Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vitvit

7. 7. 2009 16:15
rada

ještě jedna rada:

Zkuste někdy na inspekční cestu zvolit jinou trasu. (třeba Žižkov, Vinohrady)

2 stanice z Hlavního nádraží na opačnou stranu než je Václavák a možná budete příjemně (nebo nepřijemně ?!) překvapená, kolik lidí tam mluví cizí řečí ;-)

Oni turisté nejsou hloupí, navíc teď jim v tomto hodne pomáhá internet a věci jako facebook, pomocí kterých zjistí zkušenosti jiných turistů...

A pak se nebudou hnát na Břevnov, ale zustanou na Žižkově, kde za ubytování, jídlo a pivo dají mnohem míň a ještě si daleko víc pochutnají a užijí.....

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 16:28
Re: rada

Jenže turisti se do Prahy nejezdějí nažrat. I když se ubytujou na Žižkově, tak na Pražský hrad, nebo Karlům most půjdou 100%. Karlův most například slouží pracovníkům v cestovním ruchu stejně jako teploměr pro zjištění teploty. A je to velice přesné měření.

0 0
možnosti
MV

wostrey

7. 7. 2009 16:03
snad konecne

vymrou otravni hostinsti, podmerecna plzen za 45 a gulas s tremi kousky masa za 180. Jojo, tahle 'krize' je jako lesni pozar. Pohroma, ale jendou za cas to ma ocistny efekt.[>-]

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 7. 2009 16:16
Re: snad konecne

To by bylo v pořádku, jen ať ta kriz\e ty zloděje z pohostinství vyžene. Ale mám takové neblahé tušení, že to bude právě naopak, než bychom si přáli. Ti slušní, co mají rozumné marže úměrné nákladům, zkrachují jako první, zatímco ti zloději, o kterých píšete, budou mít dostatečně nasušíno, a budou tady stále dál.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 7. 2009 16:02
Milá Evo, -1-

Máte mé sympatie. Na druhou stranu (když se od sympatií odmyslím), tak je asi dobré si přiznat následující: Turismus sice může poměrně snadno vydělávat docela slušný prachy, ale je plně závislý na kapse a chuti zákazníků. Ta naprostá přemíra všech možných turistických lákadel a zařízení v centru Prahy (včetně těch zcela nevkusných rusko-asijských krámů, o kterých také píšete, které s Českem a Prahou nemají nic společného) prostě zcela logicky vyvolává přetlak nabídky. 

Za posledních pár let zmizela spousta tradičních obchodů pro normální lidi (tj. pro našince), u kterých se mlčky předpokládá, že si to prostě seženou jinde.

A nezlobte se prosím na  mne za to, co teď dál napíšu: Já proti slušný hospodě (vinárně, kavárně, cukrárně) vůbec nic nemám a je mi samozřejmě líto, že mají teď potíže. Ale takovejm vyžírkům, co u orloje ještě nedávno prodávali jedno pivo za dvěstě (čti 200,- Kč), docela přeju, jestli jim teď kšefty nejdou. 

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 7. 2009 16:02
Re: Milá Evo, -2-

Prostě a jednoduše: samoregulující ruka trhu nevyřeší (a ani nemůže vyřešit)všechno. Respektive vyřeší, ale za cenu krachu spousty slušných a rozumných podnikatelů. Vyhrávají naopak ti nejvyčůranější a nejhrabivější a je jim fuk, jestli kazí kšeft všem (a vlastně i sobě). Oni prostě chtějí mít co nejdříve svoje prachy, a tak při svém podnikání hrají všelijaká letadla a podobné hry. A musí jim být jasné, že to nejde donekonečna. A to je přesně to,  co žádná ruka trhu zregulovat nemůže, ale slušná pravidla mezi lidmi a především slušní lidé. Jenže k tomu máme prostě ještě hodně daleko a je zde zásadní otázka, zda se vůbec k té slušnosti posouváme, a nebo naopak od ní.

0 0
možnosti
Z

zcek

7. 7. 2009 15:52
no nevím

Trochu z jiné strany, ale taky o pohostinství a krizi. Mám v poslední době velmi špatné zkušenosti s obsluhou v podnicích. Když už rozpoznám, kdo je číšník, většinou má tupý výraz v obličeji, ne že by pozdravil, řekne něco jako Hmmm...??? a čeká, co ze mě vypadne a nedej bože, když se začnu na něco ptát. Ti lidé nemají tušení, co mají nebo nemají na jídlením lístku nebo z čeho se to skládá. Z jakého masa jsou medajlonky, jestli je tohle nebo tohle z polotovaru...vykulené oči, brumlání Nevím, to nevím, takhle to fakt nevím...ještě není úplná krize, když si lidi neváží práce.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 7. 2009 16:13
Re: no nevím

To vůbec není výsadou pohostinství. Ta neznalost svého řemesla je bohužel dnes zcela obecným rysem "moderních" prodavačů, tedy spíše podavačů. O prodávaném zboží vědí úplný kulový, takže ani nejsou schopni řádně zboží popsat a prodat. Oni prodávají jen proto, že vy sami si to koupíte. Když potřebujete o zboží nějaké informace, tak prodavač nic neví. Prodavač velmi často ani není schopen objednat zboží, o které je u zákazníků zájem. Objednávky za prodavače řeší "dealer" velkoprodejce, který jim obejde obchod a sám vyplní a připraví objednávku. Zpětná vazba od zákazníků je tedy značně omezená, a skladba sortimentu zboží je určena především tlakem velkoprodejců. Zákazník pak dost často kupuje něco, co by při skutečně svobodném výběru nekoupil. Když je to v některém obchodě jinak, je to jen výjimka.  

0 0
možnosti

vitvit

7. 7. 2009 15:48
bydlim v Praze

Strašně se mi stýská po dávných časech těsně před revolucí, kdy sme jako chudí studenti(!) chodili na vynikající pivko na Malou Stranu... Pak se tam vyrojily hospody s pivem nevalné chuti a za strašné ceny... Mraky zlatokopů s jediným cílem - odrbat chudáky turisty co to jde !!! Divíte se, že si to nenechají líbit a znovu nepřijedou ??

Ted už se to zase mění. Vím že je to nefer k majitelům restaurací, ale jsem tomu rád. Už zase můžem do centra na pivo.

Chodim na vynikající Plzeň za 26,- je jak křen, pěna hustá, no jak z filmu od Hrabala.. Je tam stále narváno, bez rezervace si člověk nesedne!

Holt končí -doufejme- doba nechutných "podnikatelů" a snad přichází čas, kdy si hostinský (a taky taxikář, hotelier apod..) začne pořádně vážit hosta... a turisté se to dozvědí - nebojte - a vrátí se...

A až zas bude normální doba, do normálu se vrátí i ceny nájemného aby si slušný hospodský vydělal na nájem i na sebe bez předražování a podvodů...

0 0
možnosti
MV

wostrey

7. 7. 2009 16:06
Re: bydlim v Praze

presne moje slova!R^[>-]

0 0
možnosti
P

pavev1

7. 7. 2009 15:34
Ach jo

Hospoda s plzní za 23 je opravdu vyjímka. Vím o kterou jde. Jinak ač Pražák musím konstatovat, že centrum Prahy je naposto neuvěřitelně předražené (hospody) a u některých cen zůstátá rozum stát, drzost majitelů je nuvěřitelná. Plzeň na kotvící lodi u Mánesova nábřeží 100 Kč.  U takových klasických "českých" hospod menu 270-300 Kč (suppe, gulasch mit knodel und strudel, česky se už nic nepíše ).  Centrum Prahy není pro Čechy a spousta cizinců si to už také rozmyšlí.

0 0
možnosti

vitvit

7. 7. 2009 15:54
Re: Ach jo

Na te lodi sem byl - hrůza. Přitom jen o kousek dál přímo na náplavce (u Palackeho naměstí) je příjemná hospoda s českým jídelním lístkem za velmi rozumné ceny !!

0 0
možnosti
H

hayley

7. 7. 2009 15:00
Prekvapuje me, ze vam nevadi

to mnozstvi obchodu v centru, ktere prodavaji ty hruzy z byvale SSSR. A taky to mnozstvi rusky mluvicich "prodavacu" a podobnych existenci (ukrajinsky majitel bordelu zni moc dobre), protoze, mozna budete prekvapeni vy, nam a nasim znamym, ktere jsme nalakali do Prahy, to vadilo moc. Pokud se tyka cen za jidlo/piti, tak pro cizince se nezlevnuje. Ceska koruna posilila oproti GBP a USD natolik, ze pro nas jsou ceny temer stejne jako pred nekolika lety.  

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 15:06
Re: Prekvapuje me, ze vam nevadi

Budeš se tomu možná divit, ale to co mě vadí nebo nevadí nemá na obchody v Praze nejmenší vliv. Jestliže si Rusák koupí, nebo pronajme nemovitost, já se můžu třeba stavět na hlavu, bude v ní moct bejt. Stejně tak pokud někdo zaměstná Ukrajinku.

0 0
možnosti
A

Angi

7. 7. 2009 14:42
23 korun?!

8-o Jsem z menšího města (podle materiálu prot turisty centrum euroregionu Beskydy) a ani v hospodách nevalné úrovně není 0,5l Pilsner Urquell takhle levný. Blog je sice o něčem jiném, ale tohle mi prostě vyrazilo dech.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 7. 2009 14:44
Re: 23 korun?!

Jo jo, je to šokézní... proto o tom píšu, protože to o lecčems vypovídá...

0 0
možnosti
XX

xaeris

7. 7. 2009 14:06
Co Vás čeká a nemine

1.Propustit slečnu kavárnici a začít makat na place, denně.

2.Prodloužit si pracovní dobu na minimálně 16 hodin denně

3.Modlit se

4.Nezapomenout, že kdo zavře firmu včas, vyhne se nejhoršímu.

5.Psát příští blogy z fronty na pracáku.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 7. 2009 14:41
Re: Co Vás čeká a nemine

6. děkovat za dobré rady

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

7. 7. 2009 13:38
Pražské pivo

Aniž by šlo o cenu, to co Vám v centru Prahy natočí není pivo, ale úplná sračka! Většina výčepních z centra Prahy, by si v menších městech ani neškrtla! Tak se nedivte!;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky