Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

iff23

26. 8. 2008 15:07
hm

vite, kdyby slo jenom o sex mate pravdu, ale stejne jako neni sex jenom o plozeni deti, neni to jenom o fyzicnu /i kdyz si to mnozi lide mysli,dokud se nespali../, tak aby ste nebyla prekvapena, ze se vas partner po takovem "jenom" sexu sebere a bude zit v dalsim harmonickem partnerstvi s jinou :)

0 0
možnosti
T

tos42

26. 8. 2008 10:18
Dost mimo

Obávám se, že tento pohled na svět je velmi povrchní a zoufale ovlivněn kraťoučkým časovým kontextem tzv. moderní doby. Tak zaprvé, do evoluce se bez patřičného vzdělání vůbec nepouštějte, říje/neříje. Samozřejmě, že sexualite JE nástroj k rozmnožování, chtíč a orgasmus je pouze její imperativ (iluze toho, že se nám chce se množit). 

0 0
možnosti
T

tos42

26. 8. 2008 10:18
Re: Dost mimo

Ale zpět k tématu nevěra. Nejde vůbec o to, že "moderní" partner má "moderně"  tolerovat pouhé tělesné žádosti svého partnera. Ono to je totiž spojeno s psychikou a výchovou.

Stejně jako si člověk odříká spoustu jiných věcí - třeba že nebude

mluvit sprostě, i když se mu chce, nebo že bude pouštět sednout

důchodce v tramvaji, i když se mu nechce. Stejně tak má smysl být věrný

(ať sexuálně, nebo v širším smyslu, jak píšete). Není to o omezování se v osobní svobodě v "moderní době", je to o tvoření sobě i jiným (partnerce) stabilního "životního prostředí", kdy MÁ smysl si odříkat světské slasti, pěstovat silnou vůli a tím se nesnižovat na úroveň zvířete, které, když vidí samičku - jde na věc.

0 0
možnosti
F

flame

26. 8. 2008 9:16
Žiješ si,

stereotýpek zaběhlý deset, dvacet let a z ničehož nic "divoženka", milá, usměvavá, rozumíte si jako by jste byli spolu od mala, vzájemné sympatie narůstaj, držíte se za ruce, v hlavě závěje myšlenek..černé, bílé, chmurné, veselé, zvrácené, čestné..sám v tom bloudíš, hledáš se, ptáš se.Díváš se do výstřihu, ale o sex ani tolik nejde, vlastně ještě k ničemu nedošlo..zatím..ani léta nehrajou roli.Prostě je ti krásně, nádherně, děsně chceš na druhou stranu a přeješ si, aby po oranžové přišla zelená a přitom doufáš v červenou. Nemůžeš přeci jen tak odhodit, toho kdo tě má celý ty léta rád(myslíš si) a i ty jsi měl a nejspíš i stále máš.Jsem velkej kluk, říkám si:"nikdo nemá nic jistý" a stejně jsem zoufalej, protože nevím co s tím......zatím.....

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

26. 8. 2008 9:34
Re: Žiješ si,

Vy to píšete hrozně moc krásně, ale tenhle Váš malej příběh je trochu jiná "liga", než o který píšu já. Můj příspěvěk byl o "ulétání" na výrazně kratší vzdálenosti....

Na Vaší konkrétní situaci nemám ani moc co říct... je to krásné/prekérní. Snad jen to, že "odhazování" fakt není fér, zejména je-li motivováno hledáním "jistot" - ty jak známo neexistujou, a když se čiročirou náhodou jejich iluze zjeví, velmi rychle vyprchá.....

Hodně štěstí přeju, EP

0 0
možnosti
MP

MMister.com

25. 8. 2008 16:24
No...

Paní Evo, souhlasím napůl.

Pokud jste se s panem Pallottem takto dohodli (i třeba mlčky), pak všechna čest a máte jistě pravdu.

Ale pokud se dva dospělí lidé dohodnou na opaku, pak by to také jako dospělí měli dodržet, nemyslíte? A naopak se nemají dohadovat na něčem, co vědí, že nedokáží dodržet.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 8. 2008 16:39
Re: No...

souhlas R^

0 0
možnosti
LS

sarah123

25. 8. 2008 16:00
mno

je to trigonometrie.

jinak mam dojem, ze posledni dobou je velmi moderni tvarit se, ze nenormalni je ten,komu nevera ublizuje, a ze nevera proste musi byt. jinou retoriku ma podvadeny a jinou podvadejici... je to vyraz toho, ze jsem cool a jdu s dobou, kdyz manzelovi budu vnucovat, ze ma pravo, ba snad primo povinnost podvadet, protoze "to je proste lidsky". mimochodem, kdo vlastne prisuzuje sexu tak velkou roli, kdyz mate dojem, ze musi vas vztah, vas a vaseho manzela takto ovladat? posledni vec - k te otevrenosti. nemohu si pomoct, ale vnimam ji jen jako omluvu a vymluvu pro to, odhlecit svemu svedomi. na ukor partnerovych pocitu.

aby bylo jasno: vim, ze nevera se deje, ale nehodlam se tvarit, ze je vlastne mou ctnosti, protoze ja mam odvahu vykricet to do sveta a trapit ji sveho partnera.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 8. 2008 16:43
Re: mno

Já se netvářím že je ctností, je to prostě realita... nikomu nic nevnucuju a o "povinnosti podvádět" nemluvím už vůbec. Každý to má prostě jinak a pokud je spokojený, že mu to funguje tak, jak mu to funguje, tak super, to je přece báječný.

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

25. 8. 2008 13:45
Zajímavý názor paní Evo

Jest pravdou, že o sexu, nevěře se diskutuje opravdu hodně.

Můj názor je takový, že přiznalo-li nevěru 70% mužů, pak jen stěží může být nevěrných 50% žen. S kýmpak by asi těch 20% mužů zahýbalo, že? Zvláště kdyxž mnozí návštěvu vykřičeného domu nepovažují za nevěru, protože se tam vlastně kupuje služba. :-)

Osobně si myslím, že příčinou většiny nevěr je nedostatek komunikace mezi partnery. To následně vede k pocitu křivdy a odtud je už jen krůček k různým avantýrám. Neodsuzuji, protože někdo zahýbá, někdo krade, jiný se fláká v práci, prostě hoď kamenem Ty, jež jsi bez viny....

Myslím si, že každý svého štěstí strůjcem a je otázkou, zda štěstí spočívá v neustálém důvěrném seznamování se  s dalšími rozkroky.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 8. 2008 14:13
Re: Zajímavý názor paní Evo

S těmi "záhadnými" a nepřiznanými procenty je to jednoduchý.

Příklad - máme tři páry Pepík-Stáňa, Vašek-Máša a Hugo-Milena.

Máša se kamarádí s Pepíkem, Stáňa s Hugem a Milena s Pepíkem.

V tomto případě je pak 100procent žen nevěrných a 66 procent můžu nevěrných a nikde nic nechybí ani nepřebývá...

Ale pravda je, že lidi se s tímhle obvykle nesvěřujou, raději si hrajeme divadýlka o světcích a světicích, spousta lidí si tak připadá "lepší" ... jako že o čem se nemluví, že to skoro ani není... :-))))

0 0
možnosti
LU

pidla

25. 8. 2008 12:28
Hezky napsáno,

ale není to tak jednoduché, jak píšete Vy, ale ani tak složité, jak si myslí jiní. Už jsem si bohudíky něco odžila a věřte, že  nejjednodušší je pravdivý a věrný vztah. Ale je pravda, že nevím ,je-li reálný jako celoživotní.  ale každému bych to přála.;-D

0 0
možnosti
PJ

patockajan

25. 8. 2008 11:16
Jo to opravdu pragmatický pohled?

Zajímavý názor, na kterém je asi mnoho oprávněného, ale... Mám několik pochybností. 

1. První se týká nás mužů. Je to pochopitelná obava, že budu investovat do dítěte, které není moje. 

2. Druhou je pocit,  že jako nevěrník zrazuju něčí důvěru. Ledaže by naše partnerská domluva zněla, že to není problém. Ale taková domluva je hodně výjimečná, osobně nikoho takového neznám, přestože o nevěrách ve svém okolí leccos vím.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

25. 8. 2008 11:21
Re: Jo to opravdu pragmatický pohled?

3. Nedovedu si představit žít dlouhodobě s někým, kdo má paralelně více sexuálních vztahů, není mi to příjemné fyzicky i "lidsky." Možná vám to

jako ženě u muže nevadí, ale mně to u takových žen nevoní. 4. Vidět to tak, že sex je sex a vztah je něco jiného....hm, opravdu to tak je? třeba to tak máte, ale já chci mít vztah s tím, kdo mne přitahuje. Já chápu, že spousta lidí má ráda doma zázemí, služku, chodící peněženku, vychovatelku svých dětí něbo něco podobného, ale je to opravdu vztah? 

0 0
možnosti
MM

myskamiki

25. 8. 2008 11:03
no jo

je to tak, ale stejne si budu hyckat svuj labuti ideal:-)

0 0
možnosti
H

h(r)ochy

25. 8. 2008 10:53
pěkné

Nebuďte labuť. :-)

Článek super, i když se řídím jen svým pokryteckým labutím instinktem (samozžejmě jen kvůli svým vlatním pohnutkám..ostatní nechť činí tak, jak uznají za vhodné).

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 8. 2008 10:59
Re: pěkné

Pokud ho fakt máte (ten instinkt), tak jen super ... gratulace, smekání kloboučku. :-)

A je od Vás hezké, že respektujete právo nelabutí být jinými ptáky... to je hezký a za to druhé smeknutí. Díky.V

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky