Diskuse

Nejlepší agitace je žádná agitace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY-KOTZOUR

13. 9. 2010 14:38
pěkný

nečernobílé vidění světa, je věc, kterou mám na vašich blozích rád.

I když sám přiznávám, že např. v otázce islámu již černobílou trpím taky....a nebyl bych označen za tolerantního jedince.

Ale je to popsáno pěkně, to je bez debat. :-/R^

0 0
možnosti

Dejl

8. 9. 2010 15:05
Jo, tak todle...

... dává smysl. R^

0 0
možnosti

will.forfreelife

6. 9. 2010 19:52
Ta Evicka..

R^R^

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

5. 9. 2010 21:16
Tak to je fakt trefa !!!

Karma, svěží článek, hezké !!! R^

0 0
možnosti

Yurek

7. 9. 2010 1:23
Re: Tak to je fakt trefa !!!

Nebojte se nepřátel, v nejhorším vás mohou zabít!

Nebojte se přátel, v nejhorším vás mohou zradit!

Bojte se však lhostejných, neboť při jejich přihlížení a tichém souhlasu se děje vražda i zrada!

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

5. 9. 2010 18:56
Parádní, děkuju moc!

Snad bych jen připojil trochu soucitu s nebohými oběťmi černobílého vidění světa, s důvěřivci v jednoduchost světa a jednoduchá řešení, s věrozvěsty Jediných Velkých Pravd... Jistě, jsou sice škodliví a nebezpeční, ale současně i politováníhodní.

Á propos, sdělení, že tento článek nemůže mít pointu, pokládám za pointu přímo půvabnou (jakkoli poněkud připomíná ono klasické, že "všechny věty obsahující slovo bůh jsou nepravdivé"). ;o)

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 9. 2010 19:06
Re: Parádní, děkuju moc!

Díky :o)

Ta pointa je taková školácky vyfabrikovaná... ale co jinýho jsem tam měla dát, prostě mě to k tomu svedlo :-))))

0 0
možnosti

wiki5.5

5. 9. 2010 16:36
autorka

nam jasne popsala co to je "kam vitr tam plast" a jeste z toho udela prednost. Bezzasadovi lide se mi vzdycky pricili. Zkuste napsat dalsi clanek jaky byl Hitler a Stalin skvely chlapik, vzdyt prece je to tak snadne to obhajit...

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 9. 2010 17:34
Re: autorka

Chápu, relativismus je pruda. Odpovědi to nedává, autoritářský systémy na tom zakládat nejde a co hůř, ono se to i blbě chápe. Vždyť podívejme na fyziku - a tam jde jen o blbý světlo a čas - a kolik lidí S/OTR opravdu chápe? Málo. :o)

I Vy jste NEPOCHOPIL. (Což Vám samozřejmě nemohu mít a nemám za zlé.) - Relativizovat Stalina či Hitlera totiž rozhodně neznamená argumentovat, že to byli hodní hoši.

Morálka založená na relativistickém vidění světa jistě nemůže být tak jednoduchá, jako je ta absolutistická, to je jasný (a že už ta je složitá). Mnohým se tak může zdát neexistující - protože to, co nestíháme pochopit obvykle v pudu sebezáchovy odsuzujeme jako "nemožné, tedy nejsoucí"....

Asi to nemá cenu, ale kdyby Vás bavilo o tom víc přemýšlet, nabízím drobnou "food for thought" hru: Vemte deset Vašich nejbližších, které opravdu dobře znáte. Pak je rozdělte na "dobré" a "špatné". Ty špatné kopněte do holeně; hodné pohlaďte po hlavičce a napište mi jejich adresy, pošlu jim lízátko...;-)

0 0
možnosti

MacX

5. 9. 2010 13:04
LIdé se radši mýlí s Hitlery, než mají pravdu s váhavci

Nejednostrannost, rozvažování, integrace protivných názorů vede k neakčnosti, neefektivitě. Nepůsobíte pak na své okolí jako rozhodný, jednoznačný, vyprofilovaný člověk, ten, který ví co chce, bla, bla, bla.  To lidi nemají rádi a svou důvěru vám nesvěří. 

Historie je velká řada sebevědomých omylů s občasnými světlými momenty jejich namáhavé nápravy.

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 9. 2010 17:35
Re: LIdé se radši mýlí s Hitlery, než mají pravdu s váhavci

Pravda, pravda. R^

0 0
možnosti

artea

5. 9. 2010 11:01
Zas

mám mozek plnej kravin. Proč nejsem kůň ten má větší hlavu.:-)

0 0
možnosti

denver

5. 9. 2010 8:45
Milá Evo,

od dob Vašeho pověstného lesejku a cynického přiznání s tou státní hymnou uplynulo už hodně vody, některá i po moravských a českých polích a sklepech domů. Jaro nestálo za nic a léto začalo pozdě a tak nám rajčata dozrávají až teď, ale bojím se, že jak se ochladilo, je po nich. V pražských hospodách diskutují intelektuálové o tom, jak zachránit jejich svět a z příměstských oblastí jsou po létech zase slyšet po ránu kohouti a přes den slepice. Je krize a vlastní vajíčka jsou holt vlastní vajíčka. Prázdné hlavy křičí a cpou se k mikrofonu a ti, kteří mají co říci, jako obvykle mlčí. Na slimáky je nejlepší pivo, nalít do víčka od zavařovačky a dát do trávy. Seběhnou se a jak se napijí, začnou se motat. A to už je i Vy snadno dohoníte. Tak hezkou neděli. P.J.

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 9. 2010 17:37
Re: Milá Evo,

Ano, ano... Hezkou neděli i Vám. :o)

0 0
možnosti

oldiess

5. 9. 2010 8:11
Ráno moudřejší večera

Tak teď už ten point mám;-D popsala jste k němu téměř všechno, či aplikovala i do našeho blogerského milijé to, co vyjádřil v následujícím songu ze 70. let Joe South:

Walk A Mile In My Shoes /written by Joe South/

If I could be you, if you could be me /For just one hour, if we could find a way/To get inside each other's mind/If you could see you through my eyes

Instead your own ego I believe you'd be/I believe you'd be surprised to see

That you've been blind/Walk a mile in my shoes/just walk a mile in my shoes/Before you abuse, criticize and accuse/Then walk a mile in my shoes. Za sebe bych k tomu ještě dodal, že je to ale zatím žel zřejmě utopie, protože důvodem proč jedna skupina útočí často proti druhé je především existenční boj, neboť se někdo cítí v nějakým smyslu ohroženej. Docela bych se přimlouval, aby se tento článek dostal dnes do Výběru, jako podklad k nedělnímu rozjímání.

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

5. 9. 2010 17:46
Re: Ráno moudřejší večera

Tak nějak... :o)

Že to je utopie, to je naprosto zjevné, to si zas na nic nehrajme. Lidské zvíře ani zdaleka není tak sofistikované, jak by si o sobě rádo myslelo. Ženou a matou ho nízké pudy, které si semo tamo racionalizuje, ale to je asi tak nejdál, kam se za běžného stavu věcí dostane.

Otázka zní, zda je pro přežití výhodnější ta jednodušší nebo složitější alternativa. Já budu optimista a budu tvrdit, že krátkodobě to sice vypadá, že by absolutistický přístup ke světu mohl být úspěšnější (cítím se ohrožený, tedy útočím a moc nad tím nedumám), ale že ten relativistický nastoupí přesně v okamžiku, kdy se "pudoví" lidé prostě po darwinovsku navzájem vyeliminujou... :-) Jednoho krásnýho dne totiž lidem ochotným přemýšlet dojde, že takhle po zvířátkovsku to prostě nejde do nekonečna....

Prostě, buď se tady navzájem vyrubem do nuly a nebo poskočíme na jinej level.... jiná alternativa mne nenapadá....

0 0
možnosti