Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

liason

18. 10. 2011 15:51
--!--

Jednou jsem takhle kolem půldruhé ráno ve společnosti přišel s návrhem, že když už máme kromě sňatků i registrované partnerství, tak bychom mohli konečně legalizovat i množenství a chtěli mě kamenovat heterosexuálové i homosexuálové. a najednou bylo po toleranci ;-D

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

18. 10. 2011 15:56
Re: --!--

Nesmíte to presentovat jko mnohoženství, to je váš osobní úlet a budete zadupán v prach. Ale pokud to podáte jako polyamory, což už je řekněme nějaký životní styl či světanázor, tak jste usazen v jistém ideologickém táboře a útok na vás bude zvážen. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Polyamory

0 0
možnosti
S

stepulka

18. 10. 2011 15:51
Osobně to vůbec nerozebírám ;-)

...co je lepší? Výhodnější? Nic, jsou jen různé formy soužití.

Jak je psáno v posledním odstavci : Ať si každý dělá, co uzná a vhodné. Já osobně k tomu ani logiku nepotřebuji ;-)

Protože k čemu je člověku logika ostatních, když by se v nějakém předepsaném logickém modelu necítil šťastný?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

18. 10. 2011 15:55
Re: Osobně to vůbec nerozebírám ;-)

Naprosto souhlasím a podepisuji. R^

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

18. 10. 2011 15:43
a co je to tedy ta monogamie?

Je to ve vašem textu opak polygamie, čili více partnerek najednou, nebo promiskuity, čili více partnerek postupně? Pokud by se to totiž chápalo jako opak polygamie, což bývá typickým významem, tak polygamie není povětšinou v rozporu s vašimi tezemi, zatímco promiskuita ano.

Jen bych dodal, že princip alfa samce funguje celkem úspěšně ve smečkách psovitých šelem.

Pokud problém nahlédnete z hlediska ženy stižené náhlou příhodou hnízdivosti, tak vám vyjde, že i to mnohopartnerství je OK, pokud jste alfa žena a ti vaši partneři vás neopustí - naopak, je to pro vás výhodnější, protože v případě nějakého neštěstí máte záložní partnery a zplodíte četné variabilní potomstvo. Zkuste přesněji vymezit, s jakým modelem společenského uspořádání si hrajete. :)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

18. 10. 2011 15:52
Re: a co je to tedy ta monogamie?

No, já to mám trošku významově zhuštěný, Vy taky nepřesný. Sériová monogamie (více partnerek postupně) je další level, nad rámec toho, o čem píšu.

Lidi už žijí tak dlouho, že zvládají vychovat více generací dětí (dříve neexistovalo). Tedy podle logiky tohoto příspěvku, je sériová monogamie vůbec ten nejvýhodnější model (pro LIDSTVO, zdůrazňuji).

Jinak upřesnění toho, co píšu v příspěvku - nejvýhodnější je ofiko monogamie a to, aby se všichni zůčastnili na genetickém mutování, tedy aby každý zdravý člověk dostal šanci se pomnožit .... kombinováno s promiskuitou ve smyslu čistě sexuálním (abychom z toho nezblbli, neb je to proti přírodě) ;-D

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

18. 10. 2011 15:33
výhodné to určitě je, záleží na tom pro koho :)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

18. 10. 2011 15:41
Re: výhodné to určitě je, záleží na tom pro koho :)

Výhodné je to pro LIDSTVO přeci. To Vás na škole neučili, že jsme tu jen od toho, abychom se milovali a množili? Že jediným smyslem života je postarat se o další generaci plátců sociálních a zdravotních odvodů, aby průběžný důchodový systém nekrachnul?

Vy to nevíte? No styďte se! ;-D

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

18. 10. 2011 15:27
Jasně,

já budu jako wool makat, drápat se v kariérním postupu nahoru, hromadit zlaťáčky a sbírat plechovky na kolech jenom proto, abych pak seděl doma v pantoflích, ne ;-D Proč si myslíte, že to asi dělám? :-P

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

18. 10. 2011 15:29
Re: Jasně,

Přece proto, abyste si jako první mohl vybrat a nemusel potupně čekat na to, co na Vás zbyde.... ;-)

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

18. 10. 2011 15:18
Výhodný, nevýhodný,

na starý kolena si to budu určitě vyčítat. Leda bych měl Alzheimera, to by vyšlo na stejno.:-)

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

18. 10. 2011 15:17
Mno... výhodné -

řekněme, že je to pohodlnější.

0 0
možnosti
P

parnassius

18. 10. 2011 15:22
Re: Mno... výhodné -

Přesně to jsem chtěl napsat. Je to pohodlnější a levnější. I když Eva přes všechny své argumenty musí tušit, že alfasamci stejně monogamní nejsou, bety jsou rádi, že mají alespoň sex doma a ostatní písmena mají smůlu tak jako tak a jejich jedinou šancí na sex je, že i opačné pohlaví má svoje omegy;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky