Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Rilian

4. 5. 2011 9:45
To je Boží milost

Většina čtenářů si všímá více provokativního titulku a nevnímá obsah článku. Možná, že to autorka měla na mysli, možná ne, ale došla vlastně k jádru křesťanství. My všichni jsme hříšníci, kteří zaslouží to nejtvrdší potrestání. Je to jen Boží milost, kterou jsme poznali, a která z nás udělalal nové lidi, takže "staré pominulo a je tu nové". Je to jen díky Boží milosti a prožívání Boží lásky, že člověk dostává sílu vzdorovat sklonům svého těla - tak jako Tomáš z tohoto příběhu má sílu překonat přirozený sklon k pedoilii, někdo jiný zas k pití, jiný přestal lhát a zase někdo jiný odložil svou pýchu a přetvářku... "Všechno mohu v Kristu, který mne posiluje"

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

4. 5. 2011 11:54
Re: To je Boží milost

Trefil/a jste to. Ono to v tom textu původně bylo ještě víc rozvededeno, ale byl moc dlouhý a rozplizlý, tak jsem to s přispěním několika kamarádů krátila.

Já jsem agnostik s velmi velmi řekněme "nevstřícným" postojem k organizovaným církvím. Kladu jim za vinu spoustu věcí. Když mi ale "Tomáš" rozostřil pohled na pedofily, zároveň mi rozostřil i pohled na církve. V jeho případě je totiž naprosto evidentní vliv který popisujete. A to není něco, nad čím by šlo jen tak mávnout rukou, ani když je člověk zatvrzelý odpůrce církví...

Vím, že tohle je strašlivě křehoučký téma, jako jsou křehoučké děti, kterých se to týká především. Pedofil nepedofil, má-li být ubíženo hodně tobě anebo byť i malounko dítěti, to dobro toho dítěte prostě JE důležitější (i za cenu nějaké nespravedlnosti vůči tomu dospělému). Vnášet zrovna do tohoto relativistický náhledy je ošidný.

Ale cítila jsem, že ten příběh "Tomáše" a ještě víc "Kláry", která mu děti svěřuje, je prostě potřeba sepsat... Z mnoha důvodů.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 5. 2011 9:32
Údiv

Udivuje mě, kolik heterosexuálů je schopno se na vztah mezi mužem a ženou dívat jen přes sex. Skoro bych měl strach nechat je s nějakou ženou samotné, vždyť by jí hned znásilnili!

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

4. 5. 2011 10:38
Re: Údiv

R^;-D

(Však on to taky hned v počátcích diskuse jeden kolega napsal: "heterosexuálovi bych taky nesvěřil manželku na toulky přírodou").

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

4. 5. 2011 3:17
Vážně se radši věnujte těm půllitrům

nebo něčemu jinému, čemu rozumíte.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

3. 5. 2011 23:29
Slušná provokačka :-)))).

ale dobrý článek a oceňuji tu práci, kterou sis s jeho vypipláním zřejmě dala. Ale po věcné stránce nesouhlasím. Pokud chceme dospět k nějakému závěru, musíme si správně definovat pojmy, se kterými operujeme. Pedofilem není člověk, který má rád děti. Pedofil směrem k dětem cítí sexuální nutkání a chová erotické touhy. I podle mezinárodní klasifikace nemocí je pedofilie označována jako porucha sexuální preference, často jako deviace a někde i jako samostatná sexuální orientace. Z tebou popsaného nelze 100% říct, že tvůj Tomáš je pedofil, protože k tomu by dotyčný musel přiznat (nebo by se u něj muselo jinak prokázat), že taková nutkání má. Že má rád děti, budiž. Ale vzrušují ho děti? Sní o sexu s dětmi? Jsou objektem jeho sexuálních fantazií a tužeb? Ať ti na ty otázky Tomáš odpoví a pak si sama řekni, zda by si mu svěřila vlastní ratolesti nedejbože bez dozoru.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

3. 5. 2011 23:32
Re: Slušná provokačka :-)))).

Pokud tedy budeme ctít význam slova "pedofil", pak za mě říkám, že každý takový člověk by se měl od dětí držet dál a jenom totální blbka mu svěří vlastní děti. Tebou zmíněnou matku absolutně nechápu. Já bych mu je nesvěřil ani pod dozorem. Ani by se k nim nepřiblížil.

A jen tak mimochodem - podstatné je, vyložit si význam slova "ubližovat". Dovedu si představit, že ve smýšlení pedofila bude osahávání dětí (o horších věcech nemluvě) za nevinnou hru a přitom.....

0 0
možnosti
C

Chlebian

3. 5. 2011 20:26
Hmm...

Velmi zajímavý článek.. osobně jsem se setkal taky jednou s člověkem, který musel své nelegitimní sexuální choutky potlačovat,.. Myslím že v těchto lidech je odpor k tomu co je sexuálně nezdravé mnohem větší než na nás "obyčejných" heterosexuálech... už jen proto, že proto museli obětovat dost ze své přirozenosti...

Bych řekl: respekt před takovými....

Souhlasím ale, že je nutné vidět případ vedle případu...

0 0
možnosti
V

Viki007

3. 5. 2011 18:05
Tak nemohu si pomoci,

ale pedofil je prostě člověk, který sexuálně zneužívá děti, příp. - širším pojetí - jej děti sexuálně přitahují. Zde lze nanejvýš rozlišovat míru nebezpečnosti jeho chování či skutků. Skutečnost, že se někomu jen líbí malé holčičky ještě z nikoho pedofila nedělá.

Pak tu jsou asi ještě nepraví pedofilové (ti strýčkové a otčímové), kteří prostě použijí jakýkoliv objekt, v tomto případě bezbranné nevědomé děti. Ti budou nejspíš horší, než skuteční pedofilové, protože tam jde jen o surové znásilnění.

0 0
možnosti
V

Viki007

3. 5. 2011 18:07
Re: Tak nemohu si pomoci,

P.S. Jen počkej, zaječice, až se v BC probere ze spánku Zuzka, ta Ti to zde pěkně vytmaví! ;-)

0 0
možnosti
T

Tangua

3. 5. 2011 16:42
Význam slov

Zde jde o terminologickou záležitost. V daném případě by nekrofil či zoofil byl člověk, ktarý má kladný vztah s mrtvolám či zvířatům, ale nikterak s nimi nechce obcovat - ve skutečnosti je to však "jaksi vnitřně" vnímáno jinak, podobně jako termín pedofil.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

3. 5. 2011 16:02
Pedofil

Můj profesor soudní psychiatrie a sexuologie vždy říkal, že pravej pedofil dítěti neublíží, protože je miluje. Pravej pedofil je prý nejlepší učitel, nebo vedoucí skauta, protože se dokáže vcítit do dětské duše a to dítě opravdu a intenzivně  má rád. Ti, kdo dětem ubližují, nejsou čistí pedofilové, ale spíš sadisti. Co dětem ubližuje nejvíc, je sekundární viktimizace.

Kdysi jsem tu tenhle názor prezentovala a málem mne ukamenovali :-)

0 0
možnosti
S

stepulka

3. 5. 2011 16:07
Re: Pedofil

...přesně tak ...R^

0 0
možnosti
IH

tantemici

3. 5. 2011 15:56
Hmmm, taky jsem uznala, že život

není jen černobílý... Díky za podnět k přemýšlení. R^ Velký respekt.

0 0
možnosti
IP

deviv

3. 5. 2011 15:28
Díky

za Váš článek, nemám ve zvyku odsuzovat lidi dřív, než je poznám díky jakési nálepce a pokud trpí nějakou anomálií, vím, že je třeba si nejdřív o ní něco přečíst, zjistit, zkrátka informovat se, takže děkuji, protože slovo pedofil u nás působí obdobně jako slovo vrah, jen s mnohem horším podtextem. Možná takhle dříve působilo na lidi slovo homosexuál a dnes už je běžnou součástí našich slovníků, tím nechci tvrdit, že budeme naprosto vše brát s jistou samozřejmostí, ale neinformovaní je samozřejmě hážeme přes palubu a vůbec nám to nevadí. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky