Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

boudicca

3. 7. 2008 22:00
Je zajimave, jaxe vetsina diskuteru snazi

dokazat, ze Eva nema pravdu, kdyz tvrdi, ze lecitele jsou podvodnici. Mozna se mylim, ale precetla jsem blog 2x a nijak mi z toho neplyne, ze Eva povazuje vsechny lecitele za sarlatany. Rika ale (a to vetsine lidi tady asi unika), ze je potreba chtit dukazy a overovat informace. To je velmi rozumne a velmi spravne. Bezmezna vira v lecitele muze pomoct, ale muze taky ublizit - nebo jste jeste neslyseli o kauze Kurim a otrokynich z Moravy?

Jezis rekl "Ver, a vira Tva Te uzdravi" - platilo to tenkrat a plati to i ted. Jsou lide, kteri dokazou pomoct od urcitych chorob (psychosomatickych), ale volat lecitele, kdyz mam jit na vaznou operaci, povazuji za velmi posetile. Vemte si takovou Afriku - co vesnice, to saman. Jeden by rekl, ze snad ani nepotrebuji nemocnice. A ejhle,  prumerna delka zivota okolo 40 let (kdyz nebereme v uvahu nasilne smrti) a jsou ochotni jit do nemocnice desitky kilometru. Jeste podivnejsi je, ze i tam lekari pouzivaji placeba ;) A funguji pefektne!

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 7. 2008 23:18
Re: Je zajimave, jaxe vetsina diskuteru snazi

Děkuji za podporu.

Celé to vlastně ani není moc o léčitelích... ono je jedno, jestli si myslím, že většina z nich jsou podvodníci, nebo že VELKÁ většina z nich jsou podvodníci.

Ani malounko nezpochybňuji, že léčitel může mnoha lidem pomoci - tím že jim předepíše koukat se tři hodiny do fialovýho světla ... a oni věří, že jim to pomůže... tak jim to prostě pomůže, placebo efekt je fenomén známý.

Já se pozastavuju nad tím, proč lidi potřebujou tyhle berličky. Proč si nenechají vysvětlit, že fialový světlo ani pan Šaman nemají s jejich uzrdavením mnoho společného. Že pokud se náhodou uzdravili, je to JEJICH zásluha. Je to nějaká elementární nedůvěra v sebe sama? Strach? Strach z odpovědnosti? ... well, to je asi fuk.

Každopádně tenhle přístup k věcem má daleko, daleko závažnější přesah. Tím, že rezignuji na to, že o fialovém světlu budu přemýšlet v souvislostech, tím že se spokojím s "věřím", tím rezignuji na to, být obezřetným kritikem světa kolem. (pokr)

0 0
možnosti

chlibec

3. 7. 2008 15:10
Žádné slitování

Příspěvek mě vážně pobavil a i když by se mohl zdát vůči paní Čihákové trochu krutý, myslím, že to tak není. Její víru v anděly strážné a jejich očišťování přece nemůže zviklat taková primitivní ukázka šarlatánství.

Ještě by mě moc zajímalo, kolik vám opička a králíček za seanci zaplatili.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 7. 2008 15:47
Re: Žádné slitování

Děkuji.

Opička ani králíček neplatili nic... první seance je zdarma. Platí se až za ty následující. Postupem času jim navrhnu, zda mi nechtějí připsat i svoje doupátka a dědictví po slonovi Tramtátovi. Z něčeho si toho druhýho Mercedesa koupit musím, že? :-)))

0 0
možnosti
S

Semper2

3. 7. 2008 14:39
Není-li pravdy - stát si může v budoucnu dovolit vše....

Nemyslím, že víra v pravdu a poctivé přesvědčení, že hodnoty, které hájím jsou pravdivé, je něco negativního, nebo, že je to cesta do pekel, jak zde zmíněno. Pokud neexistuje něco jako Pravda absolutní, je "vše dovoleno". Nad tím se infantilní liberál/ka jen zasměje a zhluboka se nadechne, plný/á/ optimismu a "víry" ve svobodu - samozřejmě především tu svou. To" vše dovoleno" však neplatí jen pro něj , ale pro všechny jedince - a především pro STÁT...Dnešní relativistický model společnosti nabízí jen parodii svobody a lidských práv. Ideologicky sice mají dnešní multikultipapaláši lidských práv plnou hubu - ale při bližším zkoumání zjistíme, že je to klam, protože :

1./ tato práva se nezakládají na přirozenosti a povaze člověka, ale na čemkoli co společnost momentálně a účelově považuje za dobré.

2./tato práva jsou něco jako eintopf - směsicí omezených skutečných práv a vymyšlených /někdy psychotických/ práv, která nikdy v žádné předchozí civilisaci v reálném životě neexistovala.

0 0
možnosti
V

vrabal

3. 7. 2008 16:45
Re: Není-li pravdy - stát si může v budoucnu dovolit vše....

Takto si někteří lidé představuji demokracii-urážet druhé. Léčitelství a alternativní medicína je téma, které se leckomu nelíbí. Výsledky za těchto praktik však  hovoří za ně. A házet léčitele do jednoho pytle je slaboduché...

0 0
možnosti

3lipy

3. 7. 2008 0:13
Měla jsem porouchaný počítač,

takže jsem se nedostala na blog. Na tento článek mne upozornil kolega blogař  před chvíli a  já se k němu vyjádřím později. Libuše Čiháková

0 0
možnosti
JN

5alfa

2. 7. 2008 19:34
Bezva

Karma, moc se mi to líbilo. R^

Jen v závěrečných titulcích postrádám ujištění, že žádnému zvířátku nebylo ublíženo. :-P

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 7. 2008 16:11
Re: Bezva

Ujištění tam být nemohlo, protože by bylo lživé. Po skončení natáčení se zuřivý Uďo vrhnul na nicnetušící léčitelku a zmaloval jí ciferník. Ona se fakt jen bránila....

0 0
možnosti
ZM

Zdrť Mrmlmný

2. 7. 2008 19:05
.

Příčina - důsledek. R^

0 0
možnosti
RB

blazir1

2. 7. 2008 19:00
mhm, ja furt cekal

kdy autorka vezme toho kralika a prejede s nim nad svickou...;-D a vono nic:-/;-D;-D

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

2. 7. 2008 17:01
to video je sice vtipne :-) a

od evy to bylo neco jako smrtici uder bruce lee bezbrannemu cloveku (hlouposti). me samotnyho v tom clanku libuse pak rozhodil ten dodatek co jsou to vlastne ti andele "nekde tomu rika andele nekdo tomu rika podvedomi a buhvi co jeste.." tak to skutecne neni moc presvedcujici... ale neni to tak cernobile... nebudu zde obhajovat andely ale budu obhajovat "veci mezi nebem a zemi". zkusenosti jsou vec casto neprenosna... ja muzu neco zazit, muzu vas o tom informovat ale nikdo z vas tomu neuveri. dam priklad... z legrace jsem vylozil kamaradovi karty, vubec jsem to neumel ale nejak z toho vylezlo ze se bude stehovat....... on se tomu smal az se za bricho popadal... bylo mu asi 26 porad bydlel u rodicu a nic nenasvedcovalo tomu ze by se mel kdy stehoat... skutecne nic... ale potkal jsem ho za dva mesice a on mel oci na vrch hlavy uz se tak nesmal, a rikal tys mel pravdu! nahoda? ;-D

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

2. 7. 2008 17:04
Re: to video je sice vtipne :-) a

z toho ale nevyvozujte zaver ze vse co vam vyjde v kartach se musi stat... jak si ale vysvetlite ze vubec neco z toho se stane, at to z ni silene... v tomto konkretnim pripade to nemuzete bohuzel vyvratit ani autosugesci... jako by to slo vyvratit v jinem pripade, kdy proste mysleni toho cloveka je od toho dne ovlivneno a "telo samo udela".... on se tomu srdcne smal, bral tu informaci jako ptakovinu a za par minut ji zahodil... navic rozhodli o tom zrejme jeho rodice a ty tu informaci vubec neznali :-)

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

2. 7. 2008 16:16
? mezi nebem a zemí

několikrát jsem slyšel neuvěřitelné příběhy o léčitelích od lidí, kteří neměli důvod lhát. Bude to s nimi jako s doktory, špatní jim kazí profil. Škoda, že neexistují Hvězdičky jako mají hotely.Byly by dobré u doktorů i u léčitelů.

0 0
možnosti
VM

Si0

2. 7. 2008 16:55
Re: ? mezi nebem a zemí

Ještě jsem nepotkal léčitele, který by svá "odborná" tvrzení uměl prokázat. Špatného doktora umí veřejnost odhalit, tedy přinejmenším ta odborná. Dobrého léčitele by uměla odhalit taky, ale žádný takový se tu zatím neobjevil.

0 0
možnosti
JT

Jiřin Kabrhel

2. 7. 2008 15:54
Vážení přátelé

mám na některé "léčitele" názor velmi radikální. Většinu z nich pokládám za obyčejné podvodníky, šarlatány a bezohledné existence, které žijí z hlouposti svých "pacientů".  Třicet let pomáhám lidem od bolestí, neduhů a nejrůznějších zdravotních problémů.  Činím tak pouze na výslovné přání, a přistupuji k této věci v absolutní pokoře a s úctou, nikde se o tom nešířím a většina lidí, kteří se na mě obrací jsou z okruhu mých přátel nebo kolegů v zaměstnání.  Vůbec nepřichází v úvahu abych se svými schopnosti někdy začal živit. To je absurdní představa. Pokud jde o závažnější zdravotní problém okamžitě dotyčnému doporučuji lékaře a dovoluji si tvrdit, že pokud některý z "léčitelů" léky a lékaře zakazuje je to zločinec a měl by jít za mříže. Mám vždy velkou když někomu pomohu, např. kamarádovi při astmatickém záchvatu, kamarádce zpěvačce jsem před těsně vystoupením na festivalu vrátil hlas, likviduji migrény, bolesti zubů, žaludku atd. Brát za to ale peníze nebo cokoliv je svinstvo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky