Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠS

CHYREN

6. 7. 2008 23:17
Hezký článek..

jenom by mě zajímalo, jestli povede ke kompromisu, nebo konsensu. Ono to totiž není stejný..kompromis se snáší, ale dobře v něm není. Konsensus se tváří, že je to dobrý řešení, pokud nějaký je.

Mohl bych v klidu říct, že některým mužum tahle feminizovaná forma vyhovuje, protože je snadnější konkurence. Ale tak to není. Ideální výraz pro oba muže i ženu je switch - (česky) přepínač. Alias hrajeme si na to, co zrovna oba chceme. Ale tak to taky není...testosteron ve vědomém vztahu především ukotvuje hlavní zásady. Dává jistotu oběma, že tradiční mužská role "žije" a ženská taky. Ať chceš, nebo ne...jakýmkoliv jiným přístupem se deformuje.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

6. 7. 2008 23:18
Re: Hezký článek..

Jediná možnost jak tenhle začarovaný kruh vyřešit je definovat nové standardy moderního vztahu zdůraznění tradičních rolí a konstatováním, že SVOBODA individuality je nevypočitatelná a nepředvídatelná neznámá v jakémkoliv vztahu.Všechno je to o komunikaci mezi dvěma lidmi.Čím víc jsou k sobě upřímní tím větší mají naději, že vědí kdo, čím a proč jsou.Nic nového?;-)

0 0
možnosti
F

flandero

6. 7. 2008 22:20
My muži jsme také rádi, konečně nemusíme

ženám měnit kola a špinit se když to mohou udělat sami, konečně se můžeme chovat jako rovný k rovnému. Žádné gentlemanské výhody, gentlemanská pomoc apod. Paní autorko ani netušíte ( pochopitelně jako žena) jak moc vaše emancipace usnadňuje život nám mužům:-) Doufám že jednoho dne se ta emancipace dostane do stádia kdy naopak ženy budou ty co vydělávají víc´( ve většině) a my muži si budeme válet šunky doma. Škoda že mě už to nepotká ;-(

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

6. 7. 2008 23:27
Re: My muži jsme také rádi, konečně nemusíme

Víte, já když mám obzvláště cynickou náladu, tak vcelku podezírám pramáti Pračlověkovou, že ten systém "závislé" ženy u plotny vymyslela schválně.

Že se jí jednoho dne zajedl matriarchát, protože si uvědomila, co je to za fušku. ... taky protože byla líná a pěkně vychytralá.... tak to šéfování předala pantátovi Pračlověkovi, tvářila se na oko usurpovaně, ale celý večery se v koutě v jeskyni chechtala potajmu do mamutí kůže, až se za břuch popadala......

ale to mě napadá fakt jen když mám cynickou ... a to nemívám naštěstí často. :-))))

0 0
možnosti
VM

vime

6. 7. 2008 19:40
milé dámy

málo jste četly spisy pana doktora Plzáka :-) ten v nich dává jasný návod jak zacházet s muži :-)

základní pravidlo zní: chválit a zase chválit :-)

Mně se taky nechce podstupovat třeba malování bytu když si myslím, že ještě není nutné, ale pro ženušku to martyrium podstoupím neb vím, že mě pak bude dlouho a dlouho chválit :-) to je fakt úžasný...holky, naučte se to taky a nebo si najděte troubu co vám bude zov´bat z ruky i bez toho...

0 0
možnosti
PG

petge

6. 7. 2008 17:52
Zákonitý vývoj...

Je to dobře napsané a v zásadě to je i pravda. Sice se to zatím netýká naprosté většiny mužů, ale počet "zlomených" roste.

Jenže - "všeho dočasu !" Současný vývoj je totiž zákonitý a vyjadřuje míru degenerace společnosti. Lidem obecně připadá, jak je ta naše dnešní lidská společnost fajn, že vše se dá lehce koupit, zařídit, že nás chrání zákony a ozbrojené složky, že máme soudy a státní zástupce, že máme mezinárodní úmluvy a "Charty lidských práv" !

To všechno ale je pouhý cynicky řečeno "rakovinový nádor na holém životě" ! Lidé se vyvíjeli tisíce let technicky a spěli ke zdánlivému blahobytu a tak nevíme "roupama, co dělat". Tahleta idylka ale již pomalu končí a nastane zase normálno. A v tom normálnu se zase zcela přirozenou cestou ustaví nová rovnováha - tedy pokud lidstvo vůbec přežijí to, co nás již velmi brzy čeká.

PS - na zpustlé a zdivočelé planetě po "Potopě světa" se našla nějaká feministka, která by žádala rovnoprávnost ! A pokud to lidstvo přežije, bude to zas tak !

0 0
možnosti
IH

misaviki

5. 7. 2008 16:57
Fuj, to sem hnusná feministka

Bože co to melete za kraviny? Proč by mělo chlapa zahnat do kouta, že si žena vydělá víc, vyřídí hypotéku, vymění kolo u auta? Nenapadlo vás, že spustě žen nic jiného nezbývá? Jako ten můj, neustále všechno slíbí ale nedodrží. Takže po půl roce propadlé technické jsem servis a prohlídku udělala já (co mi zbývalo? On s děckem k doktorovi sockou nejede). Řemeslníky sem po třech měsících rozbitých odpadů také zařizovala já, byt sem nám taky našla já (on se v podnájmu cítil spokojen), vymalovala sem po 5 letech taky já (nechápal proč, bylo to prý dobrý). Sem to ale hnusná feministka zahánějící chudáka muže do kouta. Měla sem ho nechat se realizovat, a tím pádem žít dodnes v podnájmu, nechat auto shnít  před barákem, a vůbec, co si to dovoluju chodit do práce.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

5. 7. 2008 23:03
Re: Fuj, to sem hnusná feministka

Vite, ja to myslela malounko jinak, ctete mezi radky co tam neni. Ja Vas nekritizuji za to, ze si svuj zivot organizujete po svem.

Napadlo Vas nekdy premyslet, odkud se pasivni pristup Vaseho manzela vzal? Nevidim Vam do zivota, ale pokud jste k nemu stejne agresivni jako ke me, potom by mne neco i napadalo...

Je mi lito, ze jste nestastna. EP 

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

5. 7. 2008 14:37
Rovné příležitost??????

Dobrý den.

Rovné příležitosti žen a mužů, chtějí feministky, ale jenom v některých oborech. Všechno jim nejde jaksi k chuti, aby pracovaly ve všech zaměstnáních, jako muži. O tom nechtějí ani slyšet, ani se o tom bavit, jak jsem si poslechla na Radio6 v úterý v "hovory na Bělidle". Stojí za to si tento úpořad některé úterý poslechnout a žasnete nad úrovní feministek. Nadělaly spoustu nedobrého a ještě dále páchají zlo a lákají další nešťastné ženské, které jim "sednopu na vějičku" /jak se lidově říká/ Zaplať Bůh, že jsou ještě muži takoví, jací jsou a zůstanou. Že jsou mezi muži a ženami výjimky špatnosti a zla, je normální co svět světem stojí.V každém z nás je kus "božského" a kus ďábla. Dobré i méně dobré, až zlé.

Přeji všem všechno dobré.

0 0
možnosti
I

iff23

4. 7. 2008 18:41
mame to tezke

"aky feminismus myslite? dekonstruktivni, ekologicky, liberalni, vyznavacky bohyn, jpp, strasidlo feminismu? kazdy z nich ma temer protikladny pohled na 'muzskou identitu' " vytesat do kamene R^ zeny nevedi co chteji, a nedaji.... ale vzdyt to vsichni zname ;-D

0 0
možnosti
I

iff23

4. 7. 2008 18:42
Re: mame to tezke

sry,patrilo k prispevku pod.

0 0
možnosti
I

ignorantka

4. 7. 2008 18:32
pani evo,

doufam, ze jste se od tech zlych feministek nedala zachranit, manzelovi koule neurezala, drapky nevytrhala...cheche - jaky feminismus myslite? dekonstruktivni, ekologicky, liberalni, vyznavacky bohyn, jpp, strasidlo feminismu? kazdy z nich ma temer protikladny pohled na 'muzskou identitu'. nemame zadneho praotce cecha, ktery by nam rekl, co je 'muzska identita', ale existuje spousta literatury na toto tema, napsana muzi. ten zanr se objevil az dvacet let po druhe vlne feminismu nekdy koncem 80-tych let. co autor, to jiny pohled na muzskou identitu. neexistuje definice identity moderniho muze. rodove hranice jsou rozrusene...pokud se nejaky muz necha vykastrovat , muze si za to sam, ... ne strasidlo feminismu. :-)

0 0
možnosti
R

rudykov

4. 7. 2008 16:49
Zahnaly jsme tygra za mříž, vylámaly jsme mu zuby, upilovaly

To všechno jste udělaly, ale ne, nemůžete si za to tak úplně samy. Může za to jakási zvrácená superkorektní mužská velkorysost spadající za hranice sebezáchovného pudu, která se v minulém století dostala ke slovu. Ke všemu tomu novému, čeho jste dosáhly, vás muži vyprovodili, všude vám otevřeli dveře. Mnozí za vás bojují dodnes. Smutný pohled je na feministu - třeba takového manžela Tominové-Marksové. Mnozí si stále myslíme, že je naše pozice tak pevná, že nám ta bezbřehá velkorysost nemůže uškodit. Ale mnozí mladí už vidí ... jenže jim to asi nebude nic platné, pozdě bycha honiti.

0 0
možnosti
I

iff23

4. 7. 2008 17:24
Re: Zahnaly jsme tygra za mříž, vylámaly jsme mu zuby, upilovaly

souhlas. muzi jeste nezacali bojovat za sva prava, jeste porad ustupujem. pravdepodobne ze setrvacnosti a ze zajmu o jine veci. zeny maji vytvorenou celou masinerii organizaci a urednic s full time jobmi se zamerenym na boj za sva prava..v lepsim pripade /a proti muzum v horsim/.ktere platime i my :). osobne si myslim ze neni daleko doba kdy se aktivizuji i muzi. vsichni vime jaky tah na branu maji muzi, a bohuzel to teprve nastane ta prava sex war.

0 0
možnosti
I

iff23

4. 7. 2008 15:43
hm

ja bych to taky nevidel tak tragicky..pro muze. a uvedu jen par argumentu. hlavni vyhra muzu je, ze zena je tvor o hodne vic socialni a spolecensky. nejde o emancipaci, sobestacnost, vymenu kol atd. podle mych kusenosti :) i nejvetsi feministky touzi po dosti velkem kontaktu s muzmi, nereknu li po hlubokem citu, porozumeni, opore, kamaradstvi..proste vztahu. opacne to az tak velmi neplati..nejde li o sex samozrejme, ale to se da zaridit bez vetsich problemu.. :-) a s takovym poznanim se daji delat veci! tot otazka, kdo koho vlastne vic potrebuje... no a na zaver, stejne jako dominantni muz casto nesnese dominantni zenu vedle sebe, plati to i opacne. opet vlastni skusenost. a pak si vsude stezuji, co to maji doma za noumu.

0 0
možnosti
A

Arth-

4. 7. 2008 16:37
Re: hm

;-)

Myslím, že je to takhle: každá žena, možná lépe řečeno dívka, touží po mužné náruči urostlého chlapa. Některé ho najdou, jiné ne.

Ty co nenajdou buď rezignují a zvyknou si na toho ňoumu - zjistí, že to má taky svoje výhody.

Ty co nenajdou a nerezignují - zvrhnou se ve feministky a dokazují světu ale hlavně sobě, že žádnýho chlapa vlastně nepotřebují! Chlap je vlastně podřadná rasa - když žádnej nebyl dost chytrej na to, aby za mlada rozlišil přdnosti pozdější feministky. ;-)

A ty co najdou tak z větší části pak skuhraj na to, jak je ten jejich hroznej, protože nechce umývat nádobí a za každou sukní se otočí... a některé rezignují - neb zjistí, že chlap v domě má taky svoje výhody...   ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky