Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

svarak z krabicoveho vina

13. 7. 2009 16:25
Však bylo načase, pupky už přetíkaly z gatí...

Jak to tak čtu, tak si říkám, že je dobře, že to Ami s těma hypotékama podrbali. Ono to má i své kladné stránky...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

18. 7. 2009 19:44
Re: Však bylo načase, pupky už přetíkaly z gatí...

... no, když si odmyslíme, jaký vliv to má na osudy konkrétních lidí .. tak máte pravdu, lehká dieta nám nikomu neuškodí... ale co ti LIDÉ?

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

8. 7. 2009 13:04
pravda, pravda....

ubývá hospod ,,turistů i lidí, co občas na kafe zaskočili...ale na pivo bud dál chodit na Pankrác, ke Klokočníkovi, točí tam Kácov a je moc dobrej...i když jen jednou týdně na svoje 2 pivka...

0 0
možnosti
MS

kenzo

8. 7. 2009 2:46
Máš pravdu Evo!

Budiž ti snad malou útěchou fakt, že v tom nejsi sama! Pokles mnohdy i rapidní zaznamenali prakticky všichni, co mají nějaké dočinění s aktivním cestovním ruchem (příjezdovým cestovním ruchem) od restaurací, přes incomingové agentury až po hotely. Turistů je všeobecně méně, to mohu potvrdit i z pohledu toho organizovaného cestovního ruchu, o kterém se zmiňuješ i přes divná čísla od Czech tourism. Krize je krize a valnou část zahraniční klientely tvořila střední třída. Právě tato třída je nejvíce znejistěna hospodářskou situací a méně je tedy odhodlaná cestovat do vzdálenějších destinací. A ta lepší, méně znejistěná nepředstavuje masovost dobrých časů. Držím ti Evo palce, nějak se to musí přežít;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

8. 7. 2009 3:05
Re: Máš pravdu Evo!

Děkuju!

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

8. 7. 2009 0:06
Problémem je centrum...

Ahoj Evi,

byl jsem u Vas už parkrat a vzdy super, navíc umíte dělat dobrou kávu a správně ji servirujete, ale Vas problém je umístěni v centru. Paradox, co? Soudím podle sebe a toho, čemu se sám v cizině vyhýbám. Bojím se chodit do "lakyrek" pro turisty na hlavnich "trasách" a oslovuje mě autenticita skutečně místních podniku, kde hlavním mým kritériem je, aby tam byli místní. A ty malostranské rádoby domácí podniky, ty ať zhynou, protože tam chodi jenom sebevrah. Pivo hnusný, jídlo sterilní, obsluha otresna a atmosféra uměla. Dokud do podniku nebudou chodit místní, nemá smysl zehrat, ze tam nejsou turisté ;-).

Jak tu už někdo zmiňoval, tak na Vinohradech nebo Žižkově vyrostlo tolik hospůdek a kaváren a hodně z nich je plných, ze jde spis o transfer klientely tam.

Ale když jsem v centru, tak už díky tobě vím, kam zajít ;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

8. 7. 2009 1:34
Re: Problémem je centrum...

Díky díky, jsi moc milej. Akorátže hospodu na Žižkov jen těžko přenesu v báglu na zádech. Nezbývá, než se obrnit trpělivostí a řešit jen to, co jde řešit... ono to všechno vždycky "nějak" dopadne.

0 0
možnosti
PN

lynxxx

7. 7. 2009 22:42
Tlak začal a bude pokračovat, je třeba tlačit

Lidi začali počítat peníze, turisti obzvlášť.

Pokud chcete kasírovat víc, musíte nabízet víc. To u nás není zvykem. Zmrzlinu z plastového kyblu, kafe z prášku, ohřátou pixlu může nabízet každý.

A taky musíte tlačit - na majitele baráků, na dodavatele piva, zeleniny čehokoliv, na zaměstnance (by se snažili). A ono to půjde. Rezervy jsou všude.

Když máte plno můžete pomalu (ne rychle) zdražovat, když se to začne prázdnit musíte buď něco viditelně zlepšit nebo ještě viditelněji slevnit bez zhoršení kvality. Špatní ať zkrachují. Krize pročistí.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

7. 7. 2009 23:06
Re: Tlak začal a bude pokračovat, je třeba tlačit

Úsměv a přiměřená starost o potřeby zákazníka jsou zadarmo. Nevím jak kdo, ale já jsem ochotný (do jisté míry) přimhouřit oko, když je obsluha slušná a vstřícná. To není žel pravidlem. Zažil jsem pingla, který si myslel, že všichni žerou, že se objevil v televizi, servírky, které měly jako hlavní pracovní náplň drby a poflakování kolem baru,  podniky, kde se našinec cítil spíš jako cizinec atd. atp. Klidně si zaplatím o pár korun dražší pivo, když vidím, že si ho výčepní hýčká, zaplatím o pár desetikorun víc za dobré jídlo, ale pivo za 200 skutečně nechci. Moje rada: dobrá image, klidně o něco dražší než soused, ale udělejte z návštěvy zákazníkovi zážitek.

 

A k těm prodavačům ušanek a matrjošek: že mají rodiny mě nezajímá. Ty mají i mafiáni. A hlavně je mají kluci, kteří v pět vstávají do fabriky; světe div se, i takoví ještě zbyli. Proč bych se měl tedy zajímat o Serjožu s Voloďou, kteří okupují Prahu jako v osmašedesátém a v zájmu svých rodin ji hyzdí.

0 0
možnosti
JL

Kapitán Hollister

7. 7. 2009 22:12
megaultraprachy

jako penízky mám rád, ale nemám rád, když je někdo jimi nezdravě posedlý. Opravdu si ty opravdu podstatný věci nekoupíš, i když aspoň mnohem kvalitnější lékařskou péči se třeba zaplatit můžeš.

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

7. 7. 2009 22:13
Re: megaultraprachy

i hezčí hrobku

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

7. 7. 2009 21:26
Vítám na světě

Myslím si že nejde jen o ceny, ale o úroveň a celek. Dříve byli restaruace na Staroměstském náměstí něco jako tiskárny na peníze. Ale není to jen ta krize. Já například rozhodně si nedám oběd v Benátkách na St. Marco a to se nepovažuji za chudého člověka. Prostě jde hlavně o to že lidé nehledí jen na to kolik utratí, ale také kolik a co za to dostanou. Tedy o ten poměr mezi cenou a službou. A zde to je ještě stále v některých restaracích a kavárnách jako v dobách za socialismu. Praha prostě nebyla schopna udržet individuální turisty k více a opakovaným návštěvám. Cenový rozdíl oproti periferii je prili velky.  Není to jen v nájmu, ale v neschopnosti velké části majitelů a jejich zaměstnanců. Prostě beru dokud můžu a vždyť to je nějak na věčné časy a co je pro toho cizince 100 Kč.  Jenže zapomínají že on si musel přeem zaplatit cestu, hotel atd.  A potom přepočtete to na jedno pivo. :-P

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

7. 7. 2009 20:07
Fajn, kde to máte? Zajdu :-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 20:12
Re: Fajn, kde to máte? Zajdu :-)

Odkaz má pod fotkou:-P

0 0
možnosti
Z

Zel1

7. 7. 2009 16:59
To není jen Praha

Nedávno jsme navštívili "perlu Jižní Moravy"  Lednici. Zahradní restaurace pod zámkem přilepená k jednomu hotelu:  Hrníček obyčejné polévky, který by se svým objemem dal využít i na větší kafe. Nabrali jsme z toho 5 lžící do pusy a 35 Kč bylo fuč....  Další popisovat ve stejném duchu nebudu. Už nás tam nikdo neuvidí.  Ale prý ten hotel koupili nějací Pražáci...  ? !

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 17:02
Re: To není jen Praha

No to víš že ho koupili nějací Pražáci. Jakpak by ne. Oni můžou za všechno co je na Moravě špatné.

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 7. 2009 16:31
navrat 80. let?

Libi se mi poetika zapomenutych, seslych a "smutnych" mest. Opryskana narozi, tajemstviplne ulicky koncici v mlzne zatacce, trhy s zbozim denni potreby pro mistni na malych namesticcich, putyky jako byvala u dvou kocek kolem roku 2002 (pozdeji jsem tam uz nebyl). Takova byvala podle fotek a vypraveni stara Praha do konce 80. let. Mozna, az turisti odjedou, firmy zchudnou a zkrachuji, milionari skonci v uranovem dole a nablyskane kavarny zkrachuji, ze bude takova zase. Takova, jakou ji vetsina lidi chce.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 16:41
Re: navrat 80. let?

Prahu konce osmdesátých let pamatuju a taková rozhodně nebyla. Teda až na ta oprýskaná nároží. Ošuntělé domy, na mnoha z nich lešení, které plnilo jedinou funkci. Zachytit padající omítku. Do překrásných secesních budov na Žižkově řada nájemníků vybourala díru pro odtah z wafek, to že to mnohdy odneska půlka sošky andělíčka bylo každému jedno, dole bylo řeznictví, hliníkové prosklené dveře "vítali" příchozí zákazníky, na háku tam k radosti mnoha much bylo zavěšeno maso, o kus dál bylo ovoce-zelenina, taky nebylo o co stát. Jako dítěti se mi tam líbil zavěšený nafukovací banán. Víc ale nic. Málokde byla dlažba. Když už udělali výkop, tak mozaiku neopravili ale díru zalili asfaltem. Ale ty výkopy jednu výhou měly a jinde než v Praze jsem to neviděl. Aby byl v noci vidět, byla u něho zavěšená červená  petrolejová lucernička. (vážně píšu o konci 80tých let) která se stávala vítanou trofejí. Škoda že jsem si taky jednu nešlohl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky