Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zbynek

3. 2. 2008 7:50
Soudní znalci jsou prodejné režimní děvky

Sledujme věc z pohledu rodinného života v krizi. Psychiatry jsme poznali i z druhé strany. Např. soudní znalci jsou prodejné režimní děvky , převodní páky a vždycky to mezi nimi byl samý lustrát.

Jeden takový napsal etiku pro psychiatry, Tak o čem si máme vyprávět? Někteří působí i jako vlivové agentury, ovlivňují veřejnost, aby byla povolnější všem "státnickým" výmyslům.

Stát  jim za to sype zobání do jejich psychiatrických center. 

Podrobnější informace najdete  nj. na http://www.K213.cz

0 0
možnosti

Líba

3. 2. 2008 7:15
Deprese

Autorka si zaslouží poděkování za statečnost. Hovořit o depresi ve společnosti, která tuto nemoc  za nemoc nepovažuje a považuje  ji za slabost je  víc než statečnost. Ten, který depresí onemocněl ví o čem se tady hovoři. Těm ostatním, kteří tuto nemoc zlehčují přeji, a prosím nic ve zlém, aby ji jednou prožili. Teprve potom ať mluví. V

0 0
možnosti

F.

3. 2. 2008 7:03
Autorko, máte pravdu, zvláště pak ....

..s důrazem na vaši autentiskou zkušenost. Mě odobně více trápí to, že jsou i méně přemýšliví lidé, kteří mají za řešení nějakou tu tabletku - třeba růžovou. 

 Ono tělo i duše onemocnívají jen na důkaz toho, že je něco v nich v nepořádku a je třeba pauzy.

 Mimojiné, zvědavě a s dovolením ještě jednu otázku: Nenapsala jste vlastně fleshback na téma Zelenka? 

 Přeji Vám i nadále dobrou mysl a skvělé spoty !

 

0 0
možnosti

Markéta H.

3. 2. 2008 6:14
Nejen deprese...

Autorka použila slovo deprese pouze v poslední větě svého článku. Nikde se nezmiňuje o tom, že by onemocnění duše, kterým prošla, byla zrovna deprese. Mohlo to být cokoliv jiného. Mimochodem ženy docela často trpí třeba úzkostnými poruchami. Nic to nemění na poselství článku - když má někdo problém, měl by jít k lékaři.

Nemusí pomoct zrovna ten konkrétní doktor. Důležité je prostě něco udělat. Už jen to, že člověk vyhledá odbornou pomoc je nějaký čin. Už jen vědomí, že mi někdo "možná" pomůže je důležitý záchytný bod, který může nastartovat vůli člověka pomoct si sám.

0 0
možnosti

Jentak

3. 2. 2008 1:48
Moc pěkné

Moc pěkný blog. Máte odvahu. Skutečně, duševní onemocnění jsou opředena množstvím předsudků. Nakonec, je to na řadě příspěvků vidět i tady.

Přitom jsou to vážná onemocnění která končí smrtí ve většim procentu případů něž řada tzv. normálních (tedy tělesných) onemocnění.

Druhý problém jsou stigmata která to sebou přináší. Mám osobní zkušenosti s opakovanými depresemi a vím o čem mluvím. Řadu let fungování ve firmě vždy s výtečným hodnocením a pověstí. Potom pád do deprese, nějaký ten měsíc pracovní neschopnosti a po návratu tzv. organizační změna a výpověď. Pak úspěšné výběrové řízení na podobnou pozici u jiné firmy a opět velmi dobré hodnocení. Po čase opět deprese a znovu organizační změna a odchod. Nakonec jsem začal pracovat sám na sebe jako soukromník.

K laickým spekulacím o tom jak člověk dostal deprese z toho, nebo onoho zážitku dodám, že deprese je (krutá) nemoc zaviněná biochemickými pochody v mozku. Nikoliv tím, že by se vám např. něco nepovedlo. Ale to je na knihu. Karma!

0 0
možnosti

Bonemína

3. 2. 2008 1:23
No jo, no

Taky jsem si prošla obdobím s mozkoškrabem. A taky vím, že je sakra rozdíl mezi depkou a depresí. A hlavně - kdo napíše tohle a TAKHLE, zaslouží nejen karmu, ale hlavně obdiv!

0 0
možnosti

Migel

2. 2. 2008 22:51
Celozivotni lecba depresi

U me zarucene desetistupnovy budvar v strednim mnozstvi.Vetsi po vystrizliveni spatny stav psychiky jetse neobjeveneho genia a citliveho melancholika zhorsuje. A taky hodne dobra je jizdaa na kole,do naprosteho vycerpani.Kdyz je snih tak bezky.Mno a kdyz se mate doma partnerku...Vsak vite..;-D

0 0
možnosti

aadler

2. 2. 2008 21:55
aadler

O rozdilu mezi smutkem a depresi byly napsany ne knihy, ale knihovny.Smutek znamena:Neco jsem v zivote zvoral,je to moje zodpovednost,sam jsem tim vinen,a sam s tim musim delat.

Deprese znamena:neni to moje vina ani odpovednost,je to nemoc, ja za to nemuzu,a ne ja, ale vy s tim koukejte neco delat,,a sakra rychle, nejlip jeste vcera.

A to je duvod, proc nikdo neni smutnej;  mnohem lepsi je mit depresi.

Z toho vyplyva jeste dalsi rozdil. U deprese fungujou leky. Teda nekdy. Asi tak u 4 z 10 pacientu. Skeptici rikaji, ze antidepresiva fungujou nekdy skoro tak dobre, jako placebo. U smutku nefunguje nic. Smutek je normalni, zdrava reakce. A miionu lidi hltaji antidepresiva, a divi se tomu, ze to nefunguje. Bodejt by to fungovalo...

0 0
možnosti

ta překvapená

2. 2. 2008 22:20
Re: aadler

 "a ne ja, ale vy s tim koukejte neco delat,,a sakra rychle, nejlip jeste vcera" - omyl. Nejvíc s tím musí dělat ten s depresí a je to někdy setsakra těžké. A ta antidepresiva bych také šmahem neodsuzovala, nesmí se brát jako všespásná, ale jako jedna z částí léčby.

0 0
možnosti

Petr.K - NESOUHLASÍM !

2. 2. 2008 21:13
pokud byste opravdu onemocněla depresí

pak to nespraví pár pilulek. Kdo opravdu onemocní depresí, jde většinou o celoživotní léčbu. Tedy ve vašem případě se nejednalo o onemocnění, ale o krátkodobý stres nebo depresi a z toho se dostává podstatně snadněji, většina z nás bez psychiatra a léků - stačí posilovna, nebo pracovat na zahradě. Pokud chcete polemizovat, ověřte prosím v odborné literatuře

0 0
možnosti

Simona

2. 2. 2008 21:27
Re: pokud byste opravdu onemocněla depresí

Jděte s tím do háje (počtvrté)!!!!

Btw, vidíte, jak je to nepříjemný, když Vám někdo jeden názor cpe čtyřikrát na jedné diskusi? Mám pro Vás jedno doporučení..:

Jděte s tím do háje.

0 0
možnosti

nat

2. 2. 2008 21:08
Název vašeho článku

je přesný. I ten článek samotný.KarmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky