Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

9. 3. 2011 14:01
Nejsem si jistý

jestli jako argument nesouhlasu či odepření údaje uvést obstojí možnost zneužití.  A je to právě proto, že stát většinu těchto údajů již má v jiných registrech a hlavně je má aktuální a aktualizované.  Zatímco údaje ze sčítání začnou podléhat zvětšující se chybě hned druhý den - např. z důvodu stěhování, výpovědi z práce, dosažení plnoletosti a nástupu do práce, změna zaměstnání, úmrtí, změna pracoviště atd atd. - to všechno jsou změny oproti stavu ke dni sčítání. Po takových 5 a více letech je hodnota konkétních údajů ze sčítání již docela mizerná. Ten, kdo by byl schopen tyto údaje zneužít, by byl jistě schopen si obstarat aktuální z jiných registrů. Kompletní bojkot není tedy efektivní.  Spíše bych neodpovídal na dotazy, chráněné listinou, tedy národnost, náboženství a zejména místo pobytu, které podléhají stejné zaručené svobodě a přitom chce stát vědět místo pobytu v době sčítání, zatímco u náboženství a národnosti svobodu spočívající v nemožnosti údaj zjišťovat, i "připouští".

0 0
možnosti
K

kOBLICH

9. 3. 2011 13:36
Moc by mě zajímalo...

...kolik těch statečných odpůrců sčítání opravdu dodrží slovo a sečíst se nenechá. Řekl bych, podle zkušeností z minulých desetiletí, že asi tak 0,02% ;-D Kdybyste raději sčítací formulář bez velkých řečí hodili do kamen a místo planého žvanění šli něco dělat...

0 0
možnosti
G

gumidos

9. 3. 2011 13:39
Re: Moc by mě zajímalo...

ve výsledcích minulých sčítání, které lze najít na stránkách sčítání jsou vždy uvedeni i počty nesečtených pro jednotlivé otázky. Vždy to byly desítky až stovky tisíc "kusů". Ale není uveden důvo d nesečtení, který mohl být i jiný, než prostě odepření poskytnutí údajů.

0 0
možnosti
MD

Mysak007

9. 3. 2011 12:27
A jak si to tedy predstavujes?

A jak si to predstavujes, ze stat bude do budoucna planovat nove skoly, skolky nove silnice, zrizeni novych spoju pro cesty do zamestnani atd....

Vysvetli, prosim, jak to ma stat delat, kdyz ty a dalsi budete Scitani bojkotovat?8-o

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

9. 3. 2011 12:42
Re: A jak si to tedy predstavujes?

Centrální plánování má jednu drobnou chybičku - nikdy nefunguje.

Co se školek týče - Vy snad víte o jedné, která byla postavena na základě výsledků nějakého desetiletého vše-sčítání a její kapacita přesně odpovídá potřebě občanů? Ha ha ha. Jestli to třeba nebude tím, že už rok po sčítání je všechno jinak... Stačí drobná věc jako uzavření malé továrničky za městem a náhle je veškerá statistika k ničemu.

Trh si s takovou volatilitou poradí hravě, pokud mu ovšem nestojí v cestě úředník s bumážkou, štemplem a centrálním plánem za pasem....

0 0
možnosti
V

vitek76

9. 3. 2011 2:34
držím ti palce

Pro  mne je 10K také moc. Ale cítím, že dál už se se tomuhle státu ustupovat nedá. Asi se také připojím, je to tak správné. Obrana přes ústavu a listinu základních práv čl. 1, 3.3, 4.1, 4.2, 10.2, 10.3,  15.1 a argumentace ústavním soudem. Plus to omezení přestupkového zákona jak, nějaká dobrá duše napsala dole. Myslím, že rozumný úřad radši složí zbraně. Pokud ne, tak už asi zbývá  jenom emigrace do nějaké rozumnější země. Že by přišla hodina pravdy ?

0 0
možnosti
S

seabow

9. 3. 2011 3:50
Re: držím ti palce

Asi prisla - zkus Afghanistan, tam uz se nescitaji 30 let R^

Jestli je rozumnejsi... no, kazdemu podle libosti

0 0
možnosti
N

nocenka

8. 3. 2011 16:37
bohužel

Když pro mě je deset tisíc fakt moc, tak nezbývá než aspoň švejkovat;-(

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

8. 3. 2011 16:45
Re: bohužel

To  je v pohodě, nesmutněte, já to odbojkotuju za Vás. Pak mi do Daliborky donesete krajíc chleba, jo? :o)

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

7. 3. 2011 13:29
Nesouhlasím, švejkování je vysoce sofistikovaná sabotáž

Sčítací komisař už tu měl být včera, ale neukázal se a tak číhám na tu legraci dnes.

Poštovní schránku mám danou tak, aby mně do ní nemohla pošťačka házet lístky s výzvou k vyzvednutí úřední obálky, protože se do ní přes zuby psa nedostane a tak musí zazvonit a obálku mně předat osobně, což jí zdržuje, ale já nemusím lítat na poštu. Takže dnes tato lahůdka čeká sčítacího komisaře, tak ho u branky necháme vystát ďůlek.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 3. 2011 20:39
Re: Nesouhlasím, švejkování je vysoce sofistikovaná sabotáž

Tak zas jako uznat se musí, že si to rozhodně nijak neulehčujete a švejkujete důsledně.

Sice furt nesouhlasím s touto metodou, ale pukrlíčko a cvrnk do krempy. ;o)

0 0
možnosti
VS

Astaroth

7. 3. 2011 12:28
zachrana lokalek a podpora cyklostezek

Chcete podporit ohrozenou zeleznicni trat, nebo zlepsit podminky pro jizdu na kole v urcite oblasti? Muzete zkusit pomoci tim, ze na dotycnou trasu uvedete cestovani mezi zamestnanim a bydlistem a zvolite patricny dopravni prostredek. Kdyz vas bude vic, melo by byt naplanovano...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 3. 2011 20:36
Re: zachrana lokalek a podpora cyklostezek

Ano, a když zadáte, že chodíte na kadibudku, úřad Vám naplánuje splachovací toaletu a doručí Vám ji až do domu.

Božííínku - dyť ty jejich "plánovací" argumenty jsou taková ťuldovina. Výsledky sčítání budou k dispozici v roce 2013. Do té doby se zase půlka lidí přestěhuje někam jinam a jejich potřeby budou zcela jiné...

Vy snad víte o nějaké lokálce, která byla "zachráněna" v návaznosti na sčítání roku 2001? Pch. Dtto mateřské školky apod. Nebo ti hasiči - měli-li by jet na místo a předpokládat, že tam bude stavba odpovídající nějakému sčítání a že v ní bude přesně tolik osob, kolik se jich tam před x lety hlásilo.... no to by to dopadlo. Když hoří, tak se Vás zeptají, co hoří a kolik je tam AKTUÁLNĚ lidí. :-) A data pro "plánování techniky" beztak mají, neb ty stavby jaksi povolují ;-)

Celé je to o tom, zda chceme nebo nechceme paternalistický stát, který bude plánovat každé naše uprdnutí. Já ho nechci. Vy ano? Pak se sčítejte, chutě do toho! Jen mě z toho, prosím, vynechte. :-)

0 0
možnosti
AD

darny

7. 3. 2011 12:07
Jen tak mimochodem, víte že.......

Jak vyplývá z novely azylového zákona (sněmovní tisk č. 921), která byl schválena PSP ČR, osobní údaje poskytované při sčítání lidu mají být zpřístupněny zpravodajským službám, což rovněž představuje jiné než původním zákonem předpokládané zpracování osobních údajů. K obdobnému zásahu došlo novelou § 8, odst. 2, trestního řádu (č. 265/2001 Sb.).

Ustanovení § 2, odst. 2, písm. b), zákona o přestupcích stanoví, že "přestupkem není jednání, jímž někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému zákonem, jestliže tímto jednáním nebyl způsoben zřejmě stejně závažný následek než ten, který hrozil, a toto nebezpečí nebylo možno v dané situaci odvrátit jinak." Neboť zájem na ochraně osobních údajů je dán ustanovením čl. 10, odst. 3, Listiny základních práv a svobod, dovozuji, že se nedopouštím přestupku, z něhož bych mohl být obviněn.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 3. 2011 20:26
Re: Jen tak mimochodem, víte že.......

jj, něco podobného jsem četla na B.Listech, tuším. Možností, jak to napadnout je víc.

Už si to tak předběžně studuju... :-)

0 0
možnosti
C

corpusdelicti

5. 3. 2011 17:35
Vyplňte prosím nadpis příspěvku

aneb jak se nenechat vyje_at byrokratickymi zrudickami na uradech.

http://www.blisty.cz/art/9199.html

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

5. 3. 2011 20:17
Re: Vyplňte prosím nadpis příspěvku

jj Četla jsem. Poučné. Děkuji.

:-)

0 0
možnosti
C

chucpe

5. 3. 2011 13:22
Máme veľa Švýkov u našich útvarov...

Pěkné, ale bohužel ne každý si může dovolit nebýt švýkem :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky