Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

František Stočes

15. 8. 2011 13:49
A co adopce dětí? (1)

Jako blog je to hezké, blahopřeji a karma. Je tu ale určitý rozpor: Píšete: „Kdo se o to nezajímá asi netuší, že dospívat s takovou identitou je mimořádně těžké. Třetina transsexuálů se pokusí o sebevraždu, každý desátý uspěje. Bohužel nejsou neobvyklé sebevraždy dětí. LGBT čelí šikaně, často mají pocit, že svou identitu musí skrývat, že jsou na celém světě úplně sami, mnohdy mají velké problémy s přijetím sebe sama. Když se jim vším tímhle podaří ve zdraví projít a přežít, jsou na sebe právem hrdí.“

Z toho plyne, že může jít o poměrně silné a neurotizující až traumatizující zážitky, což je samozřejmě smutné, ale vzniká otázka: jak asi mohou vychovat děti, jejichž adopci začínají požadovat? A co když jsou odlišné sexuální orientace (pyromanie, sadismus, pedofilie, gerontofilie apod.) opravdu jenom symptomem nějakého syndromu.

Pokračování

1 0
možnosti
JK

holkazhane

18. 8. 2011 15:08
Re:Tolerancí?

Pochopením? (Lékařskou radou, pomocí?)

2 0
možnosti
FS

František Stočes

15. 8. 2011 13:46
A co adopce dětí? (2)

Pokračování

Co když má každé novorozeně větší či menší geneticky daný sklon k některým „běsům“, které se např. rozvinou jako důsledek nějakého traumatu; což na druhou stranu znamená možnost vyléčení.

Např. v USA již v 60. letech byla srovnávacími výzkumy u homosexuálních pacientů v mnoha případech zjištěna existence typické rodinné situace - dominantní matka a chybějící role otce (která se současně vyskytovala i u jiných klientů psychoterapie). Studie dr. Spitzera z roku 2001 naznačuje, že homosexuální osoby se mohou změnit v heterosexuální pokud skutečně chtějí. Jeho závěry ovšem ostře  napadli mj. aktivisté bojující za práva gayů... Viz Vřava nad studií o sexuální orientaci ZDE .

Mně ty reakce LGBT aktivistů připadají dost hysterické. Kolik procent gayů a leseb se pokusilo vyléčit a opravdu toužilo po vyléčení? Pokud by jenom 10% z nich bylo úspěšných a založili heterosexuální manželství, zplodili a vychovávali a milovali vlastní děti, pak by to bylo cennější než sto Prague Prides

1 0
možnosti
FS

František Stočes

15. 8. 2011 13:58
Re: A co adopce dětí? (2)

Sorry, zapomněl jsem přidat link na článek

Vřava nad studií o sexuální orientaci

http://www.netsocan.cz/socan/num0103/row.html#row

0 0
možnosti
NB

zibusik

15. 8. 2011 13:00
Krásně napsané, díky!

Krásně napsané. Naprosto souhlasím. Pořád jsem přemýšlela, jestli taky něco napsat, protože z názorů mnoha jinak (dle jejich vlastního hodnocení) "tolerantních" se mi dělalo špatně. Tak už nemusím, vyjádřila jste to přesně. Díky. A taky se Vám zdá, že se po oblíbeném "Nejsem rasista, ale..." začíná rozmáhat "Jsem tolerantní, ale..."? Lidé si prostě rádi sami sebe idealizují. Hlavně ti netolerantní a rasisti ;-)

2 0
možnosti
R

rudaz

18. 8. 2011 21:27
Re: Krásně napsané, díky!

I z mých odkazů na moudra? Např.Každá závislost je léčitelná, viz knihy pana Břetislava Kafky z Červeného Kostelce, zvláště ona "Kultura rozumu a vůle". Mezi 16ti tisíci jím vyléčenými byli i GLBT, tedy i homosexuálové. Oni chtěli, rozhodli se jít zdravou cestou a bylo jim pomoženo...

Nebo:"Nemylte se: Ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani samcoložníci(hms, tedy GLBT), ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království" » 1 K 6:9-10 (Zápas o duši č.100 "Křesťan na hromádce", str.19 na http://www.hcjb.cz).

Ovšem pokud GLBT a Vy jste věřící - všichni mluví o lásce, tak ano. Měli by znát svůj omyl a potom se rozhodnout a nést následky.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
MK

medick

15. 8. 2011 12:49
jedné etnické skupině se moc daří manipulovat společnost.

je mi líto, že si to společnost opravdu, ale opravdu vubec neuvědomuje a výsledky přitom už pomalu pociťuje na svých životech a peneženkách... (tolerance ke všemu, zejména k tomu, co je jednoznačne patologické, hlavně aby se lidé nemnožili, resp. aby se nemnožili lidé nesprávného etnika).

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

15. 8. 2011 1:23
Paní, Vy se mýlíte a "odborníci" na sexualitu záměrně lžou

Je sice pravda, že někdo se jako homosexuál narodí, ale stejná pravda je, že takový jedinec dokáže i několik lidí "nakazit". Jestli tomu někdo věří, či ne, záleží na jeho životních zkušenostech a kolik toho v životě viděl i na je schopnosti si všímat. Nejlépe to podle mě pochopil Sigmund Freud a přesně svou teorii rozvedl na maďarském chlapci, který byl sexuálně zatížen na ptactvo.

1 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

15. 8. 2011 1:29
Re: Paní, Vy se mýlíte a

A problém je ten, že ......?

Zrovna Freudem argumentovat v roce 2011... ale proti gustu žádný dišputát. I kdyby nakrásně homosexualita byla volba, měnilo by to něco zásadního? Já vím, Vy budete tvrdit, že moc, já ale mám za to, že naprosto nic....

3 0
možnosti
TM

r2-d2

14. 8. 2011 19:19
populismus

Jen chci doplnit, ze populisticke reci z hradu a od politiku byly doplneny populistickou ucasti "opozicnich" politiku primo na pruvodu. To je pro me stejne nechutne!

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

14. 8. 2011 19:23
Re: populismus

jj, souhlas

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

14. 8. 2011 18:41
Vas clanek neodsuzuji,ale nesouhlasim

Homosexualita je vzdy uchylka,i v prirode, prestoze se mnozi odvolavaji na homo chovani zvirat. Jenze to je docasne,i krava co ma cas a nema byka se snazi o druhou kravu. Stejne jako byk, co nema moznost se snazi udelat samicku z jineho,slabsiho byka. Mnohdy se operuje Reckem a jeho toleranci homosexuality, ve staroveku, tak to ovsem nikdy nebylo. Homosexualita byla trestna. A Platonovi spisy ji nevychvaluji. Slo o jinou vec. Ze pratelstvi muze a muze je pevnejsi nez pratelstvi muze a zeny. Mit milce znamenalo obdivovatele a nasledovnika.

Me homosexualove nevadi, vadi mi, ze svuj styl zivota musi dat najevo vsem, to uz je uchylka. A v pravde receno, kdy se dockame pochodu dalsich sexualnich odchylek? Protoze, kazdy ma precu pravo byt tim cim je,ne? Bez ohledu na ostatni, bez ohledu na to, ze dve prirozenosti neexistuji. Nemuze byt normou rodina a zaroven stav, v kterem neni mozne rodinu vytvorit. A na zaver, proc velke mnozstvi homosexualu je proti pro akce tech jako Gay Pride?

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

14. 8. 2011 18:51
Re: Vas clanek neodsuzuji,ale nesouhlasim

Jeste bych doplnil, psychologove znaji docasnou homosexualitu ve veznicich. Ta ovsem po propusteni vezne mizi, stejne jako v prirode po najiti vhodneho objektu

1 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

14. 8. 2011 17:19
Dotaz

Dobrý den, paní Pallotto

Ve vašem článku píšete o své kamarádce 'Divě Noxx'. Domníval jsem se, že se jednalo o transvestita a napsal jsem to v popisce u její fotky ve svém článku. Pokud jsem se spletl, byla byste tak laskavá a uvedla zde správnou informaci? Předem děkuji. S pozdravem V.H.

http://hassan.blog.idnes.cz/c/205298/Katolicke-buzny-zdravi-Batoru-aneb-Prague-Pride-mym-objektivem.html#t2

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

14. 8. 2011 17:26
Re: Dotaz

Öno je asi jedno, jak si to kdo pojmenuje. Ona je z Brazílie, a sama o sobě hovoří spíše jako Drag Queen...

0 0
možnosti
L

liason

14. 8. 2011 15:10
Tak zcela upřímně,

já už jsem rád, že je po ptákách. Tahle úsměvná "kauzička", která na několik dní překryla spoustu důležitějších záležitostí, mi už trošku lezla krkem. Počínaje hysterickými reakcemi obou stran, až po zaplavení místního blogu jediným tématem.

Nakonec se to celé stejně zvrhlo v jedinou otázku, jestli je Vašek hošan, nebo nikoliv. A kdyby neumřel Mašín, zůstalo by to téma ještě o něco déle.

Pokud akce samotná, měla přispět k nějakému posunu v názorech lidí, tak si myslím, že se to nestalo. Ti, co homosexualitu vnímají kladně, nebo ji zcela ignorují s tím, že jim jsou cizí postelové hrátky u zadele, tak ti svůj postoj určitě nezměnili a ti, kteří se na ni dívají s odporem nebo ji považují za deviaci, či úchylku jakbysmet.

Prostě a jednoduše bych to nazval bouří ve sklenici vody. Pár stovek lidí se vyskotačilo, počasí ostatně taky a my ostatní jsme si alespoň poplkali;-)

2 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

14. 8. 2011 15:52
Re: Tak zcela upřímně,

Pro ty, pro které to není téma, pro ty to naprosto určitě bylo jen tématíčko pro zahnání nudy na jiné zprávy chudičkých letních večerů. To naprosto souhlasím.

Ale jsou lidé, pro které je to téma vcelku zásadní, protože jak známo, pro lidská individua není nic zásadnějšího, než jejich identita....

2 0
možnosti
P

podotek

14. 8. 2011 13:51
Homosexualita, jakkoli byla z důvodů povýtce politických

vyškrtnuta

ze seznamu nemocí, je totiž evidentní poruchou. Sexuální přitažlivost

je přirozená jen mezi příslušníky opačného pohlaví, neboť jen muž ve

spojení s ženou jsou schopni předávat život.

Díky mediální sledovanosti se nám zřejmě ti tolerantní jedinci na rozdíl od "vyspělých" (více zdegenerovaných ?) zemí alespoň trochu ovládali ...http://jdem.cz/qk9q3

1 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky