Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak stahovat videa z YouTube a Google Video do vašeho počítače

YouTube a Google video jsou největší veřejné zdroje videí na internetu. Ukládat si z nich videa na Váš počítač je sice zdánlivě nemožné (respektive weby tuto možnost samy přímo nenabízejí), ale možnosti tu jsou - a to prostřednictvím programů, které jsou k dispozici zcela zdarma. Nabízím návod jak na to.

Youtube.comPrtScrn

 UPDATE 12/9/08:

Vůbec nečtěte, co jsem tady před více než rokem napsala, všechno je jinak. :-)

Stačí si nainstalovat RealPlayer verzi 11 a vyšší. Ten má v sobě plug-in, který vám umožní jakákoli videa stahovat do počítače rovnou (po najetí na video myší se zobrazí ikonka, na tu kliknete a je hotovo...). Funguje v Mozille a Exploreru, Chrome to neumí.

Pro konverzi formátů *.flv do *.avi používám "Easy FLV to AVI Converter" (flv2avi.exe) - je k mání na internetu v plné verzi zdarma a umožňuje i "odpreparovat" zvlášť audio a video, což se občas hodně hodí.

 

**********************

 

 

Jako první noticka k autorským právům: Na YouTube naleznete videa nejen jejich autory veřenosti zdarma poskytnutá, často též pirátské kopie všeho možného. Při stahování videí jejichž autorský původ je nejasný a práva k nim matná, doporučuji postupovat obezřetně. Můžete se dopustit trestného činu. A k tomu bych nerada naváděla. Proto popsané způsoby stahování použijte prosím výhradně pro účely legální.

YOUTUBE.COM
1) na stránkách www.youtube.com vyhledejte video které si chcete uložit
2) zkopírujte (CTRL+C) adresu videa z políčka "URL". (Bude vypadat přibližně nějak takto: http://www.youtube.com/watch?v=5TWXm2SiuoA)
3) otevřete stránky http://feelingtea.com/
4) do formuláře (tj. do bílého pruhu v horní části stránky. Nelekněte se strohého designu a reklam.) vložte (CTRL+V) adresu videa z Youtube a stiskněte tlačítko "GET"
5) o sekci níže se Vám vygeneruje nový odkaz, tentokát již přímo ke zdroji videa
6) klikněte pravým "myšítkem" (tak říkám tlačítku myši) na slova CLICK HERE TO DOWNLOAD
7) nabídne se Vám volba pro uložení souboru na Váš počítač
8) uložte soubor na místo kde ho později lehko najdete a pojmenujte jej "jakchcete.flv" (ta přípona FLV je důležitá!)
9) nyní si nainstalujte program, kterým získané video převedeme do formátu *.avi, tak aby šel přehrávat ve Vašem běžném videoprogramu a nebo vypálit a pouštět z DVD do televize
10) program FLV CONVERTER naleznete na adrese http://qjim.bo/devf/flv_convert.zip11) aby se vám jej podařilo správně nainstalovat, musíte mít na svém počítači program který vám dovolí otevírat ZIPky, neboli komprimované soubory. Vše co se Vám po kliknutí na minulý odkaz stáhne extrahujte do jednoho adresáře. Program jako takový se instalovat nemusí, již jen poklikáte na soubor flvconverter.exe a program se sám spustí.
12) spusťte program FLV CONVERTER a klikněte na AD FILES - všimněte si, že konvertovat můžete najednou více souborů... to vám jistě usnadní práci.
13) potom vyberte kam chcete překonvertovaná videa uložit - stiskněte tlačítko BROWSE a vyberte pro soubor vhodné umístění na Vašem počítači
14) také si vyberte, zda má být finální soubor ve formátu *.AVI nebo MPEG 1, MPEG 2 (jaký je v nich rozdíl najdete jistě v nějakém jiném článku na netu)
15) pak již jen kliknout na tlačítko  PROCESS! (potom ještě jednou volbu potveďte) a pokud jste udělali vše správně, rozběhne se Vám černá "DOSovská" obrazovka na které uvidíte odpočítávání překonvertovaných bitů.
16) až černé okno samo zmizí, je konvertování hotovo a z "nedostupného videa z youtube" je obyčejné AVI jako kterékoli jiné. Můžete si jej vypálit na DVD a při troše štěstí by mělo ve Vašem domácím přehrávači fungovat (záleží na typu zařízení).

VIDEO.GOOGLE.com
Stahování videí z video.google.com je ještě jednodušší, je v tom jen malinký "fígl". Nejsložitější je při nějakém hledání Google přinutit, aby Vám vyhledal pouze videa na vlastním serveru video.google.com - standardně totiž nabízí i videa z YouTube.

Jak získat jen videa z video.google.com
Paradoxně tak, že přímo na video.google.com vůbec nepůjdete. Na stránce http://www.google.com/ klikněte na sekci "Advanced Search". Do pole FIND RESULTS zadejte nějaká klíčová slova k k videu které hledáte, nebo nechte prázdné a ukáží se vám všechna. Do pole DOMAIN napište "video.google.com".  Kliknete na "GOOGLE SEARCH" a vyjede Vám seznam všech videí k hledanému tématu uložených v sympatickém formátu *.gvi, které za chvilinku budeme potřebovat ke konverzi na *.avi

1) již tedy víme jak se k nějakému "googlímu videu" dostat, tak si ho vyberte, prosím
2) na stránce videa vidíte možnost DOWNLOAD a pod ní hlášení "No Google Player? Download it" (pokud hlášku nevidíte, klikněte na "download" a ona se zobrazí
3) GOOGLE PLAYER si nainstalujeme  - stáhněte ho a nainstalujte ho přesně tak jak je defaultně nastaven... to abyste získaná videa našli přesně tam, kam vás pošlu za okamžik
4) S nainstalovaným Google Playerem klikněte u vybraného videa opět na tlačítko DOWNLOAD (někdy budete muset dvakrát)
5) Video se rozběhne v samostatném okně. Nechte jej dohrát až do konce (důležité).
6) a teď malý zázrak - Google player si totiž všechna takto prohlížená videa schovává ve Vašem počítači. Najdete je pokud se prokoušete do adresáře s touto cestou C:\Documents and Settings\vase_uzivatelske_jmeno_na_pocitaci\Dokumenty\Filmy\Google Video    - protože je to strašně zdlouhavé, doporučuji si "pro příště" vyrobit zástupce tohoto adresáře, třeba na pracovní plochu.
7) A teď zázrak číslo dvě - když se do zmíněného adresáře podíváte, vidíte tam jakási tajemná videa *.gvi Jenže! Jsou to jenom mimikry! Jsou to obyčejné, maskované AVI! Stačí na soubor jednou kliknout a přejmenovat jej na "covasnapadne.avi" a je to.

(Pokud při brouzdání v adresářích Vašeho počítače žádné přípony souborů nevidíte, je to jeho nastavením. Zobrazování přípon se dá lehce zprovoznit v sekci Nastavení/Ovládací panely/Možnosti složky/  záložka "Zobrazení" - nechat volnou volbu "Skrýt příponu souborů známých typů")

Ráda bych ještě podotkla, že uvedené postupy jsem z části sama "vynalezla" (poskládáním různých útržkovitých informací, které jsou na netu k dispozici) a otestovala. Měly by fungovat, ale garance Vám žádné poskytnout nemohu. Navíc se netem šíří neověřené zprávy, že by takto stažená videa mohla být autory záměrně infikována viry (aby nám to stahování znechutili). Není mi sice jasné, jak by to technicky prováděli, ale považuji za férové na tuto informaci upozornit. Veškeré experimenty se stahováním tak provádíte na vlastní nebezpečí. Ne, že mne někdo bude honit po Praze, že můžu za to že mu zkolaboval počítač! ;-)

Krásný den přeji.

Autor: Eva Pallotto | úterý 19.6.2007 11:47 | karma článku: 32,48 | přečteno: 32908x
  • Další články autora

Eva Pallotto

Byla jsem mladistvá intelektuálka

Utrápit se nad snižováním důchodků je nedůstojné. Cítit tíhu světa na svých bedrech a vnímat pokrytectví naší doby je daleko vznešenější. Problémy všehomíra? Moje problémy.

9.1.2012 v 18:12 | Karma: 33,10 | Přečteno: 4491x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Doba šílená: Sex sex sex, všude samej sex...

Chci jen předeslat - co se životního stylu týče, jsem ultraliberál. Zastávám názor, že největšími moralisty jsou zpravidla ti, kdo mají nejméně příležitostí hřešit. Ráda bych se věnovala tématu přesexualizace naší doby, ale rozhodně v tom nehledejte, že bych snad nabádala k návratu „tradičních hodnot“. A jak už to tak u mých blogů bývá, nehledejte tady vlastně žádné odpovědi, ale jen a jen otázky...

14.11.2011 v 8:36 | Karma: 45,39 | Přečteno: 26922x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Proč jedna a jedna ve skutečnosti nejsou dvě

„To je jasné, jako že jedna a jedna jsou dvě,“ je oblíbený argument těch, kdo mi vymlouvají můj zatrolený relativismus. A já na to: „a co je na tom jasného? Jasného na tom není nic. Jedna a jedna ve skutečnosti rozhodně dvě nejsou. Někdy je to jedna, někdy dvě a kousek... prostě podle situace...“ A oni, že kecám a že by si to rád poslechli. Toš, když se vám bude chtít, podebatujme o tomto:

24.10.2011 v 8:36 | Karma: 33,21 | Přečteno: 7735x | Diskuse| Věda

Eva Pallotto

Buďme monogamní! Je to výhodné!

I když je sociální darwinismus trochu démodé a aniž bych rozporovala svoje dávné tvrzení, že lidé nejsou labutě, po přečtení tohoto článku bych chtěla k debatě nabídnout ještě další dva argumenty pro to, proč je monogamie pro lidstvo výhodná.

18.10.2011 v 15:08 | Karma: 35,97 | Přečteno: 9670x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Jak farmář kedlubničku nesklidil, ale hodně na ní vydělal

Véna Vaškůj byl vždycky takovej ňouma a ťululum. Kluci se mu smáli, na koupališti ho házeli do hluboký vody, protože věděli, že Véna plavání před holkama jen předstírá a na mělčině se pod vodou odstrkuje nohou. Vytáhli ho vždycky přitopenýho a nezapomněli mu stáhnout plavky, aby příště nemachroval. A Véna tehdá hrozil pěstičkou: "Jen počkejte, já vám ukážu, vy hajzlové!"

5.9.2011 v 20:20 | Karma: 32,31 | Přečteno: 4495x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky