Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobrá práce, pane Nováku! Děkujeme!

Novináři i bloggeři se občas předhánějí v tom, kdo napíše horší zprávu, tak bych ráda pro změnu napsala jednu hodně dobrou. Ne všechny energetické firmy jsou penězolačné, lhostejné šelmy. Je tady jedna malá a ta na mě udělala dnes opravdu velmi velmi dobrý dojem.

Zpropadeny pojistky... Corbis

Dnes po poledni nám v kavárničce z ničeho nic vypadl hlavní jistič elektřiny a už nešel "nahodit" zpět. Bez proudu z kafemašiny moc expressa nevypresujete, tak jsme museli zavřít. A to znamená - zklamané zákazníky, zmrzlinu pomalu tající, zkažené dorty i ušlé tržby... Prostě hodně nemilá věc.

Obvolala jsem všechny čerty i ďábly, nikdo neví čím to je a co s tím dělat. Jsme tady dnes samé holky. Ne, že bych nebyla docela technický typ, ale octla jsem se v lehkém vzduchoprázdnu, fakt nevím co si s tím počít. Ač vrozený kutil, kdesi mi bliká varovné světýlko, že vrtat šroubovákem do pojistné skříně sama není ten úplně nejlepší nápad pod sluncem.

I volám s poslední nadějí na našeho dodavatele proudu, Českou Energii. Čekám, že mě pošlou, stejně jako všichni ostatní, k šípku - leč omyl. Milá slečna operátorka si vyslechla se zaujetím mé zoufalé nářky a přepojila mne na technické oddělení. I tam je můj problém (kupodivu) zajímal.

Pan technik se optal, zda mám nějakou elektrikářskou firmu, která by mi to mohla rychle opravit a na mou negativní odpověď reagoval slovy: "Tak já tam k vám zajedu, podívám se na to." Tady bych poznamenala, že nějaký rozbitý jistič rozhodně není jejich starost, oni jsou jen obchodník, který nám prodává energii....

Nechal si jistič vyfotit telefonem, u sebe doma našel ten samý a za hodinku přijel. Vyměnil, ujistil se, že nám všechno funguje... a měl se k odchodu! Nechtěl vůbec žádné peníze, že prý chápe, že kavárna bez proudu je průšvih a že nám chtěl pomoci.

Když jsem se probrala z mdlob, protože podobný přístup mě regulerně šokoval, vnutila jsem mu alespoň pár stokorun za ten jistič - peníze na benzín si prostě vzít odmítnul. Navíc slíbil, že dořeší i povinné hlášení o odplombování elektroměru a všeliký jiný administrace... Všechno věci, který rozhodně nemá v popisu práce...

Ten pán se jmenuje Milan Novák.

Tak jsem mu chtěla alespoň takhle veřejně poděkovat a ostatní ujistit, že i když se to z novin a blogů občas dost nezdá, že jsou v týhle republice ještě lidi, kteří mají srdce na správným místě.

Takže - Dobrá práce, pane Nováku! Děkujem!

Autor: Eva Pallotto | úterý 27.5.2008 18:23 | karma článku: 35,40 | přečteno: 3587x
  • Další články autora

Eva Pallotto

Byla jsem mladistvá intelektuálka

Utrápit se nad snižováním důchodků je nedůstojné. Cítit tíhu světa na svých bedrech a vnímat pokrytectví naší doby je daleko vznešenější. Problémy všehomíra? Moje problémy.

9.1.2012 v 18:12 | Karma: 33,10 | Přečteno: 4491x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Doba šílená: Sex sex sex, všude samej sex...

Chci jen předeslat - co se životního stylu týče, jsem ultraliberál. Zastávám názor, že největšími moralisty jsou zpravidla ti, kdo mají nejméně příležitostí hřešit. Ráda bych se věnovala tématu přesexualizace naší doby, ale rozhodně v tom nehledejte, že bych snad nabádala k návratu „tradičních hodnot“. A jak už to tak u mých blogů bývá, nehledejte tady vlastně žádné odpovědi, ale jen a jen otázky...

14.11.2011 v 8:36 | Karma: 45,39 | Přečteno: 26922x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Proč jedna a jedna ve skutečnosti nejsou dvě

„To je jasné, jako že jedna a jedna jsou dvě,“ je oblíbený argument těch, kdo mi vymlouvají můj zatrolený relativismus. A já na to: „a co je na tom jasného? Jasného na tom není nic. Jedna a jedna ve skutečnosti rozhodně dvě nejsou. Někdy je to jedna, někdy dvě a kousek... prostě podle situace...“ A oni, že kecám a že by si to rád poslechli. Toš, když se vám bude chtít, podebatujme o tomto:

24.10.2011 v 8:36 | Karma: 33,21 | Přečteno: 7735x | Diskuse| Věda

Eva Pallotto

Buďme monogamní! Je to výhodné!

I když je sociální darwinismus trochu démodé a aniž bych rozporovala svoje dávné tvrzení, že lidé nejsou labutě, po přečtení tohoto článku bych chtěla k debatě nabídnout ještě další dva argumenty pro to, proč je monogamie pro lidstvo výhodná.

18.10.2011 v 15:08 | Karma: 35,97 | Přečteno: 9670x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Jak farmář kedlubničku nesklidil, ale hodně na ní vydělal

Véna Vaškůj byl vždycky takovej ňouma a ťululum. Kluci se mu smáli, na koupališti ho házeli do hluboký vody, protože věděli, že Véna plavání před holkama jen předstírá a na mělčině se pod vodou odstrkuje nohou. Vytáhli ho vždycky přitopenýho a nezapomněli mu stáhnout plavky, aby příště nemachroval. A Véna tehdá hrozil pěstičkou: "Jen počkejte, já vám ukážu, vy hajzlové!"

5.9.2011 v 20:20 | Karma: 32,31 | Přečteno: 4495x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:25

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky