Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

31. 1. 2011 13:09
Nechovat se pokrytecky? -1-

Diskutér ThorBear by chtěl, abychom se nechovali pokrytecky. V oblasti sexu!!! ;-D

Když pominu všechna jiná běžně zažitá pokrytectví naší společnosti a soustředím se pouze na ta sexuální, tak jich je stále ještě mnoho. Začněme s partnery, kteří spolu dosud nic neměli: 

.

1) Kdyby muž řekl otevřeně ženě, se kterou se právě seznamuje, že od ní chce sex, tak by si v drtivé většině případů nikdy v životě (s takovu předehrou) nezasouložil. Pokud by to udělal někde ve společnosti, riskuje, že jej jeho potenciální pratnerka přesně v tomhle okamžiku veřejně zostudí a že od přítomných pánů dostane přes hubu. A i kdyby to tak daleko nedošlo, tak se před ní naprosto společensky diskvalifikuje asi jednou provždy s cejchem hulváta.  Výjimky z tohoto zaběhaného schematu neznám, netvrdím, že jsou nemožné. Výjimkou jsou samozřejmě prostitutky, kterým se tím zjednoduší další vyjednávání, ale to nepočítám.

0 0
možnosti
AH

alex hart

31. 1. 2011 13:10
Nechovat se pokrytecky? -2-

Muž musí naopak své úmysly do poslední chvíle tajit, a smí vystartovat až na nějaké znamení partnerky. Jinak by to totiž pro ní nebylo dost vzrůšo a vyprdla by se na něj.

2) Slušná žena nemůže dát muži jen tak najevo, že by se s ním ráda vyspala. Slušná žena může tak akorát vymýšlet a snažit se narafičit různé situace, ze kterých tak nějak vyplyne, že muž po ní vyjede. Dříve to bývalo tak, že pozvání do bytu, na hotel, apod. bylo poměrně téměř jasným znamením, že žena by měla chuť. Stále zde ale byl prostor pro její odmítnutí. Pak bývala různá znamení, např. témata rozhovoru, postoje a pózy té ženy. V anglosaské literatuře se píše cosi o znamení vlasy a pod. Moje zkušenost z českých zemí je spíše taková, že žena neucukne při "náhodném" dotyku.

Stejně tak je moje zkušenost že ty průbojnější ty náhodné dotyky samy vyvolávaly. Výbornou příležitostí byl tanec, kde se člověk z držení těla a pohybů partnerky dozvěděl mnohem více než z jejích řečí.

0 0
možnosti
P

philipe

31. 1. 2011 12:54
pokračování č.2 pro autorku

Je přece samozřejmé, že sukně až ke kotníkům působí na muže jinak, než minizástěrka, která nepokryje ani celý zadek a minitanga nastačí zakrýt ochlupení genitálií natožpak obě půlky musculus gluteus maximus, což je med. název pro sedací svaly. Proč muže polonahé ženské tělo vůbec sexuálně vzrušuje je téma antropologických a sexuálně vědeckých studií, já se tím nezabývám. Faktem je, že existují geneticky zatížení muži s velkým přebytkem testosteronu a s nedostatečnou sebekontrolou. Ještě před 100 lety tito jedinci objekty jejich sex. pudu, většinou prostitutky, po zneužití ale i bez pohlavního zneužití zavraždili. Dnes je "provokující" žena v převážné většině případů pohlavně "zneužita"

ale nehrozí ji to, že ji ten násilník zabije. Podle soudních statistik dělá faktické brutální znásilnění asi tak 1/4 všech sexuálních deliktů. Ponejvíce se jedná o coitus, který si ta dotyčná sice nijak nepřála ale take se nijak radikálně nepostavila na odpor. ...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 1. 2011 15:09
Re: pokračování č.2 pro autorku

Když jsem četla Váš první příspěvek, opravdu jsem Vás podezřívala z toho, že jste odborník.

Nadužívání odborných slov, šroubované formulace a nelogické vázání jednotlivých myšlenek i to, že se Vám některé z nich jednoduše rozpadají v prach, mne však vedou k doměnce, že to s tím vzděláním nebude tak žhavé, že ano ;-)

Když si to rozklíčujeme, tak se v podstatě neobratně pokoušíte dát najevo svůj názor, že muž je rozený znásilňovač a že znásilňování je v jeho přirozenosti.

Váš názor mne sice zneklidňuje, ale vím, že většina mužů má jiný. Naštěstí.

Vlastně - to už není pro Vás, ale pro Alex Hart apod - moc mne mrzí, že si to někdo přebral tak, že téma znásilnění = hoj ženy, dštíme síru a oheň na muže, které nenávidíme, protože dělají bebí .... VůBEC NE! Alespoň já tedy vím, že téměř všichni muži jsou něžní, milí, hodní, obdivuhodní a rozumní a kvůli jednomu shnilému jablku rozhodně nikdy nezanevřu na celé mužské pokolení. Mám muže ráda, vážím s jich.

0 0
možnosti
P

philipe

31. 1. 2011 12:24
pro autora pokračování ...

takže je mi záhadou, jak může být kretén Vaším kolegou. Imbecilita je rovněž medicínské označení a prakticky pro stejné psychické deficity. Takže je-li někdo kretén, je zároveň i imbecilní. Nebylo by radno se nejprve informovat o významu cizích slo, než je použiji? Sexuálni znásilnění ženy mužem je terminus technicus, který byl až do konce 19. století neznámý. Do společnosti jej uvedly a začaly propagovat t.zv. emancipované ženy, které se pravidelně nebo jednorázově podrobovaly psychotherapii (většinou analytické), protože trpěly sexuálními problémy, jejichž příčinu zde nemůžeme rozvádět. Dějiny homo sapiens erctus jsou staré miliony let a úloha ženy daná přírodou se statisíce let neměnila. Ve 20-tých letech minulého století se začaly ženy podrobněji zabývat vlastní sexualitou a po objevení chemické antikoncepce začaly svou sexualitu též uplatňovat tím, že své sekundární pohlavní znaky demontrovaly. Důvody pro toto chování jsou multifaktoriální, rozhodující je optický efekt na muže...

0 0
možnosti
JT

pingu1

31. 1. 2011 12:15
..jsem si zrouna precetl ten blog o muslimskych gangs

..co mely znasilnovani jako nabozensky program.. :-/

0 0
možnosti
P

philipe

31. 1. 2011 11:57
pro autorku

Nevím jaká je Vaše profese a co nebo kdo je Juicy. Předpokládám, že Juicy je jakási bulvární záležitost a Vaše profese zcela určitě není psychologie/psychoterapie, ani sociologie či jiné příbuzné obory. Váš přístup k danému problénu je diletantský a natolik subjektivní, že jakákoli diskuze nebo dokonce polemika s Vámi na toto téma je z medicínského/psychologisckého ale i juristického aspektu bezpředmětná.

Paradoxní je Vaše tvrzení, že jste se ocitla v odděleném prostoru (uzavřená místnost) s "imbecilním kreténem" (Váš výraz) sama. Ponecháme-li stranou všeobecnou definici normality dovoluji si přesto tvrdit, že "normální člověk musí být značně opitý, aby nevěděl co dělá a jaké může mít jeho chování následky. Pokud jste byla schopna rozeznat, že Váš kolega je imbecilní kretén, proč jste to dotáhla tak daleko, že jste s ním ocitla sama v jedné místnosti? Mimochodem, kretén je označení pro psychicky postižené v důsledku hypothyreosy (nedostatku jodu) a to se projevuje hned po narození ...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 1. 2011 14:53
Re: pro autorku

Vážený pane,

vzhledem k Vašemu vzdělání a rozhledu je mi poněkud záhadou, že nejste schopen rozlišit vědeckou práci od blogu. Blogy jsou subjektivitou charakteristické. Líčí malý výsek ze života bloggera a jejich smyslem je sdílet SUBJEKTIVNÍ pohled na svět s druhými. Co se týče imbecilních kreténů - může Vás štvát, že hovorová čeština si z medicínských výrazů pár přisvojila a užívá je ve změněném významu jako nadávek, ale to je asi tak všechno, co s tím naděláte.

Co se zbytku Vašeho elaborátu týče, vzhledem k tomu, jak mne patronizujete (i to je forma agrese) bych Vám asi ani odpovídat neměla... ale alespoň trochu se pokusím.

Předně - mou osobní zkušenost jsem použila jen jako příklad. Celý článek je o něčem jiném, jistě jste ho četl pozorně. Je o tom, že ženy (i muži) mají strach znásilnění hlásit kvůli strachu ze stigmatizace. Kvůli strachu, že bude rozebírána jejich vina. Kvůli těm věcem, které jste tady Vy a pár dalších názorně předvedli...

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

31. 1. 2011 10:49
GMUR nejak opomela reagovat...

''''''''pokud by nekdy zeny provokovaly oblecenim, proc se nedeji na koupalisti hromadna znasineni? nebo pri gymnastickych zavodech?'''''''' - proc? No protoze divka v podprsence a v kalhotkach na koupalisti je bezna koupe se, pri gymnastickych zavodech je bezna, sportuje a nevyskytuje se tam tolik opilych muzu kteri jiz predtim s dotycnou flirtovali. Ale opile devce, v bujare atmosfere podnikove pitky v hotelovem pokoji pri rozjarilych hratkach s kolegy z nichz dotycny s ni jiz v predeslam case flirtoval... Asi sama chapete rozdil... AHA, vlastne nechapete... Proto ta debata.

Take bych nerad aby toto zapadlo, tak jakypak je vas nazor?

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 1. 2011 17:44
Re: GMUR nejak opomela reagovat...

Muj nazor:

znasilneni se vyskytuje vsude a znasilnen muze byt kdokoliv. Deti, invalidi, stare zeny, chlapci a muzi, choromyslni.Znasilneni je , jak je videt z pripadu koupaliste (kde se vyskytuji temer nazi lide), NIKOLIV sexualni pud, ktery se neda odvratit, jak nekteri vehementne tvrdi, ale promysleny a naplanpovany brutalni akt. Ten ma malo spolecneho se sexualitou nebo plozenim. Nebo flirtovanim.

Jde o sadismus, nasili,nenavist, ponizeni. Jde o to, ukazat obeti, ze NENI NIC, NEMA ZADNOU HODNOTU, jen kus hadru, ukazat, kde je jeji misto. Znict neci telo i dusi a ziskatpro sebe konecne pocit, ze "ja jsem tady panem".Je to brilantni vzor PSYCHOPATIE u jedincu, kteri se chovaji asicialne a PATOLOGICKY, nemaji ani ten nejmensi soucit a empatii s obeti. Jejich slast znamena dozivotni bolest jineho.

To ukazuje,ze neexistuje zadna stoprocentni ochrana. Protoze je naplanovano, deje se ve chvili, kdy obet nic netusi a nic nezmuze.

Eva nebyla znasilnena na koupalisti.Uz vite o co jde?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 1. 2011 10:04
epizoda na pokoji

největší mela je tu kolem prohlášení: "Koledovala si o to" a přitom je to celkem jednoduché. Jdou dva dobrovolně na pokoj a dokonce i dobrovolně vlezou do postele....ocitnou se v situaci, kdy jsou beze svědků a sex s donucením a dobrovolný sex pro vyšetřovatele důkazně zcela splývá. V podstatě nelze nijak "nade vši pochybnost" prokázat vinu.....neboť by pak šlo kriminalizovat v podstatě kohokoliv.

Porušení presumpce neviny v právním státě (alespoň doufám) nepřichází v úvahu, proto je opravdu jediná rada: "Pokud s ním nechceš spát, tak s ním nelez do postele." Prostě proto, že není (vlastně ani nemůže být) žádný důkazní prostředek, jak odlišit dobrovolný sex, násilný sex, nebo dokonce "chtěla jsem ho, ale pak jsem se rozmyslela" a desítky mezivariant, které by spolehlivě neodsoudil ani Šalamoun. V těchto případech si za to může opravdu sama, protože nikdo, kdomě ní, s tím nemůže hnout. ;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 1. 2011 10:05
Re: epizoda na pokoji

KROMĚ NÍ

0 0
možnosti
AH

alex hart

31. 1. 2011 9:49
Pokrytectví? -1-

Autorka ve svém blogu zmiňuje pokrytectví. To je těžká věc, naše společnost je na to pokrytectví zvyklá a řadě lidí vyhovuje. Konec konců jak ženám tak i některým mužům. Jen si myslím, že muži (co se sexu týče) odedávna tahají za ten kratší konec špagátu a je to čím dál horší, zdá se mi. 

.

Paní autorka si zde stěžuje na své znásilnění a očekává všeobecné utěšování. Z jejích reakcí je to zjevné. Přitom ohlašuje znásilnění po 15 letech, kdy je jasné, že už nikdo nic nevyšetří. Dokonce si myslím, že ona ani nechce, aby se něco vyšetřilo. Ona podle mého názoru píše blog, a má (světe div se) úplně fantastickou diskusi. S jiným tématem, by to tak dobře nešlo. Ona má navíc naprosto tutovou jistotu, že ať chlapi napíšou naprosto cokoliv jiného než hlubokou soustrast, že to zdejší feministky a dokonce jindy moc neútočné dámy překřičí. A o to zřejmě od začátku šlo. Nebo snad ne? Těch výjimek, kdy se ženy ozvaly jinak, než dle uvedeného schematu se zde spočte na prstech jedné ruky, myslím.

0 0
možnosti
AH

alex hart

31. 1. 2011 9:52
Pokrytectví? -2-

Mají být chlapi pokrytečtí a psát něco jiného než si myslí? Asi ne. Pak je ale hrubým pokrytectvím nebrat to prostě v potaz.

.

Přeci mi nikdo nechcete nakecat, že autorka kterou někdo před 15 léty opravdu znásilnil a ona se dodnes cítí opravdu stigmatizovaná, půjde k počítači, kde na webu veřejně a se svou fotkou a plným jménem začne tyto věci (asi v rámci své psychohygieny)  veřejně rozebírat.  Začíná mě zajímat pravost její identity a pravdivost jejích příběhů, a to i jinýchm než jen tohoto. Třeba jak strávila noc (taky na hotelu, zřejmě je jí to prostředí milé) s představitelem židovského státu. Já si ty její příběhy (pokud jsem je četl) docela pamatuju. Leckteré jsem bral jako srandu a nadsázku. Jak ale máme brát toto?

.

P.S. O běžně zavedeném pokrytectví žen při jejich flirtování s muži (které naše společnost považuje za normální chování a jako takové jej akceptuje a je dokonce součástí naší kultury) jsem zde již psal.  Nestěžuji si, jen to pro úplnost konstatuji.

0 0
možnosti
KD

Kulhánková, dcera

31. 1. 2011 8:56
Co dodat?

Jest řečeno v článku i v diskusi - tety, matky, babičky, ty všechny znásilnění v blízkém okolí zlehčují či odmítají připustit. A to nejsou chlapi, že? Tak neházejte vinu jen na chlapy.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 1. 2011 9:51
Re: Co dodat?

R^ ....nedokážu pochopit, že nějaká žena je ochotna krýt takové svinstvo partnerovi, jen proto, že ji "umí dobře nakrýt"....a babičky, tetičky...."aby byl doma klid".

Zneužívání dětí, pokud dobře čtu, tu v diskusi žádnou podporu nemá. Dívenka na pokoji, která uprostřed zasunutí náhle zvolá ne, je minimálně v kategorii "sporné". To bych sem netahal, je to zcela "jiná liga"...kdo zneužívá mladistvé patří do kriminálu, a kdo to kreje tak dle mě taky a to se stejnou sazbou.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

31. 1. 2011 8:38
smazany prispevek

Pallotova mi nechala smazat vcelku neskodny prispevek, ktery jeji "utrpeni" zlehcoval. No dobre, zeptam se jinak - na kolik let byl ten nasilnik odsouzen? Ze nebyl? A proc jste ho Pallotova neudala? Nebo ze by nebyla nahoda, ze s tim jdete ven az 15 let pote, kdy je znasilneni tusim promlceno? Aby nemohl teda nekdo jiny vykonat oznamovaci povinnost? A proc jste ho vlastne neudala, je lepsi nechat konat spravedlnost, nez tady narikat na blogu a nechat se utesovat ruznymi feministkami a gmury.

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

31. 1. 2011 9:11
Re: smazany prispevek

nechtelo se mi tomu verit, a pripisoval jsem to sve chybe ale ted kdyz toto pisete musim napsat, ze jsem take reagoval nekolikrat a me reakce najednou nebyly...

Tak se jen potvrdilo to, ze Eva nic nepochopila, a za vse mohou ostatni, a pokud rikaji neco jineho, tak je nechame smazat... RvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky