Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Miodrag Milovánovič

31. 10. 2008 18:33
Pokud řídím, tak nepiju!

Pokud´ piju, tak neřídím. Jak chcete;-)

0 0
možnosti
MZ

Aglája Vopajšlíková

31. 10. 2008 14:15
Mirek Dušín

Zatím se mi daří být Mirkem Dušínem. Pokud mám řídit, nepiju. A protože nemám ráda sladké, nepůjdu si pro cukrátka. V případě Vašeho kamaráda narazili do stromu. Co kdyby narazili do jiného auta, do auta řidiče, který nepil, ale musel vyjet? Je to strašné, ale neomluvitelné.

0 0
možnosti

lepidlo999

31. 10. 2008 18:01
Re: Mirek Dušín

Měla jsem bráchu, jehož s 5 letým synem, zmasakroval opilý řidič.

Pro jízdu v opilosti, omluvy NENÍ.

Proto jsem také Mirek Dušín a navždy jím zůstanu. Cukrátka si schovejte pro děti, které měly to štěstí a přežily srážku s debilem.

0 0
možnosti
LF

Libor76

31. 10. 2008 12:37
Hm

První část souhlas, ale příběh s Michalem... můžete to podat jak chcete, ale pokud se na to necítil, neměl řídit. Kamarád Karel by ve stavu, jaký jste popsala, ani nenastartoval auto a nikam nedojel.

0 0
možnosti
HK

fenix007

31. 10. 2008 11:38
Evo

doufám, když je to váš kamarád a sluníčkový člověk, že za ním do toho vězení alespoň občas zajedete. Aby měl šanci se vrátit pořádně do života, tak bude potřebovat kamarády.

0 0
možnosti
J

juve

31. 10. 2008 11:36
Doufám, že dostal alespoň pořádnej flastr??

Škoda, že jsme tak zaostalí. Být to ve Švýcarsku tak dostal trest jako za vraždu a na svobodu by se jentak nepodíval. Třeba se k tomu také jednou dostaneme;-D

0 0
možnosti
MS

Tinah

31. 10. 2008 11:03
osoba pře-zodpovědná - pro autorku

V jednom z komentářů se o sobě vyjadřujete jako o osobě pře-zodpovědné. Pokud tím máte na mysli zvýšenou zodpovědnost, pak by mě zajímalo, jaká je u vás hranice zodpovědnosti, protože vámi popisované chování - čtení sms za jízdy (jak - nic se nestalo, píšete, že jste nabourala auto před sebou), téměř sražený cyklista (proste jste ho neviděla? tak se máte dívat a nečíst za jízdy sms, v mobilu ho neuvidíte. pokud skutečně věnujete pozornost řízení, tak cyklistu uvidíte, pokud ne, máte jezdit tak, abyste ani potenciálního cyklistu neohrozila.), alkohol za volantem ... tomu vážně říkáte zodpovědnost?

takze vas a vam podobne na silnici potkavam opravdu nerada.

A k vasi otazce - ne, nikdy jsem neridila po poziti alkoholu, ani  by me to nenapadlo, kdyz se chystam nekam, kde se bude pit, proste nejedu autem nebo holt ze sveho stredu vylosujeme jednoho, ktery nepije a ostatni odveze. nevim taky, jestli se vam uz nekdo zminil o existenci nealko piva?

0 0
možnosti
JO

FiRan

31. 10. 2008 8:51
nezajem, alkohol a divaci

V clanku se objevuji tri patologicky zname jevy. Coby obcasny ucastni dopravnich nehod je znam docela dobre. V prve rade nezajem - lidi zastavi u nehody, kde nemohou sami projet, jinak by mozna jen zpomalili a podivali se pres okenko. Ze by pomohli? Malokdy a malokdo. Mozna tak jeste oznamenim na tisnovou linku. Prihlizejici v soku ovsem chapu. Alkohol? Tezsi namet na samostany zapis, tezko to rozsoudit v komentarich.. je rozdil sednout za volant ve tri rano po bujare noci anebo ve dve odpoledne po obede a jedne desitce, jak je bezne v jinych zemich. Divaci? Nejcastejsi a nejpocetnejsi skupina "ucastniku nehody." Hledi, prekazeji, ztezuji dojezd a soucinnost slozek IZS.

Zejmena posledni jmenovana skupina, divaci, byla asi nejpocetnejsi skupinou po hasicich, zachranarich a policajtech u nedavne vlakove nehody ve Studence. Co me tam ovsem zarazilo nejvice byli samotni pasazeri, kterym se nic nestalo. Mnoho z nich, ac bez vetsich zraneni, proste jen stalo, fotilo a natacelo, bez snahy...

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

30. 10. 2008 11:52
Neposkytnutí první pomoci je prý trestním

činem.Tady nějaká dáma,že by jen zavolala sanitku.Zavřít až zčerna.Myslím,že poskytování první pomoci jakžtakž ovládám,15 let jsem sloužil RZP.Bohužel naše pojiˇštovny nemumožnují abych si pořídil bybavení pro první pomoc do auta.Mohu,ale za těžké prachy.Děkuji,nechci.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 10. 2008 14:11
Re: Neposkytnutí první pomoci je prý trestním

Pokud máte na mysli moji reakci psala jsem, že si nejsem jistá zda bych 1. pomoc zvládla, z čehož nevyplývá že bych se jí nesnažila poskytnout! A narážkou, že bych jistě zvládla zavolat sanitku, jsem reagovala na začátek článku. Vypsal jste se z toho, že Vy 1.pomoc ovládáte a jak dlouho jste sloužil u RZP. Fajn, no a co? Bylo zde dost napsáno i o šoku, a spíše spílejte řidičům, že nemají potřebnou povědomost o 1.P. (Já jsem řidičský průkaz nikdy nevlastnila a nevlastním, i jako spolujezdec se v autě vyskytuji minimálně a pomoci bych se snažila při autonehodě i kdyby třeba někdo omdlel v autobuse /u podobné situace jsem kdysi pomáhala/. ) Nakonec co je lepší, když někdo zavolá alespoň tu sanitku, nebo když ujede, nebo jen projede s tím, že ho nikdo neviděl a nic mu nehrozí?

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

30. 10. 2008 11:12
Pod vlivem alkoholu jsem řídil

Ale jel jsem 40-50 a u kraje a to jenom 4 km.,bylo to za totality.Kdo v dnešní době řídí pod vlivem alkoholu,je z největší pravěpodobností na alkoholu závislý .

Při dnešním provozu,postizích, je to hazard.Kamaráda bych neomlouval.

0 0
možnosti
DD

svarak z krabicoveho vina

30. 10. 2008 12:36
Re: Pod vlivem alkoholu jsem řídil

Nějak nechápu, kam míříš tím sebeomlouváním. Jen 4 km? Myslíš, že to nestačí na to, abys havaroval? Jen 50 km/hod? Kolik myslíš, že je potřeba, abys zabil přehlédnutého chodce? Bylo to za totality? A co jako, to jsi chlastal ve 4. odboji? :-©Rv

0 0
možnosti
MP

Maara

30. 10. 2008 10:41
jezdím ožralej pořád

Z každé akce jedu ožralej domů vlastním autem. Ale vždycky si zavolám želvu (SOS drink třeba) a řídí oni. Jezdí tam i fajn holky, ještě si s nima pokecám a je to levnější než taxík. Takže ve větších městech neexistuje výmluva, proč sednout pod vlivem za volant. Ty lidi, kteří to dělají, si soudit tedy opravdu dovolím. Jsou to sobecký hovada.

0 0
možnosti
R

reasec

30. 10. 2008 11:08
Re: jezdím ožralej pořád

souhlas....a nelze ani pokládat otázku, zda má či nemá někdo právo soudit. Jistěže má někdo právo. Pod vlivem alkoholu nemá co kdo za volantem pohledávat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky