Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠS

CHYREN

26. 8. 2011 14:21
Nesouhlasím.

Teplouši jsou out, lesby in. A nic na tom nezmění ani aktivismus jedný blondýny, co chce zachránit heteráčskej svět od jeho samého. Od bloncky, co z očí do očí bude dycky tvrdit, že nic nezachraňuje, do ničeho se nemíchá, je strašnej sobec a ... a ..;-)[>-]

0 0
možnosti
DV

Daniel Vávra

25. 8. 2011 23:31
Má to i druhou stranu

Přestože jsem vlastně na opačné straně tábora a myslím, že docela dobře (a zcela jinak než vy) chápu to co se snažil vyjádřit Hájek, tak váš článek považuji za velice dobrý. Bohužel, taky jednostranný, snad kvůli poněkud vyhrocené situaci. Nikdo normální myslím nepopírá (a to ani Hájek) těžkou situaci gayů. Problém je, že to má i druhou stranu a za negativní nazírání si může celá řada gayů sama. Stačí se podívat na pořad Q (nebo jak se to jmenuje) na ČT. Snaha umožnit gay scéně vyrobit si pořad o sobě a pro sebe a sloužit tak menšinám. Několikrát jsem ho shlédnul a bylo to opravdu smutné podívání a to myslím, že i pro většinu adresátů. Recenze podniků určených k nezávaznému sexu, oplzlé řeči, nic víc. Ze všeho bylo vidět, že vlastně není o čem točit. Homosexuálové se kromě té sexuality v ničem moc nelyší, takže pořad ve výsledku jen sklouzl k demosntrativní oslavě té sexuality a okecávání stále toho samého. To už můžeme točit pořady pro návštěvníky bordelů. A to je to co vadí.

0 0
možnosti
JJ

1888

25. 8. 2011 23:19
Pisu protoze ackoliv

nejsem teplej je mi dnes desny teplo

0 0
možnosti
VC

vena65

23. 8. 2011 11:36
Díky

za článek R^

0 0
možnosti
TE

efix

20. 8. 2011 16:20
K tomu křesťanskému pohledu...

Jeden ze základních principů křesťanství je odmítat hřích ale přijímat hříšníka. Proto skutečný křesťan nikdy nemůže odmítnout homosexuála pro jeho homosexualitu. Stejně tak ovšem křesťan nemůže přijmout sexuální aktivity mezi osobami stejného pohlaví, protože to je v Bibli jasně označeno jako hřích.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

21. 8. 2011 23:31
Re: K tomu křesťanskému pohledu...

jj, to je pravda

úplně by stačilo, kdyby si (obecně) lidi odpustili ten zpupný pocit, že oni vlastní jediný návod na to, jak by druzí (!) měli žít své životy...

to by pak byl ráj na zemi a nemuselo by se čekat na to, zda to vyjde nebo nevyjde :-))))

0 0
možnosti
PP

fidel

19. 8. 2011 7:49
hezky napsáno

R^ ............................VVV

1 0
možnosti
R

rudaz

18. 8. 2011 20:23
Láska

Jsem rád, že v závěru autorka zmínila "lásku". Takže pokud opravdovou láskou disponují GLBT, mají i víru. A Bohové, kteří podle autorky snesli pěkné počasí na Prahu, vzkazují tohle:

"Nemylte se: Ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani samcoložníci(hms, tedy GLBT), ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království" » 1 K 6:9-10 (Zápas o duši č.100 "Křesťan na hromádce", str.19 na http://www.hcjb.cz).

Takže určitě všem GLBT předávejte vzkaz Boha (každý jej může nazývat různě - Čchi, Prána aj.), je dokonce povinností křesťana napomínat druhé, upozorňovat je na nepravosti.

I kdyby nikdo mezi vámi křesťanem nebyl, jak si vysvětlujete zániky říší (Sodoma, Babylón aj.) v historii lidstva? Což to nebyl trest? Vzdělávejte se a bude líp.R^V

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

18. 8. 2011 21:31
Re: Láska

rodo, trochu jste si to ve sve panbickarske vasni popletl, Sodoma bylo jedno z 5 mest podle Tory, je-li to pravda je ?

0 0
možnosti
DH

hadassa

18. 8. 2011 20:06
Dík za tenhle text!

Upřímně vám, paní Evo, děkuju za tenhle text. Až mne v poslední době zaskočilo, kolik netolerance rezonuje na blozích a a diskusích idnes. Děsí mne to z mnoha důvodů, bojím se, že pan prezident si chystá zápolí pro další politickou budoucnost a obaluje se lidmi jako je pan Hájek a další aktuální hrdinové. Je krásné číst, že průvod měl takovou atmosféru, jak jste ji popsala. Kdybych se potkala s těmi mladými křesťany, asi bych jim připomněla Chválu svaté lásky - podle mne je to Tolerance a Láska a úcta k životu. Těším se na vaše další texty R^!

2 0
možnosti
R

rudaz

18. 8. 2011 20:31
Re: Dík za tenhle text!

Mladí křesťané - autorka souhlasí? Takže je třeba tyto křesťany varovat a připomínat jim chválu svaté lásky tímto:

"Nemylte se: Ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani samcoložníci(hms, tedy GLBT), ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království" » 1 K 6:9-10 (Zápas o duši č.100 "Křesťan na hromádce", str.19 na http://www.hcjb.cz).

Pokud jsou skutečnými křesťany a chtějí být spaseni, ať se poučí. A pracují na sobě ke chvále Boží, neboť:

"Smyslem lidského života je dokázat Stvořiteli, že jsme poslechli jeho vůli." » Mgr.Šebastián Kneipp. Předpokládám, že nikdo nezpochybní myšlenku pana Kneippa.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
JK

holkazhane

18. 8. 2011 15:05
Váš článek

mě přiměl k tomu, abych se (ač v časové tísni) přihlásila do diskuse a s chutí vám dala karmu. Je mi úplně jedno, jakou sexuální orientaci mají mí sousedé nebo spolupracovníci. O akci jsem se začala blíže zajímat až po "reklamě z Hradu". Momentální obsazení funkce prezidenta je pro mě nepřijatelné a s jeho dvorními šašky zvláště. Taky jsem nepřemýšlela o dospívání homosexuálů a o psychické potřebě vyrovnat se s odlišností.

A kdyby nebyla Praha tak daleko, šla bych taky. Taky nechápu, proč si vůbec někdo může myslet, že rozvody a děti  bez rodin nebo úplných rodin mají na svědomí účastníci pochodu.

2 0
možnosti
R

rudaz

18. 8. 2011 21:00
Re: Váš článek

GLBT je závislost(nutkavá porucha chování), víte? Více:

Statistika o životě a díle GLBT se nachází na http://www.hcjb.cz, v nich "Zápas o duši" č.68, článek "Homosexualita", autor MUDr.Štěpán Rucki CSc. Precizně je v článku popsána i nutkavá (kompulsivní) porucha chování, tedy závislost. Zkusíš to, zvykneš si a potom jsi závislý. Jak prosté. Doporučuji přečíst všem, jde o varující statistiku.

Takže psychickou potřebu GLBT je třeba směrovat ze změně, k obrácení k Bohu. Ovšem pokud jsou to křesťané. Nemohou potom říci, že nebyli poučeni. Když už jim to doposud jejich vychovatelé neřekli.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
EB

corydoras

18. 8. 2011 11:57
Prague e... to... Jo! PRIDE!

Pokoušet se stavět svou sociální či jinou výlučnost na prenatálně determinovaných vlastnostech neovlivnitelných vůlí se dá definovat asi takhle: Jé hele ty máš deset prstů. Já mám taky deset prstů. Budeme kamarádi. Vymyslíme slogany, supr oblečení a tajný gesta. Pak najdeme někoho kdo má devět prstů a rozbijeme mu hubu. Eště že ty heteráci maj aspoň to Rio.

1 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky