Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

grinderman

2. 10. 2008 9:50
ceho, ze je televize dusledek?

sundejte si tesilovou sukni nez budete psat o logice a usetrite ji jedno osklive cislo.:-). jinak prima.

0 0
možnosti
O

o.kostal

2. 10. 2008 9:57
Re: ceho, ze je televize dusledek?

rodice neumi vychovat deti a ty taky nebudes nejlepsi rodic, takze je jasne proc to nechapes

0 0
možnosti
P

parnassius

2. 10. 2008 9:49
Problém je v tom, že podávání zpráv jako

takových prakticky vymizelo. Novináři se dnes soustředí především na komentované neboli názorové zpravodajství, kde místo jasně podané zprávy s neoddiskutovatelnými skutečnostmi, zapojí okamžitě dohady, spekulace a názory redakce, v horším případě dokonce své vlastní a dostávají se tak do fáze podsouvání a nenápadného formování veřejného mínění.

Když k tomu připočtu velké množství nejrůznějších periodik, konkurenci rozhlasu, TV a dnes především internetu, které vede k bulvarizaci ( důsledek honby za novými čtenáři ) a k takovým jevům jakým je přebírání článků bez ověření serióznosti údajů, máme tady "globální" zpravodajství a je v podstatě jedno, co a kde si vlastně přečtete, protože je to na jedno brdo.

0 0
možnosti
O

o.kostal

2. 10. 2008 10:01
Re: Problém je v tom, že podávání zpráv jako

ale za to nemuzou pouze noviny, ale lid! Treba i pani Eva Pallotto. Delal jsem v novinach, jeden cas, jako IT a pamatuji si na den, kdy vedeni po dlouhem boji naridilo psat vice bulvar, protoze seriozni noviny nikdo nekupoval a byla nejvetsi era Blesku.

Takze lid donutil vydavatele k bulvarnosti. Vy mozna taky!

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

2. 10. 2008 9:39
wow

skoda, ze se z toho zadny z tech pípů nepoučí:) karma a honem na titul

0 0
možnosti
E

eskasoko

2. 10. 2008 11:55
Re: wow

duvod? dyt to nema logiku

0 0
možnosti
K

K-D

2. 10. 2008 9:31
Novináři jsou seriózní nebo bulvární

Těch seriózních je málo a vymírají. Poznají se podle toho, že si od vědátora nechají přečíst svůj článek o jeho práci a opraví nesmysly. Ti druzí se honí za katastrofami a senzacemi. Mimochodem - novinám, které mají astrologickou nebo podobnou rubriku, nevěřím. Ani tehdy, kdyby ostatní články byly pravdivé. 

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 10. 2008 9:39
Re: Novináři jsou seriózní nebo bulvární

Za tohle Vás pan Jirousek s Tončou asi nepochválí :-)

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 10. 2008 9:30
Taky karma

Mne se zase líbí, jak u leteckých katastrof velkých dopravních letadel novináři píší pokaždé o leteckém benzínu. Už dobrých 40 let jsou tato letadla vybavována leteckými turbínami, které na benzín určitě nelétají.

V poslední době se objevuje také překlad anglického "pathetic" (znamenající ubohý, nedostatečný) jako patetický - k čemuž v češtině patří synonyma: nadnesený, vzletný či nadšený.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

2. 10. 2008 9:24
Karma, co jiného ?

A ještě k tomu psovi. Občas přijdu domů pěkně otrávený. Ale když vidím, jak mne ten náš chlupáč vítá, hned mne to přejde. :-) A dobrá nálada také prodlužuje život. :-)

0 0
možnosti
A

aksaj

2. 10. 2008 9:23
Propaganda a okurkové sezony dělají divy

Novináři všech medií dokáží doopravdy produkovat nepřeberné množství nesmyslů neboť "papír" snese vše. Mnohdy vydávají svá zbožná přání za jistotu či snahu dodat atraktivitu příspěvku kde se žádná atrakce nekoná. Mnoho krát bych jejich styl přirovnal k našim politikům kteří mluví co lidi chtějí slzšet a pravda pláče.

0 0
možnosti
S

Santa

2. 10. 2008 9:22
Českému novináři

může v pravdomluvnosti, cti a touze poznat skutečný stav věcí konkurovat jedině český poslanec.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

2. 10. 2008 9:20
vyborný článek Evo

R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky