Miluju tě, už mi nepiš

Představte si, že se někomu vyznáte ze svých citů, a on Vám odpoví: "už mi nepiš, dej mi už jednou provždy pokoj..."

Pokud jste povaha citlivá, nejspíš se poběžíte oběsit do nejbližší trafostanice nebo otrávit do rybníka.

Možná budete mít štěstí, že vás zachrání Andělíček Strážníček, a v nemocnici pak nad vaší postelí bude lkát zoufalý adresát, který vás ve skutečnosti taky děsně miluje.

Tu škaredou zprávu totiž nepsal on, ale totálně zákeřný virus.

Zní to jako z blbého románu, ale stalo se to. Ne přesně takhle, trochu to dramatizuji, ale virus, který rozesílá tyhle zprávy, má ve své schránce na seznam.cz nebo ve svém počítači můj kamarád Jakub.

Už mu tam řádí více než rok a Jakub nedělá nic jiného, než že všem svým kontaktům trpělivě vysvětuje, že ty zprávy vážně neposílá on.Trvalo několik dlouhých týdnů, než se o tom, že se ty maily začaly rozesílat, vůbec dozvěděl. Když mu jeho otec, se kterým má už dávno napjaté vztahy, nezvedal telefon, zašel za ním domů. A tam mu rozdurděný otec řekl, že vlastně nechápe, o co synáčkovi jde. Prý když od něj chce mít pokoj, tak mu dává pokoj. Nakonec si to vysvětlili, ale stín podezření zůstává. Počítačově neznalému otci se jen těžko vysvětluje, že tohle může udělat svéhlavá mailová schránka i bez vědomí majitele.

Jakub se zkoušel ptát na seznam.cz, ale tam mu neporadili, co s tím. Nabízí se jediné kloudné řešení - schránku zrušit. To ale prý nemůže, protože v ní má uložené důležité dokumenty a zprávy.

Já osobně bych si tu práci s přenosem dat někam jinam asi dala, ale tenhle konkrétní problém není ten hlavní důvod, proč o tom píšu blog.

Přijde mi, že je to vlastně první virus, který může totálně a zcela konkrétně někomu zničit život. Představte si, že by trochu jinak formulovaný mail odcházel z mailové schránky obchodního oddělení vaší firmy. Nebo že by podobným virem někdo "vylepšil" mailovou schránku předsedy vlády.

Každopádně, až vám přijde od někoho mail, že mu máte vlézt na záda a nebo pod ně, nelezte tam, dokud  si neověříte, že je to skutečně autentické přání odesílatele. :-)

Autor: Eva Pallotto | úterý 19.4.2011 19:52 | karma článku: 32,15 | přečteno: 7451x