Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

28. 1. 2011 22:10
Právo chodit vyzývavě oblečená

Nejsme v islámské zemi a je spíš věcí slušnosti dané ženy, aby chodila slušně oblékaná. Tj. existuje určitý styl oblékání, který ženě nikdo nezakáže, zároveň ale překročila meze slušnosti. V posledních desetiletích tu došlo k výrazným posunům, k lámání dřívějších tabu. Co bylo dřív samozřejmé, tak dnes samozřejmé není. K tématu vyzývavovist se dosti žen tváří nechápavě.

Stačí vzít ale někdy do ruky ženský časopis nebo dokonce časopis pro dívky. Nemluví se tam pochopitelně o vyzývavosti (to slovo je nevhodné), ale dívky či ženy se tam učí, jak mají chodit oblékané, aby byly sexy. Dřív tu některé věci nebyly, končilo to u výstřihů a minisukní. Dnes pod krátkou sukní nebo průsvitnými bílými kalhotami jsou tanga. Někdy vrchní část vysoko vyčnívá na kalhotami, je to patrné, protože triko leckdy odhaluje část břicha. Jinkdy kalhoty venku nejsou, ale např. při vstávání v tramvaji je odhalený kus zadku, zřetelně oddělené půlky, kalhoty jsou až níže. Dotyčné ženy a dívky by byly pohoršené, kdyb

0 0
možnosti
K

Kozel_

28. 1. 2011 22:17
Re: Právo chodit vyzývavě oblečená

y jim někdo cokoli vytkl. Pojem jako vyzývavost z principu odmítají, nechápou. Zároveň chodí "sexy" oblékané, jak dřív nechodily snad ani prostitutky. Jistě, slušný muž je neznásilní, ale vyprovokují nějakého méně slušného zcela určitě. Ale zřejmě některým dělá dobře muže provokovat. Já jsem si např. všiml, že čím hlubší výstřih, tím bývá žena citlivější na pohled do daných míst. Sama slušná být nemusí, muž je ale povinen.

Tenhle typ žen se pak nesmí divit, že jednou jim hra nevyjde a že znásilnění není tak příjemné, jak si některá možná představovala. To, že nikdo nemá právo je znásilnit je jistě pravda, tenhle fakt jim ale v dané situaci nebude moc platný.

Platí to obecně, jsou určité typy lidí, které mají slovní konflikty s ostatními. Někteří dokonce přitahují různé rvačky. Jiný typ lidí je zas takový, že ostatní jim nějak ubližují, ale hlavní problém je opět v těch lidech. Určité ženy si za partnery najdou nějakého ožralu, chronicky nezaměstnaného nebo nějakého jiného budižkničemu.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

28. 1. 2011 22:06
Lidské namlouvání není právní akt,

kdy se obě strany sejdou u notáře a jednoznačně si situaci vyjasní. Pokud dámě záleží na vlastním bezpečí, je dobře vyhýbat se situacím, kdy se pán má důvod domnívat, že dáma má o sex zájem - například když si přiopilá partička hraje na schovku v hotelových pokojích. V takové situaci nelze pánovi mít za zlé, když po celkem jednoznačném chování (dáma se smíchem prchá a schová se v ložnici) odmítnutí na poslední chvíli považuje za divadýlko, které ho má ještě víc vzrušit.

0 0
možnosti
MD

Monika Durickova

28. 1. 2011 20:30
i kdyby byla nahá

Jak říká vedoucí jednoho kurzu u nás na škole: I kdyby žena šla v temném parku nahá, nikdo nemá právo ji znásilnit.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

28. 1. 2011 20:39
Re: i kdyby byla nahá

A copak je to za kurz a za školu? Že by žandárské studie?

Právo znásilnit ji skutečně nikdo nemá, ale dáma se nesmí divit, pokud se o to někdo pokusí. Každý normální chlap to totiž bude považovat za výzvu.

To je stejně naivní jako říkat, že i kdybyste nechala v tomtéž parku na lavičce cihlu zlata, nikdo nemá právo ji ukrást.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

28. 1. 2011 20:17
Když nechám v odemčeném autě zlatou cihlu,

je samozřejmě od kolemjdoucího špatné, že mi ji ukradne, ale divit se tomu zas tolik nemůžu. Totéž platí, když se po večírku octnu přiopilá sama v hotelovém pokoji s přiopilým kolegou.

0 0
možnosti
MP

Guarana12

28. 1. 2011 21:55
Re: Když nechám v odemčeném autě zlatou cihlu,

U vás na večírcích je normální znásilnit holku?

0 0
možnosti
TJ

Rudick

28. 1. 2011 19:29
Všichni víme, co s tímto problémem

http://img194.imageshack.us/i/eonus.jpg/

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

28. 1. 2011 19:38
Re: Všichni víme, co s tímto problémem

Ten komiks platí možná někde v Saúdské Arábii, já bych si před tou v hidžábu v duchu odplivnul a dál ji neřešil a k té první bych přistupoval jako k normální holce; to že bych ji možná změřil obdivným pohledem, na tom nic nemění.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

28. 1. 2011 19:14
Už to určitě někdo pode mnou napsal,

ale pokud k nějakému neštěstí dojde, nemá příliš cenu hledat viníka, pro oběť by bylo lepší, kdyby se to nestalo, tedy dbát na prevenci; v rozumné míře.

 

Konkrétně pro nick janne: nemá smysl "začínat sám u sebe". Drtivá většina z nás nikdy ženu neznásilnila a ani to neudělá. Je třeba se ale smířit s tím, že kromě lidí bezohledných, kteří kalkulují s tím, že se na to nepřijde (a tady by, pravda, změna přístupu společnosti pomohla), jsou mezi námi lidé, kteří jsou mentálně slabí, přemýšlí ptákem apod. A když se k tomu přidá alkohol nebo nějaká mezní situace, nepomůže nic. Ani případný trest smrti za znásilnění.

0 0
možnosti
AH

alex hart

28. 1. 2011 19:59
Re: Už to určitě někdo pode mnou napsal,

No samozřejmě, jenže to zdejší pipiny nechtějí vůbec vnímat. Jim se přeci nemůže nic stát. A když se stane, tak za to přeci vůbec ale vůbec nemůžou. Za to přeci může ten, co je znásilnil. Ano podle práva ano. Ale jim je to už na draka. A odpovědnost za své chování nepociťují zřejmě vůbec, jinak by tak zuřivě nediuskutovaly. Některé se zmůžou na přirovnání k islámu. Ale pocit zodpovědnosti za vlastní bezpečnost zřejmě nemají. No znal jsem jednu, co opakovaně lyžovala na horách v pokročilých měsících rizikového těhotenství. Tak co se vlastně divím.

0 0
možnosti
DM

Aretta

28. 1. 2011 18:39
...

R^R^

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 1. 2011 18:35
Docela mne udivilo,

jak se všichni obraceji k dnešku. Událost je to poněkud starší, takže reakce autorky i její trauma velice přesně odpovídají TEHDEJŠÍ situaci. Dnes je to o tři chlupy a jeden fous lepší, protože existují linky, poradny, Bílý kruh bezpečí... Uznáváme i znásilnění v manželství.

Co mnohým mužům nedochází - ohledně základního principu traumatu ze znásilnění, je ten prostý fakt, že kdosi vnikne dovnitř těla a dělá si tam, co chce. Proto patřilo znásilňování mužů k oblíbeným demoralizujícím prvkům válek. Tělo je schránkou osobnosti. Pokud kdosi naruší jeho celistvost, vnikne o své a proti mé vůli dovnitř, zachází s mým tělem podle svého, naruší základní bezpečí a jistoty osobnosti. Proto taková traumata, proto různé vyrovnávací mechanismy (organismus chce přežít) a proto je tak nutné mluvit, vysvětlovat, vědět, že se to dá vyslovit i sdílet. Autorce gratuluji k odvaze a doufám, že i tou debatou a reakcemi leccos odplaví.

0 0
možnosti
DM

Aretta

28. 1. 2011 18:41
Re: Docela mne udivilo,

R^ Dík, takhle mě to nenapadlo.

0 0
možnosti
AH

alex hart

28. 1. 2011 18:16
Jednu ženu znásilnil

Jednu ženy prý znásilnil gorilí samec. Byla s manželem v zoologické zahradě a byla tak štíhlá, že ji ten gorilák protáhnul mezi tyčemi klece a pustil se do ní. Ona zoufale volala o pomoc na manžela, co má dělat. On jí odpověděl, ať mu řekne, že jí bolí hlava.

.

Myslíte si, že by se tento vtip vyprávěl, kdyby ženy zcela běžně neflirtovali s muži tak, že v posledním okamžiku zařadí zpátečku? Slušnost ženy podle mne spočívá především v tom, že se do takových situací, aby musela zoufale volat, že nechce, vůbec nedostávala. Nemluvím zde o neočekávaném přepadení nějakým pošahaným úchylem v parku. Nebo o zneužívání nezletilých. To jsou jasné situace, kterým může oběť jen těžko předcházet. Mluvím zde o situacích, které zmiňuje autorka v blogu. O situacích mezi známými, kolegy a mezi manželi. Chcete mi dámy tvrdit, že vy můžete provokovat až do alelujá a spoléhat se jen na to, že pevná vůle muže nepovolí? Vy máte vždy pevnou vůli? A co když je to tak, že právě selhání své pevné vůle hodí ...

0 0
možnosti
AH

alex hart

28. 1. 2011 18:17
Jednu ženu znásilnil -2-

 ... na muže, se kterým flirtovala a který ji prostě a jednoduše přefik.  A teď můžete plakat !!!  Kdybyste byly nezkušené školačky, sám bych řekl, že to byl darebák. Ale když dospělá přiopilá dáma koketuje s kolegou v hotelovém pokoji a neumí včas odejít?  Pokud opravdu nechtěla být znásilněna, tak co je jí platné, že pokud ke znásilnění skutečně dojde a prokáže se, tak pachatel půjde do kriminálu? Jak jí to pomůže? A že když to soud neposoudí jako znásilnění, že ona tomu domělému pachateli může úplně zničit život, protože i když nebyl odsouzen, tak pro většinu lidí prostě stál před soudem pro znásilnění. To jsou dnešní ženy opravdu tak pitomé, že podobná rizika předem nevnímají? To nepociťují ani špetku odpovědnosti za své konání?

.

Co když se stejnou ne-odpovědností vychovávají děti? Hrůza pomyslet!! Ani se nedivím, že roste počet dětských úrazů.

0 0
možnosti
MR

iluminat

28. 1. 2011 18:03
tuhle jsem mluvil se socialni pracovnici

americkou, a jine to neni, akorat si stezovala ze o znasilneni zeny moc nevi, a je tragicke ze si mysli ze jen ty co chodi "provokativne" oblecene jsou obeti.Rikala ze naopak, vetsina jsou deti, velmi stari lide a muzi a zeny - ano - a vetsinou ti a ty co uz od pohledu vypadaji jako obeti, pokud se to deje mimo zname a rodinu. Dritiva vetsina znasilneni se deje v rodinem prostredi, a vetsina jsou nezletile nebo stare osoby. Pry o sex moc nejde, spise o ponizovani, vyliti zlosti atd. Taky si myslim, kdyby slo o sex tak ten se da i koupit.

Jedna davna znama byla znasilnena na parkovisti, a podle rad mu rekla ze at teda s ni dela co chce, aby z toho alespon vyklouzla bez zraneni, (mel zbran), jenze to se dozral a rekl ji ze kdyz se branit nebude, tak ji zastreli, musela pak do nemocnice. A zeny to maji tezke ale chlap tezsi, ani ho nenapadne jit to hlasit.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

28. 1. 2011 18:08
Re: tuhle jsem mluvil se socialni pracovnici

!R^ Naprosto přesné, ten začátek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky