Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

emil tady nebyl

27. 7. 2009 14:04
0 0
možnosti

wiki5.5

24. 7. 2009 4:51
ano, je to proste skvelous ten Skromach

Nekomentuji. Je to věc Pražské organizace. Na Moravě pracujeme na volebním úspěchu ČSSD," napsal místopředseda sociálních demokratů Zdeněk Škromach v SMS iDNES.cz.

0 0
možnosti

Shaza

15. 7. 2009 0:24
hm

Super počin a super reportáž!

0 0
možnosti

Arth-

11. 7. 2009 18:37
Škoda, že jste mě taky nepozvala!

Blbec není ani jeden... a je to špatná zpráva - jsou to gauneři.

I když připouštím, že v té konkurenci Paroubka a RATha je Škromach vlastně fajn chlap...

Je to role... a za ty roky dobře nacvičená. U nás jednou byla ČSSD sponzorkou výročního plesu v Kulturním domě...  byl tak i Škromach...  a od té doby vím: není to abstinent a je to taky gauner... i když relativně menší.

;-)

0 0
možnosti

Arth-

11. 7. 2009 18:51
Re: Škoda, že jste mě taky nepozvala!

1. to s tím pozváním bylo myšlený obrazně... tak velkou kavátnu nemáte.

2. i ta diskuze je super! Stává se to málokdy...  ;-)

0 0
možnosti

Semper2

10. 7. 2009 0:42
To se mi snad zdá...

Škromach, starej bolševik  (údržbář) z hodonínský teplárny - a vida jak uchvátil přažskou bohému.

Docela by mne zajímal názor  Vašíčkův. 8-o

0 0
možnosti

pidla

8. 7. 2009 16:44
Karma

za realizovaný skvělý nápad , za zajímavou reportáž a za to, že také dáváte přednpst politice bez politických stran- utopie.

0 0
možnosti

Bright

7. 7. 2009 11:06
Dobrý počin.

Je dobře, že jste se sešli. Zdeněk je normální člověk, otevřený, bodrý,

prostě z Moravy. Myslím si, že je takový i trochu Paorubek, ale 

potřebije více času. Někdy mám pocit, že jen média dělají z těchto lidí

zlá monstra, přičemž v normálu se dá s nimi normálně bavit. Více

takových schůzek. Jinak si myslím, že máte špatný názor o to co je levice. Levice může být autoritativní i liberální, stejně jako pravice. Mezi zastánce liberální levice patřil například Gándhí či M.L.King. Více na http://www.politicalcompass.org/. Můžete si udělat test.

0 0
možnosti

krab

9. 7. 2009 1:20
Nesmysl

Liberalni levice je oxymoron, podobne jako dobrovolne otroctvi. Bud to neni dobrovolne, nebo to neni otroctvi.

Na Gandhim (neznam jeho teorii) bud neni nic levicoveho, nebo nic liberalniho. Liberalismus je koncept individualni svobody, levice NAOPAK potlacuje individualni svobodu ve prospech kolektivni "svobody (kolektivni svoboda je samo o sobe protimluv, to nemuze existovat ani teoreticky, ale to je jedno, levice o to proste utopicky usiluje).

Pravice (liberalismus, neboli spolecnost svobodnych lidi, spolecnost beze statu) nemuze byt ani teoreticky autoritativni.

Mate dost zmatek v pojmech mam takovej pocit.

0 0
možnosti

krab

4. 7. 2009 23:38
Potrat 4 - final

No matka samozrejme v drtivy vetsine je stastna, ze to dite tam je. Ale kdyz z jakehokoliv duvodu zmeni nazor, tak to dite nema pravo na ni parazitovat stejne jako skvoteri nemaji pravo parazitovat na majiteli domu (a jeste mu drze rikat, ze se vlastne staraj o ten barak). Protoze to dite ma svobodu zit, ale nema pravo brat svobodu jinejm, i kdyz ho to zabije. To je podobny jako kdybych chcipal horeckama a jediny co me mohlo zachranit je, kdyby mne pohladila celo ruka Cameron Diaz - ma Cameron Diaz povinnost za mnou priletetet a zachranit me, kdyz to je jedina vec, co me udrzi pri zivote? Bylo by to od ni hezky, ale tu povinnost nema.

Takze to je jen takovej dodatek k nasi minuly debate :-)

P.S.: ja si samozrejme nemyslim, ze zidi a negri by meli chcipnout ani ze jsou svine, to doufam bylo jasny. Jen hajim svobodu rikat i totalni hovadiny.

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 7. 2009 13:43
Re: Potrat 4 - final

Mám v šuplíku asi deset let starou úvahu na téma nenarozenec=parazit a potrat=neposkytnutí pomoci. Je to o povinnosti nakrmit a ubytovat mrznoucího bezdomovce - něco ve smyslu, že máte povinnost mu pomoci, pokud zrovna nemáte důvody, které vám v tom brání (nedostatek chleba pro své ostatní děti). Nikdy jsem nenašla odvahu to někde publikovat, protože je to a/moc drsný b/tendenční c/jako nematka na takový pindy nemám dostatečnou kvalifikaci.

Navíc čím jsem starší, tím míň jasno v tom mám. Ale zcela určitě jsem zastáncem toho, že případné potratové dilema by si měla řešit ta matka a nikdo jiný. Děti zcela určitě nepatří společnosti. 

Autoritu společnosti zasáhnout proti týrajícím matkám bych viděla spíše ve "společenské smlouvě" o omezení utrpení.

Vůbec - v tom utrpení bych asi viděla klíč. Dobré je to, co způsobuje nejmenší utrpení.

0 0
možnosti

krab

4. 7. 2009 23:30
Potrat 3

Nebo ja si muzu klidne fetovat a delat prostituku, pokud nikoho neokradam. Nebo muzu klidne vest kavarenske levicacke reci a dokonce i muzu tyhle reci troubit na namesti a premlouvat ostatni k revoluci. Ja dokonce si muzu i myslet, ze holokaust nebyl a vsichni zidi a negri jsou svine a at chcipnou a dokonce to muzu i hrde hlasit (jinymi slovy, mam svobodu bejt uplnej magor). To vsechno je svoboda.

Ale potratem beru svobodu na zivot plodu, necemu, z ceho se stane clovek. Je to vrazda? No, neni. Protoze to neni clovek. Clovekem se stava az pri porodu. A v cem je pri porodu ten rozdil? Jaktoze pred peti minutama v brise jeste clovekem nebyl a ted uz je? Odpoved je (bude to znit hnusne, ale zkusme se odpoutat od emoci): v brise matky je to parazit. V brise matky to je tvor, kterej ji vysava a zije z ni a bez ni by neprezil a ona ho tam trpi. Narokuje si ji. A to samozrejme je se svobodou neslucitelny. Jak jsem rikal: svoboda do te doby, dokud neporusuju svobodu cizi.

0 0
možnosti

MacX

5. 7. 2009 19:30
Re: Potrat 3

Mimo břicho matky už dítě parazit není? Schválně, jak dlouho přežije bez pomoci? Smiřme se, že na tohle (tj. je to člověk? odkdy? podle jakého pevného kritéria to posuzovat?) žádné konečné definice být nemohou, jen relativní dohody.

0 0
možnosti

krab

4. 7. 2009 23:23
potraty 2

Jsem zastancem maximalni svobody, jsem take anarchista jako vy, i kdyz si nejsem jistej, ze jsme se k tomu dostali stejnymi cestami a ze bysme se shodli na tom, co to vlastne je svoboda. Napriklad ja nikdy nemuzu souhlasit ani s jednim slovem pana Tomase Sedlacka, protoze to je maximalni elitar, kterej o svobode jen mluvi ale jinmak by vsechno reguloval a vnucoval ostatnim svuj kavarensky intelektualskej pohled na vec - jinymi slovy, pro nej svoboda znamena rizeni spolecnosti elitni radou moudrych, podobne jako Havel. On nam "poradi", co je pro nas nejlepsi, jakej rust je pro nas vhodnej, kolik si mame dat stejku (jeho vlastni slova) atd. Pricemz jeho kvalifikaci jsou ruzny doktoraty a ceny udelovane si navzajem stejnou sortou lidi, jako je on sam. Ale to jsem zase odbocil, zpatky k tem potratum.

V zasade kazdej mame maximalni svobodu do te doby, dokud neporusujeme svobodu cizi. Takze ja si muzu jak chci hulit, dokud si hulim na svym pozemku a nikoho jinyho tim nevotravuju.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky