Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zawgat_Mohammed

1. 2. 2009 22:23
Vyborne

Vzpomela jsem si na jednu pani z meho okoli, ktera naprosto kasle na jakakoli dietni omezeni (prece si nemuze odeprit veci, ktere ma rada), ale rok co rok jezdi za penize zdravotni pojistovny do lazni (vzdyt na to ma narok). Pani samozrejme nepracuje (jeji zdravotni stav to nedovoli), takze si ani to pojisteni neplati.

Potom se divime, ze ZP nemaji dost penez.

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

11. 12. 2008 16:04
potraviny u nas

nebudu mluvit o USA, ale nakousla jste tesco a voziky plne E burtu. u nas, asi na rozdil od podnikatelsky liberalnejsich USA, funguje mnoho kontrol, veterinarni, potravinarska, atd. kazdy vyrobek a prisada musi byt schvalen, vzdyt sama vite, ze semtam jsou pokuty za zavadne vyrobky, ktere se musi znicit. jestli je takovyto obecny dohled nad kvalitou dostupnych potravin, je zcestne, aby byla zpoplatnena lecba jejich pripadnou nekvalitou, kdyz nekvalitni vlastne z principu systemu se nemohou prodavat. jina vec je jiz obezita, nesoudne prezirani to snad, nelze ale nutit lidi to luxusu pod hrozbou nakladu na pripadnou lecbu.

0 0
možnosti
I

iruka

29. 11. 2008 15:40
Souhlas

V USA jsem nějakou dobu pobýval, pojištěný jsem byl 2x (české mezinárodní + americké na místě) a také 2x jsem se do osidel amerického zdravotního systému dostal - pokaždé relativně banalita, ale spoluúčast byla vždy vysoká... Rozhodně bych nebyl rád, kdyby takový systém fungoval i u nás...

0 0
možnosti
C

cechynka

29. 11. 2008 11:52
Souhlas

Absolutní pravda, vidím to každý den... lidi neustále nadávají na péči, na lékaře... jsou ochotní investovat tisíce či statisíce do všeho, jen ne do vlastního zdraví. Je to smutné a absence sebeuvědomění si vlastní zodpovědnosti za vlastní zdraví je ještě smutnější. Karma!

0 0
možnosti
PH

chekov

28. 11. 2008 13:48
zdravý životní styl a vegetariánství

Mě by tedy zajímalo, odkdy je vegetariánství synonymem zdravého životního stylu? Lidské tělo ke své správné funkci potřebuje příjem živočišných proteinů. Pravda, rvát se jen masem, potažmo přepálenými smaženými řízečky, to je brrr.

Souhlasim, že zelenina by měla tvořit většinu potravy, ale živočišné produkty jsou také potřeba. Jen kvalitní a dobře upravené a ve správné míře.

0 0
možnosti
DN

DaveN

11. 12. 2008 15:51
Re: zdravý životní styl a vegetariánství

napadlo me to stejny;-D

0 0
možnosti
E

evolution

26. 11. 2008 6:27
Situace

pojistovnicti v USA je fakt drsna. Obamuv tym chce umoznit socialne slabsim vrstvam aspon to zakladni pojisteni, tak jim drzim palce aby se jim to podarilo, protoze nejit v nemoci k lekari a trpet, urcite neni sranda. Myslim ze lide v CR nevedi co maji, ale chapu, ze si na poplatky stezuji, protoze na to proste nejsou zvykli. Za par let uz treba nikdo remcat nebude. Pro srovnani napr. v Nemecku se plati poplatek 10 euro jednou za 3 mesice (rikaji tomu quartal), u kterehokoliv lekare zaplatite a kdyz behem nasledujicich tri mesicu jdede k lekari zase, tak jen predlozite uctenku o zaplaceni. U zubare se plati 10 euro extra. Nemile ovsem je, kdyz vas prepadne chripka v posledni den quartalu (napr. 31. brezna), zaplatite 10 €, a za tyden na kontrole zase 10 €, protoze uz je to dalsi ctvrtleti.

0 0
možnosti
GG

gall4

2. 12. 2008 16:24
Re: Situace

A když jste třeba nebyl u doktora rok a půl, tak potom zaplatíte quartalný 60 euro za vsechny 1/4 kdy jste nedal zpět? Nebo jak to je?

0 0
možnosti
LH

hvarcz

25. 11. 2008 20:04
nesouhlas

Z vlastní zkušenosti -

smlouvy mají i menší firmy, hodně se v USA dává na domácí lékaře - zná Vás většinou od dětsví a praxe se dědí ...

Jsou tam, kde mi budeme za 20 let - v technice a složení léků - jenom třeba o tom jak se u nás dělají vitamíny a v USA ..

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 11. 2008 23:10
Re: nesouhlas

Já samozřejmě respektuji Vaše právo na nesouhlas, ale nechápu moc, s čím vlastně nesouhlasíte.

Rodinné lékaře jsem nezmínila, pravda. Ale a/ i u nich musíte "nějak" zaplatit (a článek fakt nebyl o formách péče, ale o formách jejího financování)

b/ rodinní lékaři jsou v zemi (kde se člověk průměrně stěhuje 5x za život a v nižších třídách ještě častěji) víceméně okrajová záležitost. Rodiče mého manžela, kteří 50 let bydlí v tom samém domě v Chicagu, tak ti svého rodinného lékaře mají ... ale 95 mých přátel v mojí věkové kategorii by pojem rodinný lékař více-méně rozesmál. Oni totiž zásadně nestonají, neb si to nemohou dovolit. Stonají-li, tedy spíš mají-li nějaký úraz nebo něco fakt vážného, jdou do komunitní nemocnice na pohotovost. A tam je péče hrůzná, ale levnější ... A taky se tam dá udělat to, co se dělává, akt největší zoufalosti, tj. že se zapíšete pod cizím jménem... Jo, dějou se i takové věci... fakt. Ne každý je v kategorii těch, kdo si rodinného doktora může dovolit...

0 0
možnosti
+

+Granit+

24. 11. 2008 20:26
.

to je pěkné, že VZP nabízí preventivní prohlídky, ale já radši využívám toho, že co oči nevidí, to srdce nebolí.....

0 0
možnosti
VH

Totedyne

23. 11. 2008 19:50
karma

R^ Nejsem zcela proti všem poplatkům ve zdravotnictví. Asi by mělo ale platit 1x a dost, nikoliv 1x za návštěvu + xx za recepty + xx v lékárně. A malé děti nějak ty regulační poplatky neovlivní. Jinak nechápu ty nářky na to, že si nelze u nás za kvalitu zaplatit. Já jsem dal 14.000 Kč za laserovou operaci jednoho oka, nevylučuji že 2 x 14.000 Kč odpovídá té operaci v USA za 20.000 dolarů.

0 0
možnosti
J

jsmith

23. 11. 2008 18:00
Health insurance

I had Kaiser Permanente few years, then Blue Shield for many years. I disagree with the copayments you mentioned. I pay $5 to treat a condition, not 30Kc to every doctor I need to see in the process. You are correct about the pre-existing conditions. Insuring a spouse is genrally common and easy.

Every larger company provides insurance!

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

23. 11. 2008 18:26
Re: Health insurance

Blue Cross Blue Shield with just a 5 bucks copay? Kinda too good to be true. Which state? BCBS Florida has $20 (family family physician) and $45 (specialist) copay minimum... How much is your deductible, coinsurance % and out-of-pocket max?

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky