Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sir Humphrey

7. 7. 2009 22:02
Pěkně napsáno. Snad vás tam zastihnu.

0 0
možnosti

Lanolin

7. 7. 2009 21:47
Pláčete dojemně, stejně jako jiní nájemci

co třeba nájemci bytů - ó ta hrůza, nájemné, elektrika, plyn a já nevím co ještě.  Pro každé podnikání doporučuji vlastní nemovitost. Málokdo ve vlastním pláče. Vy v nájmu roníte krokodýlí slzy a snažíte se dojmout tím, jak se vás pokoušejí vykořisťovat zákazníci (ty mrchy by chtěly karafu vody k útratě jídla několik set zdarma, vždyť vy žijete jen z prodané sodovky za 30-50Kč).

  To vás ještě nenapadlo, že za pár let svým nájmem zaplatíte celou nemovitost - naši restituenti se totiž rozhodli dostat něco k čemu nemají vztah a z čeho hodlají uživit celou rodinu a ještě vydělat? Oni nemají ponětí kolik chtít, pokud too někdo dá, tak berou. Je zde nezdravé prostředí. Musíte také porovnat příjmy klientů a ceny (jen proboha neberte "průměrné platy").

Vy jste jako naši doktoři - na západě berou 5x více, tak proč my ne? To že jejich klienti erou také více je nezajímá, oni chtějí stejně (což bychom chtěli všichni)

0 0
možnosti

Lanolin

7. 7. 2009 21:55
Re: Pláčete dojemně, stejně jako jiní nájemci

já třeba držím živnost ve svém, je to šílené (rekonstrukce komínu, pár desítek tisíc, bezpečnostní dveře 40kKč, mříže tak ňák podobně, oprava střechy uj to se děsím ... přeci nebudu uvádět vše), sakra tak mi tady nebrečte o šíleném nájemném, našetřete si a kupte ten barák.

V nájmu budete mít vždy 2-10x vyšší náklady a nikdo se o vás nebude starat (styl majitel opraví, majitel dodá je naivita). Neplačte a dělejte. ale nedělejte ze sebe chudinku, do kšeftu vás nikdo nenutil.

0 0
možnosti

Toli

7. 7. 2009 12:02
Slávistický homelessák - bývalý

R^

0 0
možnosti

kate.alice

6. 8. 2008 12:44
Informace...

Milá Evo,

jsem ráda, že píšete z vlastní zkušenosti a vzděláváte ty co mají zájem...Problém je,  že lidem chybí informace a tzv.náhled do fungování věcí (a teď nejde jen o pohostinství). A jak jistě víte, je lehké nadávat a přebírat názory od ostatních než si na věc udělat svůj vlastní-jiný-pohled. Vždyť na co bychom pak nadávali...Btw: kdyby bylo vše TAK levné asi by jste se vám nechtělo čekat na minerálku celé odpoledne :-)

0 0
možnosti

M_Luke

5. 8. 2008 15:00
Děkuji

Pracuji v oblasti bankovnictví. Zdánlivě úplně jiný obor. Jedno má ovšem společné - je to obchod jako každý jiný. Nikdo vaše zákazníky nenutí jít do vašeho baru/restaurace. Někdo nesnese 10 korun za vodu, někdo snese 50 korun za vodu. Nejdůležitější jsou v jakémkoliv obchodě dnes reference, doporučení, první dojem, předchozí zkušenost. Potom nezáleží na ceně., ale pouze na kvalitě služeb. Kdo chce vyhrávat cenou, musí hnát vše do ukrutných objemů, aby při nižší marži mohl vydělat.

Když v bance prodávám různé balíčky účtů, na argument, že jiná banka má ten účet zdarma, reaguju tím, že pro mně není konkurence. Podnikatel si 3x rozmyslí, jestli bude mít účet v KB, ČSOB nebo Raiffce, kde má polovinu odběratelů/dodavatelů, na pobočku může nosit tržby a platební styk má online a ne se zpožděním 2 dny, nebo zda půjde k mBank. Je to jeho volba. Tato cena je cenou za pohodlí (potažmo kvalitu).

0 0
možnosti

OQO

16. 8. 2008 20:10
Re: Děkuji

Aaaa, tak to s tou polovinou odberatelu (docasne) ve stejny bance je asi posledni argument, ktery jste jeste schopen vymyslet, aby jste si nehorazne poplatky na kde co obhajil. To s tou cenou za kvalitu a pohodli v ceskych bankach beru jako vtip  ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Potápka

4. 8. 2008 1:27
Nevidíte si trošku do pusy.

Cituju vás:"proč má svaz pivovarníků pocit, že výrobní náklady a prodejní cena mají/musí mít něco společného?"

Co jste v celém vašem článku dělala vy8-o?  Obhajovala své prodejní ceny výší nákladů. Tak proč to samé vyčítáte jiným?

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

4. 8. 2008 11:52
Re: Nevidíte si trošku do pusy.

:-)

Hezký den přeji. Jedná se o nedorozumění. Já srovnávám SVOJE náklady a SVOJE prodejní ceny, respektive osvětluji, odkud se berou a jaké musí být marže pro pokrytí základních nákladových položek. Oni by mi však rádi tvrdili, že JEJICH náklady a MOJE prodejní ceny musí být být v nějaké úměře (resp. že má být stejná jako u ostatního prodávaného zboží). Já tvrdím, že je to nesmysl. Ať si to počítáme kdo chceme jak chceme, konečným rozhodcem je stejně trh. A dokud budou Češi tlačit na levné pivo, tak to prostě bude tak jak to je a přes to moc vlak nejede. Nic jako jednotná marže na všechny prodávané položky v restauracích prostě v tržní ekonomice nemůže existovat. To je to, co se snažil básník říci, ne víc, ne míň. Srdečně, EP

0 0
možnosti

leguan.cz

1. 8. 2008 15:51
pral bych vam

skocit si do hospody na kypr a dat si pivo 4-5 EUR. Pozor pivo, ktere se s nasim ani z daleka neda rovnat. V Parizi v jedny ulicce u kralovskeho palace 7.50EUR pred 4mi lety.

Nevim jak vy, ale pri cene cca 5 eur za pivko tady a 29 kc u nas :-). Rozhodne nemam 4x vyssi plat jak jsem mival v Praze. Radsi uz si prestante stezovat a jestli vam to vadi, tak si otevrete lahvace doma na gauci.

0 0
možnosti

Harry_sportsman

1. 8. 2008 18:18
Re: pral bych vam

Asi uvádíte extrémy - co já mám zkušenosti z přímořských letovisk, tak tam pivo stojí 2 - 3 EURA a  jedná se přitom o kvalitní značky jalo Heineken či Carlsberg.

Ono i v Praze se dají najít restaurace, kde jedno pivo vyjde v přepočtu na 4 - 5 EUR ... :-)

0 0
možnosti

flame

1. 8. 2008 10:13
Evo_Pallotto,

řekněte mi ale, proč mám dotovat konzumenty piva. Bohužel, pivo nepiju, aspoň ne v takové míře abych majitele restaurací, hospod a podobných zařízení uspokojil a další "bohužel" pro mě, Mattonka je skoro všude stejně drahá, jak v Praze tak na vesnici, takže shrnuto, proto, aby si podnikatelé(neberte to osobně) tedy vydělali musím nejspíš začít s pivem, dlabat hamburgery, číst bulvár atd...ale tak trochu si myslím, že např.ve Vámi zmiňovaném případě Mattonky, kdyby byla levnější, místo jednoho hosta by ji pili dva a získala by jste o jednoho zákazníka víc, který by ještě ke všemu i něco pojedl. Chápu,  zas nemáte toliko místa ve vašem zmiňovaném podniku. Ale jinak s Vámi souhlasím....jen...není to celý, tak trochu na kouli:-P???

0 0
možnosti

Arth-

1. 8. 2008 12:29
Re: Evo_Pallotto,

Nedotujte!

Já taky chodím do nekuřácké restaurace...  protože nemám rád kuřáky.

A pivo taky nepiju... ;-)

0 0
možnosti

Blbec z Xenemunde

31. 7. 2008 19:08
<>

Mám dotaz :-P:

.

" Nevyplácí se povětšinou číšníkům a personálu v xx reauracích oficiální výplata rovnou na ruku ve výši minimálního platu ? Pak se platí malý odvody, ne ?

0 0
možnosti

Harry_sportsman

31. 7. 2008 18:47
Problémem většiny českých provozovatelů

hospod či restaurací je, že si neuvědomují, že mnohdy méně znamená více. Když jsem například viděl povětšinou prázdné zahrádky restaurací kolem Staromáku, v nichž cena za pivo je 80 Kč i více (což už je moc i pro cizince ...), tak nechápu, že někoho z nich nenapadne stanovit cenu piva na přijatelných 30 Kč - věřím tomu, že při této ceně by ho prodali i pětkrát víc.

Ještě k té příliš nízké ceně piva - když vezmete, že  v roce  1989 stálo pivo  v restauraci III. cenové skupinu 2,80 Kč a nyní v restauraci tohoto typu stojí kolem 20 Kč (desítka), tak to dělá zhruba 7 x více. A zboží, jejichž cena se za 20 let zvýšila 7 x, zase tak moc není ...

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

31. 7. 2008 19:05
Re: Problémem většiny českých provozovatelů

Co třeba (neregulovaný) nájem? :-) Co třeba cena rohlíků, mlíka, služeb kadeřnických, vstupné do kina, lístek v metru a gazilión jinejch věcí? .. :-))))

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS