Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věra

20. 1. 2008 11:05
Vlastní názor

K.R.Popper na jedné své přednášce říkal - nikomu a ničemu "nevěřte", na všechno si udělejte vlastní názor. Není možné obecně říci, zda jsou klecová lůžka dobrá nebo špatná. Záleží na tom, jak jsou užívána. Dítě může být zřejmě v klecovém lůžku daleko šťastnější a jeho okolí také, nežli dítě žijící  ve "spořádané", zákonem posvěcené, rodině, kde je týráno. Vlastní názor mi říká, že vždycky záleží na lidech a ne na směrnicích, ať jsou sebe lépe myšlené. 

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

20. 1. 2008 10:18
Klecová lůžka

byla ostudou této země. Naštěstí se jejich používání téměř všude stává minulostí. Což je dobře.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 1. 2008 9:05
Re: Klecová lůžka

Ostudou této země? Nesmysl.

0 0
možnosti

Romana Donner

20. 1. 2008 3:22
Britské listy nechápou

Evo, Britské listy na tenhle článek odkazují slovy:  "Naproti na jednom soukromém blogu píše jedna česká občanka, že pobývání v kleci bylo krásné... :)". (http://www.blisty.cz/2008/1/18/art38395.html)

Jak vidět, pan Čulík vůbec nepochopil, co píšete.

Docela mě to mrzí, od Britských listů zvlášť, ještě do nedávna jsem je měla za vcelku inteligentní noviny...  

0 0
možnosti

Witt

20. 1. 2008 8:36
Re: Britské listy nechápou

Čulík a nyní taky jeho dcera jsou levičáčtí

propagátoři,odtrženi od reality v ČR.

Čulík žije v Anglii a jaksi mu nedochází,

že český bolšlevičák není to,co anglický,t.j. nezatížený učením bolšánů.

0 0
možnosti
TS

boudicca

19. 1. 2008 23:59
Krasny blog, pani Palotto

Narazila jsme (skoro omylem) na tento blog a s chuti si precetla i Vase starsi prispevky. Krasne, poeticke, vtipne, skoro bych rekla nadcasove - prave tim uhlem  pohledu. R^

0 0
možnosti

zdravotní sestra

19. 1. 2008 18:40
Konečně

rozumný názor.Paní Evo,napsala jste to moc hezky,ale mám obavu,že hlupáci,toužící po senzacích, to stejně nepochopí.Vždyť je tak příjemné,cítit se tím jediným spravedlivým,že?Jen když je nikdo nebude nutit,převzít za ty děti zodpovědnost.

Starání se paní Rowlingové nemá cenu komentovat-dělá to jen proto,aby se zviditelnila.Možná by spíš měla vysvětlovat,proč zavírala své děti doma,zatímco vysedávala v hospodách.Čmárat na ubrousky mohla klidně vedle jejich postýlek...

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

19. 1. 2008 10:53
Evo hezké, ale to Vás nenapadlo, že...

Evo hezké čtení (opravdu), výborně napsáno. Jenže to Vás nenapadlo, že tak jak tomu bylo u Vás, tomu nemuselo být všude? Opravdu si neuvědomujete Vy Evo i v podstatě všichni nadšení diskutující zde), že jedna zkušenost (navíc dětská!) je jen jedna zkušenost z mnoha? Že někde to také může být děs a hrůza?

Rowlingová si zaslouží ocenění za to, že ji něco nenechalo klidnou, za to, že nebyla lhostejná k možnému trápení nějakých "cizích" dětí.

Tehdejší téměř národní a rádoby "vlastenecký" povyk proti Rowlingové vedený z míst nejvyšších - až z Hradu, rozhořčený - co si to ti cizáci dovolují, byl trapný, naprosto připomínal komunistické manýry. "Národní fronta" vedená proti zlé Rowlingové byla pomalu horší než celonárodní "lynch" na rozhodčího Collinu (který písknul s Holanďany jednu pitomou spornou penaltu).

Opravdu si myslíte Evo, že dítě dokáže samo rozpoznat, že se mu neděje příkoří? Opravdu si myslíte, že se  někde v závětří nemůžou dít v zájmu ušetření nelehké práce pěkná svinstva?

0 0
možnosti
LH

Libor Havlík

19. 1. 2008 13:39
Re: Evo hezké, ale to Vás nenapadlo, že...

Opravdu si myslíte, že autorka předpokládá, že její zkušenost není jen jedna z mnoha? Ona přece nic takového netvrdila.

Opravdu si myslíte, že autorka tvrdí, že dítě vždy pozná, že se mu děje příkoří? Kde to říká?

Opravdu si myslíte, že autorka proklamuje, že se někde nemohou dít, jak sám říkáte, svinstva? Nějak jsem si toho nevšimnul.

"Argumentace" podsouváním názorů zavání demagogií, to si opravdu myslím já. 

Chce se mi věřit, že se nejedná o úmyslnou demagogii, ale že jste jen četl někde "mezi řádky" něco, co  tam ve skutečnosti není :-)

0 0
možnosti

martin

18. 1. 2008 22:43
super

Takový článek dokáže napsat opravdová superstar.

0 0
možnosti

Honza L.

19. 1. 2008 16:52
Re: super

aby ses nepo sral:-©

0 0
možnosti

martin

18. 1. 2008 22:41
Super

děkuji za všechny. Díky!V[>-]:-)

0 0
možnosti

SID

18. 1. 2008 22:26
Přesně do černého.

To jste trefila docela przesnie. Nemaam co dodat. Souhlasiim.

0 0
možnosti

Simon

18. 1. 2008 18:09
Skoro se vším souhlasím

jen tu Rowlingovou, tu fakt nemusím :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky