Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bresslerova

2. 9. 2010 21:37
Hm........

Tak jsem to zběžně přelouskla. Vtipné mi to nepřijde žel ani trochu, myslím text. Protože na venkově byl hluk vždycky. Z dětství si vybavuji, jak každé ráno u babičky na polosamotě kokrhali kohouti, ovečky bečely a do toho leckdo štípal dříví, řezal, vyráběl, stavěl... A tak to bylo ve všech vesnicích, v kterých jsem pobyla. Příbuzenstvo mám totiž na venkově.Odstěhovala jsem se také na venkov. Protože na pražský byt nebyly peníze.A na Prahu jsem si odvykla docela rychle. Z hluku a prachu centra se mi dělá mdlo a na vsi se mi výrazně zlepšil zdravotní stav.

Praze odliv lidí ale nehrozí, protože spousta českých občanů má  stále ještě za  životní cíl žít ve velkoměstě. A tak se celkem logicky obyvatelstvo různě prolíná a obměňuje.Ale chápu, že pravda, nebo spíše realita je moc suchá a do autorčina článku se nehodila.

ps. abych pochopila, asi si budu muset pořídit červenou rtěnku

0 0
možnosti

jarinka

2. 9. 2010 22:20
Re: Hm........

Dnes už jsou i kohouti líní. Jednoho jsem asi před měsícem pár dnů sledovala. Kokrhal až kolem 6.45. To je strašně pozdě. ;-O

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 9. 2010 21:16
no

víte, bydlím v centru města - asi 70.000.- obyvatel. Je to tragédie. Ubezpečuji, že tady se fakt nevyspíte. Nejdřív nebyla plastová okna a od 5.00 hod začaly jezdit autobusy. Jak městské tak meziměstské. V sezoně se do toho přidávaly sekačky trávy a křovinořezy. Pak postupem času začly v celém sídlisti rekonstrukce. Nejdřív bytová jádra jednotlivců, pak kompletní výměna stoupaček. Následovala kompletní výměna dlažby před domem. Řezání dlažby je fakt zážitek. Pak výměna oken v celém domě. Super - hluk z ulice se podařilo jaktakž potlačit. Teď o jara zateplování domu a sbiječky jedou na venkovní fasádě. Ti začínají v sedm ráno - po noční šichtě je nášup. Končím a stěhuji se na samotu, a vážně!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
KT

Ježikača

3. 9. 2010 0:08
jojo,

zlatá Vysočina. sousedi stavěli celé léto garáž;-)

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

2. 9. 2010 20:02
dobry...

jako parodie prvoplanova, nicmene - u me dobry.

A s temi ruznymi ekvipmenty  (nebo je kuul rikat staffem?) - zrovna dneska jsem videl billboard na nejaky stipac polen a rikali jsme si se zenou - driv lidi prchali na chalupy, aby si fyzicky zamakali, vycistili hlavu a uzivali si plevele vzesleho vlastni pili... a ted je na vsechno ruzne vybaveni, takze chalupar se muze valet v kluku (a/nebo smradu) a staci mu mit vlastni malinou elektrarnu nebo ropny vrt.

0 0
možnosti

jarinka

2. 9. 2010 22:22
Re: dobry...

Všimla jsem si, že dnes chalupáři nechalupaří, dnes chalupáři grilují. To je v módě.;-D

0 0
možnosti
MP

Mad3

2. 9. 2010 19:49
At'...

Přijet můžou, ale když jedu na kole a kochám se ...... a najednou medvěd. Místa jen pro srnku (menší) a SPZ AAA Praha. Neumí chodit pěšky? S pozdravem Vysočina.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

2. 9. 2010 19:25
Dobré téma...

ale ne dobře zpracované, promiňte. Zkrátka ta prvoplánová sázka na humor z toho článku čouhá jako brko ze starého slamníku. Ale to se stane, nic si z toho nědělejte. Psaní je trochu jako sport, někdy to vyjde, aniž se člověk snaží, jindy se člověk nadře a nic...

Ale jak píšu, fakt dobré téma. A kromě hluku se to týká i smradu, To by možná nabízelo rádoby ještě vtipnější kulisy, ale, prosím, raději ne. A že to bude brzy aktuální. Čím vším se kolem Prahy topí snad ani nechci vědět, stačí na podzim vyjet z čisté metropole kamkoli do okolí a nadýchnout se...

Omlouvám se za kritiku, ale téma jsem přece pochválil, no ne? ;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 9. 2010 19:53
Re: Dobré téma...

f pohodě, f pohodě, pane kolego, spousta lidí si jistě myslí totéž co Vy, jen nemá takovou odvahu to napsat. Ne, že bych neměla ráda plácání po zádíčkách, to zas jako ráda mám, neb jsem holka ješitná - ale když má někdo pocit, že se nepovedlo, tak i za takový "feedback" jsem ráda. I to je motivace pošoupnout se o kousek dál. Díky!

0 0
možnosti
AB

A_Ales

2. 9. 2010 19:20
Nejen hluk je generátorem opaku ticha.

Přál bych vám zažít, milá pisatelko, jakým zdrojem ticha za oněch časů bylo ticho. Ticho generoval soused jednoduchým nástrojem: trafosvářečkou domácí výroby, sestavenou z ušetřeného materiálu v jednom nejmenovaném národním podniku. Když začal po večerech tichounce svařovat, což signalizovaly pouze blesky z otevřených vrat jeho garáže, rázem nastaly v rozvodné síti tak závažné odchylky odběrového diagramu, že tehdejší lampové televizní přístroje, stavěné na odchylky proudu max. +- 5% kolem 220V nejdříve vášnivě rozzážily, pak zbledly, načež se zářící plocha zmenšila v pouhý bod a ten později v singularitu. A byl klid.

0 0
možnosti
AB

A_Ales

2. 9. 2010 19:22
Re: Nejen hluk je generátorem opaku ticha.

Dodávám, že toto se stalo ještě před posledním posílením rozvodné soustavy, která šla ruku v ruce s plynofikací v ekologické vlně zavrhování lokálních topenišť v 90. letech. Další fází pak bylo posilování poštovní služny, neboť poštovní holubice se začaly prohýbat pod těmi sumami na složenkách. Bude následovat posilování kapacity pozemních komunikací, sténajíci pod nákladními auty, rozvážejícími do domků, domečků, bungalovů, haciend a sausvorků biomasu.

Celý proces bude posléze ukončen opětným posilováním poštovní roznášky, která bude rozvážet malé, vkusně balené olověné schránky s uranovým palivem do domácích jaderných elektrárniček.

0 0
možnosti

jarinka

2. 9. 2010 17:40
Dívám se z okna a nevidím jediné dítě. Kde jsou?

Cirkulárka rušila nedělní klid už v dávných dobách, kdy já jsem byla malinká. Jako dnes vidím tátu brblat "neděle, a cirkulárka". A ve všední dny, kdy každý byl v práci (tehdy každý chodil do práce), byl na dědině svatý klid. Kromě řevu nás děcek, to bylo aspoň dětství, ne jak ta děcka dnes u počítačů. Každý trochu pamětník mi dá za pravdu, i pokud bydlel na městském sídlišti - řev děcek byla věčná kulisa.

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

2. 9. 2010 17:45
Re: Dívám se z okna a nevidím jediné dítě. Kde jsou?

Děti jsou ve stohu. Sirky dodal Krpál.

0 0
možnosti

sorgedoktor

2. 9. 2010 17:31
Taky ty plastový okna, děvče..

musíš to hodnotit  komplexně..

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

2. 9. 2010 16:08
Všechno naruby.

Obyvatelé měst se přestěhováním na vesnici cítí jako doma. ANO. Ale hůř se cítí obyvatelé oněch vesnic jaké "moresy" si měští obyvatelé přinesli sebou do oné vesnice. !!

0 0
možnosti
RV

aprilea

2. 9. 2010 16:06
milé

súhlasím, mám podobný synróm. záhradu považujem za dôležitejšiu nežparkovisko

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky