru vody z vodovodu, s ledem a citrónem?

0 0
možnosti
FF

Frances Farmer

30. 7. 2008 16:54
Evičko,

doufám, že ve Vašem podniku dostanu ke kávě automaticky naservírovanou skleničku vody. A když požádám o džbánek vody z vodovodu s ledem, určitě nebude problém. Protože Vy jste jistě hospodská s noblesou a žádný zloděj, že ;-)?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

30. 7. 2008 17:37
Re: Evičko,

;-) Račte se přesvědčiti sám. O vodě i noblese.

0 0
možnosti
D

DeBracy

30. 7. 2008 16:37
Máte pravdu,

článek je sice trochu nadsazen, ale v jádru má pravdu. Dosud jsem nepochopil čemu se někteří diskutující a redaktor MFD diví, je to přeci normální.

Jinak jsem toho názoru a řídím se podle toho, že nejde o cenu, ale o obsluhu - tam kde je dobrá obsluha mě uvidí zase příště, kde ne tam už mě v životě neuvidí. Bohužel v Čechách platí, že není všechno zlato co se třpytí, zažil jsem v poměrně luxusní restauraci u Malostranského nám., to že jsem čekal na jídlo a pivo přes hodinu (a to byla v podstatě prázdná), navíc mě servírka málem zabila pohledem a  naopak v hospodě, dá se říci 4 cenové, úplný opak.

0 0
možnosti
M

MarrM

30. 7. 2008 15:39
Karma

Teda chtěl jsem se tam k Vám někdy podívat, ale když máte tak drahou vodu....;-)R^

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

30. 7. 2008 17:47
Re: Karma

:-)

Si dejte pivo, to je levnější :-))))

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 7. 2008 15:19
Jasná karma!

Super blog. Ten článek jsem četl a nechápal. Krom již zveřejněných argumentů o jeho nesmyslnosti bych rád připoměl, že narozdíl od piva, kde z jednoho naraženého sudu vytočíte 100 piv, musí někdo ty matonky v basách skladovat, dávat do lednice, doplňovat a že je to těžší, než podávat pivo, u kterého nemusí řešit odvoz skla (o variantě tanku nemluvím).

Je každého "hospodského" věc, na jakou cílovou skupinu se orientuje, zda má drahé pivo (např. v lepších restauracích) nebo vodu, kofolu apod. a jakou cenovou politiku si nastaví. Nebo snad už budeme regulovat i tohle?!

Jestli se někomu něco nelíbí, ať si chodí jinam, já pro rozlučku se svobodou o Vertigu uvažuju ;-DR^.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

30. 7. 2008 17:38
Re: Jasná karma!

Tak to jsem teda zvědavá :-)

Mám celý víkend "službu", kolega provozní je na dovolené, takže pokud se zastavíte, tak si mě najděte, budu tady.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

30. 7. 2008 15:04
To je jasná

KARMA...:-) jak taky jinak?

0 0
možnosti
RP

radim36

30. 7. 2008 14:58
Pozice hosta.

Paní Palotto píše z pozice restauratéra a nejspíš má pravdu. Jenže já z pozice hosta kouknu na ceny a vidím, dvě deci obyčejné vody za 40 korun, to už radši před výletem, pokud je to jen na pár dní, koupím v supermarketu za 40 korun 5 dvoulitrových flašek s vodou a na každý den si jednu vezmu nebo obětuji dvě hodiny a zajedu do supermarketu na místě nebo si prostě v hotelu v pokoji ráno natočím do flašky vodu z kohoutku...  Totéž s jídlem.  Nějaká flákota na oběd, 100 gramů bůčku, nějaké zelí nebo zelný salát a brambor a to bratru za 300 Kč, když z surovin z supermarketu uvařím doma podobné jídlo za 30 korun, to už se zatraceně rozmyslím, jestli jít na ten oběd do restaurace nebo si někde dát na oběd obloženou bagetu za 50 nebo s sebou tahat z domova 6 svačin v celkové ceně taky za 50.  Ta restaurace musí mít výraznou přídanou hodnotu k tomu jídlu a pití, abych se rozhodl pro ni.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 7. 2008 15:30
Re: Pozice hosta.

A o tom to je. Každý nechť zváží, co je pro něj nejlepší. Někde se to potká a někde ne. V dobrých a úspěšných restauracích a klubech se to potká a pak to nemá chybu. Bůček za tři stovky je extrém, ale dvě deci matonky za 40, to je cena docela v pohodě. Jasně, že na výlet s baťohem si vezmu lahev s vodou, ale k obědu do restaurace si ji vezmu těžko ;-).

0 0
možnosti
AH

nyny.

30. 7. 2008 14:31
máte pravdu

nicméně musím jak host abstinent říci, že cena nealko nápojů je neúměrná (oproti pivu) a spolu s pivem je to jistý obrat vždy na každého hosta.Takže řeči o hranici mezi ekonomikou a spokojení hosta platí jen pro určiténabídky, do nich rozhodně pití nealko nepatří.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 7. 2008 15:49
Re: máte pravdu

Podle čeho posuzujete úměrnost (neúměrnost) ceny? Moc by mě to zajímalo.

0 0
možnosti
JN

palok59

30. 7. 2008 14:00
pokračování

no a když ten patnáctiprocentní vejvar ještě zatížíme nájmem, minimálním platem personálu a energiemi, kdo se potom může divit, že takový hospodský už je za posledních deset let v pernamentní ztrátě? Fakt je lepší se na takové podnikání vyprdnout.

0 0
možnosti
JN

palok59

30. 7. 2008 13:42
chudáci hospodští

a to ještě není popsáno finále podnikání v hospodě, když na pivě je marže 80 %, na nealku 120 %, na lihovínách 250 % a když to potom všechno sečtu tak mi vyjde průměrná marže 15 %. to je panečku obrat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 7. 2008 15:50
Re: chudáci hospodští

Proč už dávno nejste hospodským?????

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky