Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Harry

4. 2. 2008 20:44
Článek na úrovni

- ostatně jako téměř všechny články paní Pallotto. A na rozdíl od většiny článků z momentální Top karmy. R^

0 0
možnosti

clara b.

4. 2. 2008 9:52
Obezlička :o))?

Každý může padnout do potíží s nervy. Pořád si můžeme o sobě myslet, že jsme ze železa a všechno vyřešíme sami, ale příjde čas a sesypeme se jako domek z karet. Psychika a její problémy nelze podceňovat a řeči typu že je to vymyšlená choroba jsou blbost. Především u nás se nehraje na rozdíl od amíků na cvokaře při každé pitomosti. U nás lidé z mnoha důvodů onemocní a trpí psychickými poruchami. I silnou osobnost to lehce může potkat - takže nikdy neříkej nikdy!!! Vím o čem píšu, také mě to postihlo!

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

4. 2. 2008 8:59
Nejlepší kamarádi

Je to už pár let, co jsem se dostal do situace, že "přechodit" už to nešlo. A dokonalé na tom bylo, že mě k psychiatrovi poslali kamarádi, kteří už to se mnou nemohli vydržet. Za to jim dík.:-)

0 0
možnosti

jája

4. 2. 2008 8:48
Díky za pěkný

a hlavně myslím užitečný článek.

Lítáme v tom asi všichni - někdo víc a někdo méně, je ale důležité umět si to přiznat. To nedokáže každý.

0 0
možnosti

2

4. 2. 2008 9:01
pozustatek komousu

v cesku je to stale jeste casto hamba -pozustatek komunisticke vychovy hluboko zakorenene v genech rodicu a prarodicu, ktere se uspesne zahnizdili v soucastnosti v pojmech jako chocholousek, bohnice atd..jako vysmech

0 0
možnosti

Weatherman

4. 2. 2008 7:20
Spatny obcas byva i k necemu dobry

Nedavno jsem se upracoval az do totalni deprese... Mam k tomu par postrehu:

1. Nejhorsi je dostat se ze dna, kdy nic nema cenu. Clovek nekde musi vzit aspon tolik sily, aby se dokopal k psychologovi.

2. V takovou chvili poznate zajimave veci - na koho jste si mysleli, ze se muzete spolehnout, ale on se na vas totalne vyprdne. Ale treba ta prvni jiskra nadeje prijde od nekoho, od koho byste to absolutne necekali, a vy zjistite, ze je nekdo nejen uplne jinej, nez jste si mysleli, ale ze se ve vasem okoli pohybuje naprosto fascinujici osobnost. (ja to stesti mel)

3. Pokud mate stesti, nepotrebujete zadny pilulky a stacej vam tri sezeni s dobrym psychologem - ne na uplny odstraneni problemu, ale k tomu, ze se sami dokazete udrzet na nohou a delat to, co pro svoje dusevni zdravi potrebujete.

Takze ne vzdycky je clovek pripad pro psychiatra, ale tu pomoc potrebuje, i kdyz to neni nadlouho. Nekdy neuveritelne pomaha, kdyz to, co vite, rekne nejaka autorita, co by o tom neco mela vedet.

0 0
možnosti

Jarka

5. 2. 2008 18:36
Re: Spatny obcas byva i k necemu dobry

hlavne, Ti lide maji zkusenosti, a chodi k nim lide s podobnymi problemy. Me se neskutecne ulevilo kdyz mi doslo ze nejsem jedina kdo ma problemy, a ze ty problemy jsou resitelne... a mnohdy narozdil od blizkeho okoli tam clovek nalezne pochopeni. Nikdo nepopira existenci problemu.

0 0
možnosti
K

Kakarel

4. 2. 2008 1:38
Podat ruku

pomůže. Umřel nám velice blízky příbuzný a vím, že moje ruka podaná ve chvilce toho posledního loučení, v té hrozné minutě, moc pomohla! To se v krku, v tu chvíli zarazí i dýchání! Hrozná minuta. Vím, byl to pohřeb, ne nemoc. Alebrr!

0 0
možnosti
K

Kakarel

4. 2. 2008 0:04
Lidi!

Nevím kdo řekl, že bolest duševní, je někdy horší, jak bolest fyzická. A vysmívat se bolesti druhých, není ani hezké a ani fér! To může potkat každého a kdykoliv! Tomu trpícímu Člověk má podat ruku a převzít trochu té bolesti a nemoci jak se to dělá u vlastních blízkých. A doopravdy, stačí podat ruku! Vím o čem mluvím.

0 0
možnosti

Jarka

4. 2. 2008 0:40
Re: Lidi!

zazila jsem si obe strany. neni snadne byt oporou cloveku v depresi, pokud on sam se sebou nechce nic delat. a prebirat bolest? to je nesmysl.... to ze s druhym trpim mu nepomuze. spise naslouchani, ucast, pochopeni, prijeti - to je ma zkusenost z te opacne strany.

vysmivaji se pitomci ci lidi neznali... a jedna z veci kterou je potreba se naucit, je kaslat na ne. maji  nazor jaky maji, pro me jako by nebyl. zalezelo mi na nazoru druhych a pak to dopadlo tak, ze me vsechno nicilo a zranovalo... snadna cesta do pekel.

0 0
možnosti
A

Arth-

3. 2. 2008 21:22
Jo. Přesně tak je...

I mysl se může zlomit. Je to jako s celou medicínou...  u "moderních psychiatrů" je největší riziko to, že narazíte na někoho, kdo na to sice má diplom, ale o duši toho až tak moc neví a pacient je pro něj zdroj obživy.

Zlatá doba druidů a šamanů...  vesnice si je hýčkala, protože věděla, že je občas každý může potřebovat... a hýčkala si je stejně, ať lidé "marodili" nebo ne. Vlastně NE! Hýčkala si je  víc, když nikdo nemarodil!  ;-)

0 0
možnosti

no

3. 2. 2008 22:29
Re: Jo. Přesně tak je...

toho moderního dobrého psychiatra musíš hledat, ale jde to.

0 0
možnosti

Pavel

3. 2. 2008 20:56
Hezky napsaný článek

Myslím, že uvědomit si a uznat svou duševní nepohodu a obrátit se o pomoc či podporu na své nejbližší, případně odborníka, bývá nejdůležitější krok k jejímu překonání. Zajít za psychiatrem není nikterak horší, než svěřit se kamarádovi, rodině apod. Vždyť jenom pouhé vypovídání se o vlastních trápeních, ba i traumatech dokáže někdy ulevit duši neskonale. Jinak máte pravdu, že být duševně nemocný je v naší společnosti odsouzeníhodné a stigmatizující. Děkuji za opět hezký článek.

0 0
možnosti

fran49

7. 2. 2008 8:27
Re: Hezky napsaný článek

Chápu, dobře míněno, je však vidět, že máte zkušenost pouze s drobnou potíží nikoliv s psychickou nemocí, kde si pacient zpravidla neuvědomuje, že má nějaký problém a problémy vidí spíše v okolí. Přeji vám, abyste se s tím nikdy v životě nesetkal.

0 0
možnosti

3lipy

3. 2. 2008 20:36
Romane,

jsi neuvěřitelně  v této nevzdělaný a naivní. Je mi tě  líto, protože se říká, kdo nepochopil, musí prožít. A prožít depresi nepřeji ani svému nepříteli. JAKÁKOLI FYZICKÁ BOLEST, je proti deprese, selanka. To mi chlapče věř.VL.Č.

0 0
možnosti

roman

3. 2. 2008 20:44
Re: Romane,

"deprese" co to je?

taky jsem přišel o všechno a byl na dně,  a   nechtělo se mi žít.

byla to však jen chvilková slabost a tu MUSÍ každý překonat sám.pakli-že toto jedinec nedokáže tak ať s odpuštěním"chcípne".přežijí pouze silní,to platí v přírodě a člověk se z ní  snaží vyčlenit.ovšem přírodní zákony platí i pro lidi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky