Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

philipe

1. 2. 2011 1:20
pokračování epilogu

tělesného ublížení, viz následující od. "3.2.8 Körperverletzung" v tom pojednní o Codex Hammurapis ve Wikipedii. BTW, ani ve vědecké encyklopedii "Encyclopaedia Britanica (26 Vol.) ani v německém Brockhaus-u se v citovaném "Rechtssammlung König Hammurapis von Babylon" (1810 v.Chr. bis 1750 v.Chr.) žádná zmínka o sexuálním znásilnění nevyskytuje. Rovněž v anglické E.B. není "rape = sexual assault" předmětem pojednání Codexu Hammurapis. Samozřejmě bylo i tehdy ženám fysicky ubližováno, to se táhne celými dějinami lidstva, ale ženy neměly v Babylonu stejné společenské postavení jako muži, ony byly jeho živým inventářem a také se s nimi tak jednalo. Většinou jich měl ten muž podle zámožnosti několik a nějaké "sexuální zneužití" nebylo v tehdejší době žádné téma. V islámských zemích je tomu tak dodnes. Nejsem zastáncem tohoto společenského systému pouze tvrdím, že slovo sexuálním znásilnění se v juristickém kontextu objevilo až koncem 19. a začátkem 20.století. Kontatuji fakta, nehodnotím.

0 0
možnosti
P

philipe

1. 2. 2011 1:28
Re: pokračování epilogu

Omlouvám se za překlepy, je jich tam několik, na př.: " kontatuji" namísto konstatuji, etc. Psát český text na švýcarské tastatuře Power Mac od Apple Macintosh není jednoduché.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

1. 2. 2011 1:05
Proč se divíte, že se policie vyptává na okolnosti?

Jelikož obžalovanému je nutno prokázat vinu a na rozdíl od krádeže nebo vraždy není vždy zcela jednoznačné, zda se jednalo o znásilnění, je podrobné dotazování údajné oběti nutné. Nestačí totiž prokázat, že k pohlavnímu styku došlo, je třeba hlavně prokázat nesouhlas údajné oběti, a to nade vši pochybnost. Jelikož to mnohdy bývá tvrzení proti tvrzení, je třeba hledat i nepřímé důkazy. Soud nemůže riskovat, že pošle do vězení nevinného člověka.

0 0
možnosti
P

philipe

1. 2. 2011 2:09
Re: Proč se divíte, že se policie vyptává na okolnosti?

to comme il faut

Vysluvuji Vám naprostý souhlas. Nevím kde žijete a jaké noviny či TV sledujete ale asi jste slyšela o cause Jörg Kachelmann, který byl nařčen ze sexuálného zneužití jakousi bezvýznamnou radiomoderátorkou. Proces běží už rok a doposavad žádný rozsudek, protože žalující žena nemůže nic prokázat. Kachelmann toto nařčení odmítá jako výmysl a kvalifikuje jej jako pokus o vydírání. Je to zámožný švýcarský journalist, svobodný a celkem sympatický. Není divu, že se tato ženština, s kterou se po krátké liason chtěl rozejít a navštívil ji na její pozvání v jejím bytě v Heidelberg, se teď snaží vytěžit z této situace maximum. Předstírat znásilnění ačkoli šlo o předem dohodnutý date je podlost non plus ultra.Ten soud, bude-li veřejný, vzbudí určitě kontraversní diskuse na toto téma. Boris Becker byl v podobné situaci, teď platí alimenty na nechtěné dítě a té ruské emigrantce, žijící v UK zaplatil milionovou částku. Proč jsou ti muži tak hloupí.

0 0
možnosti
P

philipe

1. 2. 2011 0:05
Epilog pro Gmur, pro kterou je brána nebeská otevřená

0 0
možnosti
P

philipe

1. 2. 2011 0:41
Re: Epilog pro Gmur, pro kterou je brána nebeská otevřená

neboť blahoslavení budiž chudí duchem.

Wikipedia se jmenuje alespoň v němčině a v angličtině Freie Enzyklopädie, to zn. že tam může uveřejňovat každý prakticky co chce, protože vědecká komise ve Wikipedii neexistuje. Je prvda, že při falešné argumentaci je ten příspěvek po určitém čase korigován nebo i smazán, záleží na obsahu a důležitosti. Citovaný Codex Hammurapi I. Babylonského je jen ubohé torso originálních spisů od Hammurapi, které obsahují několik set stran. Nevím, zda kdy byly kompletně přeloženy do němčiny ale ta stať "3.2.5 Familie" od naprosto neznámého autora, který ani necituje jeho prameny uvádí jako stěžejní pravidlo pro rodinu, že nevěrnáná žena byla v Babylonu potrestána tím, že ji svázali s tím cizoložníkem dohromady a hodili je do vody, tehdejší způsob vykonání trestu smrti. To nemá absolutně nic společného se sexuálním znásilněním ve smyslu autorky blogu E.P. V tom laickém textu od anonyma ve Wikipedii je sice citováno slovo "Vergewaltigung" ale spíše ve smyslu ...

0 0
možnosti
TM

kopretinka987

31. 1. 2011 23:00
...

O tom, že ženská si může za znásilnění sama, jsou vesměs přesvědčení naštěstí jen primitivové. Úplně vidím tu sestavu umolousaných pivařů v šesté cenové, kteří se vševědoucím výrazem nad velkým pivem a malým rumem přesně vědí, že ta ženská si o to řekla. Stejná parta pak probere i to, že ženskou je třeba držet zkrátka a sem tam jí nějakou vrazit - ona už ví, za co. Mám pocit, že pak se doma všichni stejně promění v umolousané bačkory, kteří po příchodu nad ránem dostanou válečkem. Nechme jim tyhle jejich pokřivené názory - ono je totiž jinak moc radosti v životě nečeká.

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

31. 1. 2011 23:42
Re: ...

Krasne si to malujete, ale realita je naprosto jina. Pak tyhle kopretinky sedi a premysleji, pros jen se to JIM zrovna muselo stat...Rv8-o

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 1. 2011 21:05
pro jisteho philipa, ktery vsechny poucuje

a tvrdi ze je lekar, ze mistnim schazi vzdelani, na rozdil od neho.

Pise: "Sexuálni znásilnění ženy mužem je terminus technicus, který byl až do konce 19. století neznámý. Do společnosti jej uvedly a začaly propagovat t.zv. emancipované ženy, které se pravidelně nebo jednorázově podrobovaly psychotherapii.....protože trpěly sexuálními problémy, jejichž příčinu zde nemůžeme rozvádět. Dějiny homo sapiens erctus jsou staré miliony let a úloha ženy daná přírodou se statisíce let neměnila. Ve 20-tých letech minulého století se začaly ženy podrobněji zabývat vlastní sexualitou a po objevení chemické antikoncepce začaly svou sexualitu též uplatňovat tím, že své sekundární pohlavní znaky demontrovaly. Důvody pro toto chování jsou multifaktoriální, rozhodující je optický efekt na muže..."

Jinak snuska nesmyslu a blabol, co? . Ukrutne chybi vzdelani pouze jemu, jelikoz bych ho rada upozornila na Hammurapiho zakonik, kde se mluvi o znasilneni.

http://de.wikipedia.org/wiki/Codex_Hammurapi

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

31. 1. 2011 19:34
Mám výhradu

Přestože plně chápu, proč jste své vlastní znásilnění před lety nehlásila, tak s Vámi hrubě nesouhlasím a považuji to za velkou chybu. Nechat potenciální nebezpečí běhat po světě bez trestu ( v případě patologických rysů bez léčby) je jen posouvání problému stranou, respektive na bedra případných dalších obětí.

Protože oni se ti grázlíci velmi rychle otřepou, po té, co zjistí, že se zase tak nic moc nestalo a některým dokonce naroste ego do té míry, že nabudou pocitu, že se to snad i mohlo líbit.

Jinak díky za téma.:-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 1. 2011 19:46
Re: Mám výhradu

Souhlasím, byla to chyba. Nebyla jsem odvážná a ten člověk (nevím, kde skončil) to určitě neudělal poprvé ani naposled. Je mi to líto, že jsem neměla dost odvahy ho zastavit. :-(

0 0
možnosti
SHX

sir Humprey XIII.

31. 1. 2011 17:12
To de. Ale co příště? Trauma z mládí?

va Pallotto|pátek 28. leden 2011 08:37|karma článku: 46,48|přečteno: 15848 x

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 1. 2011 17:26
Re: To de. Ale co příště? Trauma z mládí?

Vy se taky jděte bodnout. :-) Jsou bloggeři, kteří chrlí jeden článek za půl hodiny a vyloženě je štve místní regule, že nemohou svět obšťastnit více než čtyřmi příspěvky za den.

Já jsem nikdy nebyla grafoman, ale píšu ráda. Většinou píšu tak, že rozepíšu třista různých témat, 99 procent zavrhnu jako blbá, neoriginální a slabá. Zbude jen to, co má pro mne nějaký emoční náboj, neb jak známo, jsem nějvětší emař na světě. Jen to mi totiž stojí za to se tomu věnovat a vůbec to dopsat. Je pak více méně logické, že to budí emoce i u druhých. Ne vždy, ale často.

Snažím se hledat i ta témata, která mají nějaký přesah do světů druhých, která by je prostě mohla oslovit. Logicky - píšu sem hlavně proto, aby to lidé četli a aby jim to "něco dalo." Je to zcela pragmatické a stejně jako to dělám já to může dělat kdokoliv jiný...

0 0
možnosti
VS

Astaroth

31. 1. 2011 16:32
moudra matka Gaia priroda

V prirode u vsech savcu samice prcha a brani se, nacez je premozena a dojde k spojeni. Muzeme to pozorovat napr. u kocek. Je to evolucni kriterium toho, ze o ni samec stoji. Nyni je nutno si vybrat, budto ma pravdu Darwin a ti co leti s pokrokovym duchem moderny a lide jsou soucasti prirody se vsim vsudy i s temito namlouvacimi relikty, nebo maji pravdu konzervativci semknuti kolem velikana Hradu (Hajek, Weigl, Joch) spolu s Bushovci a Tea party a podobne evolucni filtry nemaji v lidske spolecnosti mista, jelikoz zranuji dusi a je treba je trestat jako nelidske.

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 1. 2011 17:02
Re: moudra matka Gaia priroda

Dejte si obklad. Zvirata nejsou premozena. Sex v prirode a ani jinde NENI "to co zeny maji a muzi chteji". Rv!!

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

31. 1. 2011 14:20
Kdo ví jak to bylo.

Já například s nikým nekoketuji a taky mne nikdo za celý život neznásilnil.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 1. 2011 14:35
Re: Kdo ví jak to bylo.

Invalidní a staré ženy, vnučky a dcery, chlapci na internátech a mnozí další.. ti také s nikým obvykle neflirtují a přesto bývají znásilňováni....

Je omyl si myslet, že násilníkům jde primárně o sex. Je vzrušuje ponížení a bezmoc druhého.

Takže, milý starče, nebuďte si tak bohurovně jistý, že Vás se to nikdy týkat nemůže. Nikdy nevíte, na jak zmagořelého ošetřovatele v LDNce narazíte... :-(

(Což teda chraňbůh že bych Vám přála!)

0 0
možnosti
P

philipe

31. 1. 2011 13:15
pokračování č.3 pro autorku

Neodehrálo-li se vše podle jejích představ a milostivá zůstala uprostřed cesty, dostala na pachatele zlost a ... Zvláště když se násilník po aktu otočil a usnul a eventuelně ještě chrápal. Ano, jsou takoví jedinci, kteří se chovají jako prasata a není divu, když se po vystřízlivění žena zděsí, s kým se to spustila, že hledá zadostiučinění. Nemluvím o znásilnění dětí a mladistvých. Pro takové delikty existuje jediné řešení, isolace na dlouhou dobu, někdy i doživotní. Ale to je jiná kategorie. Jinak si myslím, že ta vlna, kdy muži neadekvátně reagují na ženské lsti pomine, tak jako každý modní výstřelek. Cockteas-y existovaly na západě už před 50 lety, dnes se západní muži tak rychle nenechají vyvést z rovnováhy. Vždyť to vidí každý den 100 x a ví, co se za tím skrývá. Jen psychopati ztrácí kontrolu.

Ostatně ten sexuální pud. Při koncertech Beatles, Rolling Stones, Michael Jackson a j. museli dávat dozorci hysterickým dívkám a ženám tranquliser aby zchladili jejich sexuální vzrušení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky