Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

krab

4. 7. 2009 23:13
legalnost potratu

skromach je mozna normalni "ferovej kluk", kterej to mysli dobre, ale pokud bych si mel vybrat mezi skromachem kerej mi slohne pulku mejch prijmu a rozdeli je "potrebnejm" podle svejch kriterii a gaunerem, co mi slohne 10% a koupi si za to ostrov v karibiku, tak volim druhou moznost. Aspon potom mi zbyde 40% na to, abych pomohl skutecnejm potrebnejm sam tim, ze od nich budu nakupovat, a este si nebudeme nikdo hrat na charitu, ale vsichni se budeme snazit maximalne zlepsit svoje postaveni a pritom bejt uzitecni ostatnim. Takze na me pan Skromach dojem nedela, i kduz uznavam, oproti Paroubkovi je jednookej.

Ale ja chci napsat neco jinyho. Kdysi jsme se bavili o potratech. Vy jste je hajila, ja jsem rikal, ze je to velmi vachrlaty, protoze hajit potrat je potencialne hajit vrazdu. A rikal jsem, ze v tom nemam jasno. No tak ted slavnostne pisu, ze uz mam a chci se o to podelit :) pointu prozradim hned: pravo zeny na potraty ano.

0 0
možnosti
B

Bright

7. 7. 2009 11:07
Re: legalnost potratu

Trochu si pleteš procenta. Nevím o nikom kdo nabízí 10% daně a pokud vím, tak nejvyšší návrh čssd JE 38%.

0 0
možnosti
TS

tomasay

4. 7. 2009 9:52
škromachův pragmatismus

Mohla by jste malinko rozvést Škromachův pragmatický pohled na možný kolaps sociální politiky ??

Mám to chápat tak, že si uvědomuje,že to dělájí špatně nebo to dělají dobře a zachrání republiku ??

Pokud je to první možnost,je nutné říct,Škromach je pokrytecko-prospěchářský hajzlík,v opačném případě vážně věří tomu,že to dělají dobře a bůh nás a naše děti chraň !!

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

5. 7. 2009 14:08
Re: škromachův pragmatismus

Řekla bych, že si velmi dobře uvědomují všechno to, co si uvědomujete Vy.

Jaké je Vaše řešení?

0 0
možnosti
M

marta1

3. 7. 2009 13:54
Škromach

To my o něm víme. Proto jej v JM volíme:-)

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

3. 7. 2009 13:28
karma

R^

0 0
možnosti
J

janne

3. 7. 2009 10:09
dotaz

Evo, dost napjate jsem sledoval ten moment, kdy to na Tvem FB cele vzniklo a nekolikrat jsem mel chut se zeptat Skromacha na jednu vec - jak se mu, jakozto, jak vy vsichni rikate, slusnemu cloveku, zije a dycha v politice a v partaji, kde si musi podavat ruku s Paroubkem, Rathem, Zaoralkem, Bendou a jim podobnymi mafiany, partaji, kde se bezostysne lze, krade a ohlupuje (uz tak dost hloupe) lidi? Nezeptali jste se ho nahodou, jestli se na sebe muze koukat do zrcadla?

dik janne

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 7. 2009 10:32
Re: dotaz

Ahá, takže Janne=Janne, no, dobré ránko, až teď mi to došlo :o)

Ne, na tohle konkrétně (obecně) jsme se ho neptali a tak nechci domýšlet a mluvit za něj, jak by odpověděl. Bavili jsme se ale o Rathovi, Sobotkovi, Paroubkovi a o korupci, majetkových přiznáních, o vlivu korporátního lobingu a tak.. prostě o jednotlivostech. Na Ratha měl podobný názor jako my, nebo se tak alespoň tvářil. Paroubka nám pragmaticky vysvětlil. Na můj dotaz, zda mu někdy někdo nabízel úplatek odpověděl, že nenabízel a pak dodal, že korupce na ministerstvech se dělá jinak (což víme).

Já neříkám, že Škromach je slušný člověk, já to přeci nevím. Jen říkám, že tak docela dost působil. Pokud je to grázlík, dělá to minimálně velmi dobře a velmi přesvědčivě.

Řekla bych, že je hlavně pragmatik. Už schopnost smířit se s tím, že se okolo člověka občas dějí fujfuj věci považují mnozí za charakterovou vadu. Jenže to je něco, co mám taky a tak to těžko můžu odsuzovat....

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

3. 7. 2009 8:45
Děkuji Evě ...

.. za nesmírně korektní a korektně podaný (soukromý) zápis ze zajímavé schůzky a především za pozvání, protože ačkoliv pár politiků osobně znám, příležitost setkat se s někým "z druhé strany politického spektra" a otevřeně s ním pohovořit, příliš nebývá. Přiznám se, že mě Zdeněk Škromach velmi příjemně překvapil jako člověk i jako politik. Jeho otevřenost až upřímnost byla natolik zarážející, že v podstatě setřel jakýkoliv rozdíl, myslím tím pozici, ve které jsme do setkání vstupovali, mezi ním jako politikem a námi jako zvídavýmí blogery. Až tak, že jsem měl pocit, že zkrátka známí zašli společně na pivo (tedy víno a minerálky :-))  a klábosí.

Celou noční cestu vlakem jsem uvažoval, zda-li pana Zdeňka Škromacha požádat na facu o přátelství, ale myslím, že to je zcela jasný a transparentní krok a je v tomto případě zcela jedno, že on je sociální demokrat a já pravicově orientovaný bloger.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

3. 7. 2009 7:07
Jak jsem to viděl já,

jednak děkuji Evě za pozvání a teď jak to vidím já. V podstatě s Evou naprosto souhlasím. Napsal jsem už kdysi na FB, že ZŠ je pro mě takovým typickým sociálním demokratem, takový taťka socialistů. Takhle nějak si prostě socialistu představuju a beru ho i s tím, že jsme se neshodli v názorech, ve kterých se to dalo čekat. A přesto to byly snad jen dva nebo tři "bodíky" a překvapivě víc jsme se v hodně věcech shodli, což mě zejména u těch obecnějších politických témat skutečně potěšilo. Prostě mě nepřekvapilo, že u předvídatelných témat (např. Zákoník práce) jsme společnou řeč tak úplně nenašli, ale zase mě překvapily témata a názory jiné. Byl to příjemný večer a k ZŠ jsem na FB požádal o "přátelství" a on to za chvíli přijal. Mí pravicoví kamarádi - poserte se ;-).

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

3. 7. 2009 7:09
Re: Jak jsem to viděl já,

Jenom s tím hamburgrem to není tak úplně pravda. On se dost urputně bránil, ale pak mu chutnal, stejně jako nám všem ;-).

0 0
možnosti
J

jaruca

3. 7. 2009 3:46
Paní Evo

a není to chyba takhle šetřit voliče ? Možná by právě ta krutá pravda byla to pravé ořechové. O rakovině se taky pacientům mlžilo a ejhle, najednou se přišlo na to, že je dobré říci naplno a upřímně co bude a jak na to. Co myslíte ? Jaroslava Vavříčková

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 7. 2009 12:17
Re: Paní Evo

Je to chyba. Bylo by to dobré. Nebylo by to ale chytré. Proto to nedělají.

Bohužel svět je takový jaký je. Byl-li by svět a lidi v něm jiní, všechno by bylo jinak...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

3. 7. 2009 3:09
-

R^

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

3. 7. 2009 2:11
Dobrý!

Pana Škromacha jsem párkrát potkala jako novinářský ucho, když byl ministrem sociálních věcí a měla jsem z něj stejnej pocit, jako vy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky