Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

29. 1. 2011 20:10
taky k precteni

znasilneni.infonia.com

0 0
možnosti
D

dasa0302

29. 1. 2011 19:44
Chlapi jsou přeci svéprávní

Že jsou chlapi, co mají spojený sex s agresivitou, ženská pozná až ze života. Protože její sexualita s násilím naprosto nesouvisí, ani ji to do té doby nenapadne, že by se normálně chovající chlap mohla změnit v útočníka, dokud se s tím v nějaké formě nesetká. Podle mě to je normální, chlapi se snaží porozumět ženské sexualitě občas také dost dlouho a některým na to ani život nestačí, pak tady píšou blbiny.

Pokud tady čtu obraty typu, že si ženy o znásilnění říkají, nebo dokonce že to je jejich styl, protože chtějí být ovládané,  tak to musím považovat za naprosté pivní plácání. Jinak má autorka pravdu, že velmi často jsou tyhle útoky v rodině, pokud se vyskytne nezdrženlivec. 

Kdysi jsme s kolegyněmi strávily večer u lahvinky téměř celý na téma "jak jsem s tchánem musela vyrazit futra". A nutno říct, že všechny historky na toto téma neměly dobrý konec.

0 0
možnosti
LCDMC

Le Comte de Monte Cristo

29. 1. 2011 17:59
To je ale všude na světě

Není to jenom naše společnost, celkově lidstvo kráčí kamsi k morálnímu úpadku. ženské znásilnění často nenahlásí, protože jim násilník pohrozí a nutně se bojí, že jim opravdu ublíží, když půjdou na policii. Také se stydí. Jenže vinu nevidím ve vesnických drbnách, Koukej, Máňo, to je ta znásilněná!, ale spíš ve společnosti všeobecně, je jedno, jestli jsou to věřící lidi nebo ne, ať jedna nebo druhá skupina stojí za starou bačkoru. Je spíš potřeba víc osvěty na školách a práci a všude možně, aby se ženské nestyděly přijít hned po aktu, kdy se dá určit DNA atd. A z trotlů typu VIkiny si nic nedělejte, já se přiznám, že vás normálně nečtu, ale tenhle článek mě zaujal, a dívám se na názor, ne kdo ho napsal.

0 0
možnosti
D

dasa0302

29. 1. 2011 23:34
Re: zajimavy clanek o mytech znasilneni

Díky za zajímavý odkaz. :-)

0 0
možnosti
S

Satyriana

29. 1. 2011 11:04
Trochu se nám ztrácí

v osobních útocích a narážkách fakt, že znásilnění je prostě projevem agrese, potřebou zvítězit, získat nadvládu.

Podle mne je úplně fuk, co tomu předcházelo. Může to být později vzato jako  polehčující okolnost, ale nic víc. Moment, kdy je pod pohrůžkou někdo podroben sexuálnímu aktu v jakékoliv formě (což nyní trest.zákonník akceptuje, dříve např. použití nástroje nemuselo být uznáno) je trestný čin a basta.

To, že jsou to dál zločiny skryté, se dodnes děje kvůli druhotnému psychickému traumatu při vyprávění policistům nebo strachem ze soudu. Pokud to nevíte, v Česku je pouze jediný soud, kde je možné dokonale oddělit viníka a oběť. Jinde mohou být vyslýcháni odděleně, ale setkají se na chodbě a pod. Tohle určitě nepřispěje k tomu, aby žena nemávla rukou a neskrčila se někde v koutku sebe sama. 

Ta čísla útoků, které u nás každá druhá-třetí  žena zažila, jsou příšerná. Je dobré, že se o tom mluví. Proč by měly být oběti kvůli hajzlům frigidní? Neurotické? Fobické?

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

29. 1. 2011 11:09
Re: Trochu se nám ztrácí

''''Podle mne je úplně fuk, co tomu předcházelo.'''' - to vam nikdo nebere, ale pak se taky nesmite divit, ze se vam to prihodi. Chodite se sirkami kontrolovat kolik je v nadrzi benzinu? Muzete, to vam nikdo taky nebere, ale po vybuchu vam kazdy rekne ze jste blba... A s tim znasilnenim to je taky tak.X

0 0
možnosti
S

sametová

29. 1. 2011 10:59
Děkuji za Vaši odvahu.../pokr./

protože by zpětně a z jejich

bohorovné pozice měli spoustu "dobrých rad", co jsem měla nebo neměla

dělat:-/. Evo, obdivuji Vaši statečnost!

0 0
možnosti
S

sametová

29. 1. 2011 10:59
Děkuji za Vaši odvahu.../pokr./

Celá debata,

kterou jsem masochisticky pročetla, mě jen utvrdila v tom, že jsem dobře

udělala, když jsem si podobný zážitek nechala pro sebe..taky bych to

druhým neuměla "logicky" vysvětlit... /pokr./

0 0
možnosti
S

sametová

29. 1. 2011 10:58
Děkuji za Vaši odvahu.../pokr./

Může dojít k

nedorozuměním, kdy si signály druhého špatně vyložíme, ale dospělý

člověk snad pozná rozdíl mezi váhavou touhou,  která se (někdy) postupně

probouzí, příznivě reaguje a brutálním fyzickým útokem,

kdy se žena brání, ale muž se i přes tento odpor domůže svého. /pokr./

0 0
možnosti
S

sametová

29. 1. 2011 10:58
Děkuji za Vaši odvahu.../pokr./

S lidmi z práce (kamarády etc.) si můžete

dobře rozumět, chodit spolu třeba do sauny a být klidně všichni

nazí...je to automatická povolenka ke znásilnění?8-o

Kolik je firemních večírků, kde se kolegové napijí, povolí se zábrany,

flirtují spolu...je to automatická povolenka k znásilnění?  /pokr./

0 0
možnosti
V

Viki007

29. 1. 2011 14:12
Re: Děkuji za Vaši odvahu.../pokr./

Samo že není, nicméně jsou to přece jen signály, že nejspíš by to šlo. Většina chlapů klidně couvne, když se po pokusu dočká negativní oidezvy, ale ... jednak už z principu přece jen přitlačí (aby z něj nakonec dotyčná neudělala blbce, že jako s ním nic není), nu a pak je hranice, kdy se, zejména pod vlivem "návykové látky", jak policajti hezky říkají, rozjede mechanismus, který někteří neumí zastavit.

0 0
možnosti
S

sametová

29. 1. 2011 10:57
Děkuji za Vaši odvahu

s jakou jste se dala v šanc téhle vlčí smečce. Jen dodatek k některým reakcím, které Vás osočují z toho, že jste si do té situace vlezla a jen jste poprávu dostala co proto, protože jste určitě byla vyzývavě oblečená, taky jste se na toho muže jistě hodně smála a blbli jste, hráli hru, bavili se a bylo vám všem fajn. Nevidíte ten rozdíl mezi tím, když vás někdo přepadne v noci v opuštěném parku a když vás znásilní kolega,kamarád, přítel, manžel etc. Rozdíl je ve známosti a důvěře. Jsou to lidé, se kterými jste už leccos

zažili a logicky k nim máte jiný vztah - ne tak ostražitý, nečekáte z jejich strany nějaký útok, věříte jim..../pokr./

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky