Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Janhura

2. 7. 2008 15:41
Šťastni ti, kdož se vysmívají "nevědeckým" metodám

protože dosud neokusili zoufalství bezmoci, když lékaři řeknou, že už se nedá nic dělat. A že k léčitelům nechodí lidi s kašlem, nebo rýmičkou ... Bylo by to na delší psaní a jistě je mezi léčiteli i dost podvodníků. Já mám zkušenost, že léčitel pomáhající mému děcku, peníze důsledně odmítal.

Teď troch jiným směrem - četl jsem v novinách dlouhý článek "Vědce", který zdůvodňoval, že homeopatie je podvod, neboť jediná molekula aktivní látky mezi miliony jiných přece nemůže mít žádný účinek. Mnoho let jsem měl nepříjemný exém, který lékaři kožaři nebyli schopni vyléčit. Kupodivu až nevědecká homeopatie zabrala a exém je pryč.

Takže pro mne je jedině podstatný výsledek léčení, a ať třeba šamani tancují kolem ohně, když to pomůže.

0 0
možnosti
JT

Jiřin Kabrhel

2. 7. 2008 15:56
Re: Šťastni ti, kdož se vysmívají "nevědeckým" metodám

Máš jistě v něčem pravdu, ale pokud někdo zoufaslé situace nemocného člověka využije k obohacení tak není léčitel, ale dobytek.;-€ 

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 7. 2008 15:26
příměr libušky byl sice pitomost

ale třeba páter ferda zachránil život synovi mého muže (posílali k němu i doktoři své pacienty) a pak jedna léčitelka zachránila život mojí sestřenici, že si lékaři mysleli, že jí 6 let týrali na základě snímků a vyšetření jiného pacienta. Tím chci říci, že první cesta má vždy vést k lékaři, a když nic nepomůže nezavrhovala bych léčitele, ale prověřeného, šarlatánů mraky.A šarlatána poznáte minimálně tak, že vás přijme aniž byste byl u doktora nebo po vás chce vysadit léky.

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 7. 2008 15:43
Re: příměr libušky byl sice pitomost

jen bych dodala, nemluvím o nějakých čáry máry energiích, ale to, co předepisuje lékař, jsou léky chemicky vyrobené ekvivalenty přírodních látek z rostlin a znám taky pár doktorů medicíny, kteří dělají recepty na bylinné léky (čaje), tož tak (a ty základní na neškodné nemoci, na které jsou potřeba antipyretika nebo atb.si pěstuju na zahradě a zkrátka účinnost mají stejnou leckdy razantnější a musí se opatrně)proto s tím musí zacházet někdo, kdo to fakt umí a zná ;-)

0 0
možnosti
PI

pavel II

2. 7. 2008 15:20
souhlas

Léčitelu jsem za svou vice jak 20 letou praxi zažil v onkologii hodně.

někdy je to opravdu bizardní , čím se lečitel živí a co mu jeho klienti věři.

Poslední pacient , jež měl dle vysledků objektivní mediciny 70% šanci na přežití pil koktejl z 11 denních kuřecích embryí .

přišel po třech měsících ve stadiu inkurabilního onemocnění atd atd atd

0 0
možnosti
D

djlukasek

2. 7. 2008 15:00
Blbečci a podvodníci

se nacházejí ve stejné míře jak mezi léčiteli, tak mezi lékaři. Odsuzovat paušálně je ovšem ještě přiblblejší ...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 7. 2008 15:24
Re: Blbečci a podvodníci

Chápu, že Vám můj šmahoodsudek veškerého stavu léčitelského může připadat hloupý. On svým způsobem hloupý je... anžto ani "já" nevím. Jsem ovšem ochotna o svém úsudku pochybovat a o totéž prosím svět kolem.

Ale říct, že mezi lékaři i stejný počet šarlatánů jako mezi léčiteli ... no nevím. Kam si chodíte nechat vyspravit zlomenou nohu či zanícené slepé střevo? Pokud je to stejně ne/bezpečné u léčitelů, klidně se můžete nechat zaříkat i jimi... to byste udělal?

0 0
možnosti
A

Alergik71

2. 7. 2008 14:37
Jen dodatek :-)

1) Pokud si to dobře pamatuji tak u cca 20% lidí funguje placebo efekt = šarlatán je schopen ho vyvolat (u těch co autosugesce nefunguje) a je jedno jaké kousky používá - dokonce i doktoři pokud věříme, že ten lék zabere (i když je špatný), otázka je samozřejmě u ceny  

2) Alternativní medicínu bych nezavrhoval, tedy pokud se shodnem, že alternativní medicína jsou postupy využívané převážně mimo Evropu a toto století  např - bylinky, apukunktura, akupresura,......

0 0
možnosti
S

sugoll

2. 7. 2008 14:31
Rád bych se zeptal Evy Palloto

Myslím, že je každého věc, čemu a do jaké míry hodlá věřit nebo nevěřit, rada nevěřit slepě je jistě na místě.

Rád bych se ale zeptal, čistě prakticky, jak jste dosáhla těch začerněných ruk nad svíčkou?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 7. 2008 15:08
Re: Rád bych se zeptal Evy Palloto

Čím delší je knot svíčky, tím více sazí ... ruku je nutné vést přímo plamenem (který je momochodem chladnější než prostor cca centimetr nad)

Jinak s Vámi naprosto souhlasím... je to každého věc. Do okamžiku, než Ms. Maurerová začne pod vlivem víry v pana Čana Škrlu týrat svoje děti, do okamžiku, kdy někdo rujnuje rozpočty zoufalých lidí, do okamžiku, kdy někdo "věří" v to, že je nutné začít nějakou válku a tak....

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

2. 7. 2008 14:30
ale ale pani Palotto

Doted jste mi pripadala jako chytra zenska, ale tento clanek se vam teda nepovedl.

Pisete: "Ti milí hodní blbí lidé (promiňte Libuško, Vy víte, že to nemyslím osobně) se stávají oběťmi vyčuránků jen proto, že se jim příčí užívat kritické myšlení. Nikdo je to nenaučil, možná o něj nestáli a nestojí... ok... ale jak se pak lze divit tomu, že jak slepé můry sednou na lep každýmu týpkovi s trochu prořízlejší pusou a košatější pohádkou."

Hlavne ta posledni veta, kdyz jste se sama priznala, ze jste mela vztah, ktery byl jaksi nevyvazeny (abych byl diplomat) a ze jste v nem zustavala i kdyz uz davno by ten dotycny mel byt pomalu zavren, jenom svedci, ze stale mate cosi v sobe, s cim jste se nevyrovnala. Takze, kdyz budete odsuzovat jine, ze jsou mili hodni blbi lide a ze sednou na lep kazdemu typkovi s prorizlou pusou, tak se nejdrive podivejte do zrcadla.

Hezky den. :-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 7. 2008 14:51
Re: ale ale pani Palotto

Tvrdíte, že od včerejška už nejsem chytrá proto, že jsem to napsala špatně, a nebo proto, že se mnou nesouhlasíte? :-)))

Může naháč křičet, že král je nahý?

0 0
možnosti
PB

dharmaboy

2. 7. 2008 14:00
nebezpečí je jinde

nebezpeční jsou ti, co si myslí, že mají patent na pravdu. Viz autorka a třeba Prubojny__kapitalista pode mnou

věci bývají trošku jiné než si člověk představuje, i vy v něco věříte, jen máte posunuté vnímání jiným směrem

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 7. 2008 14:06
Re: nebezpečí je jinde

Autorka si rozhodně nemyslí, že má patent na pravdu. Jen žádá svět kolem, aby s pojmem "pravda" nakládal citlivě a opatrně, v rukavičkách, aby to po nikom neházel, nefalšoval, nepřemalovával na zeleno, neznásilňoval, neusurpoval si a tak.... Taky si myslí, že by bylo fajn, kdyby si světolidstvo navzájem a nahlas přiznalo, že ryzí "pravdy" máme na planětě k dispozici pomálu, vlastně takřka žádnou, a že všechny ty "pravdy" co si doma sušíme v komoře a co se prodávají za dvacku na trhu u nádraží jsou ve skutečnosti jen malé smradlavé podvodnice.

0 0
možnosti
PK

Prubojny___kapitalista

2. 7. 2008 13:44
To protože jsou lidi blbí

Každému, kdo věří na léčitele, anděly, bohy, sociální státy a multikulturalismus by měli sebrat občanku, zpráskat holema a zavřít do cvokárny

0 0
možnosti
OH

Olda70

2. 7. 2008 13:47
Re: To protože jsou lidi blbí

Co to zobecnit - kazdemu kdo veri v neco v co neverite vy by měli sebrat občanku, zpráskat holema a zavřít do cvokárny? :-)

0 0
možnosti
OH

Olda70

2. 7. 2008 13:40
Verte neverte

Vazena pani autorko, je kazdeho vec verit cemu chce. Zrejme patrite mezi lidi, kteri jsou tak silne pragmaticti, ze odmitate veskere vedou nepotvrzene schopnosti a uspechy. Proc ne, je to Vas postoj. Ale proc urazite ty, kteri veri necemu, co vy povazujete za podvod? Pripomina mi to pristup jedne primarky, ktera byla neprijemna na pacientku, jez se rozhodla lecit alternativne. A pritom jeji stav byl z pohledu klasicke mediciny beznadejny. Zrejme ji take povazovala za hlupaka. No a ta pacientka, ktere zbyvaly mesice zivota, uz pet let cile pobiha po svete.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

2. 7. 2008 13:47
Re: Verte neverte

Nemyslím to zle, ale štve mne to, pravda.

Víte ... to že pacientka, která podle konvenční medicíny má být dávno mrtvá a po užití homeopatika čile žije 20 let ... je pro mne tak maximálně důkaz toho, že konvenční medicína není všemocná a vševědoucí... nikoli však důkaz toho, že alternativní medicína funguje.

Cosi jako "důkaz" je v tomto světě nesmírně komplikovaná záležitost. A PRÁVĚ PROTO je naše povinnost pochybovat kudy jdeme...

Nejsem takový pragmatik ani tupec, abych věřila jen tomu na co si můžu sáhnout a co mi nepotvrdí šest lékařů z pěti ... ale co živa budu, budu se prát za to, že je přímo naše občanská povinnost NEVĚŘIT nikomu a ničemu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky