Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HS

hodný strejda

5. 3. 2011 7:51
Optimistům bych připoměl , že bývalý premier Fischer

přešel z ČSU. Ano je to ten pán, který nařídil nelegální zásahy a zatýkání vůči "extrémistům". Takže vaše data budou jistě v dobrých rukách (někde v Tel Avivu).

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

9. 3. 2011 13:56
Re: Optimistům bych připoměl , že bývalý premier Fischer

Tak tohle je, s prominutim, tezka 3,14-covina. jednak, Fisher uz na CSU docela dlouho nepracuje (pokud vezmeme i premierovani, tak tak 2 roky) a nikterak to nesouvisi s tematem. Otazku zabezpeceni a dalsich veci resi zakon, CSU je pouze vykonavatel.

0 0
možnosti
MB

MacX

4. 3. 2011 18:08
????

Váš názor je hysterická hloupost, nezlobte se. Argumenty mne nepřesvědčily. Sorry.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

7. 3. 2011 20:43
Re: ????

Já se nezlobím, já Vás nepřesvědčovala. :-)

Já si tady na svý blogu jen tak sdílím. ;-)

Pokud si z toho někdo něco odnese (a tím nemám na mysli zkažený den), tak super, pokud ne, tak taky super, já nikdy neaspirovala na to, že by se mnou musil souhlasit celej svět. :-)

0 0
možnosti
E

ehm

4. 3. 2011 15:17
Sčítejte se s humorem,

0 0
možnosti
E

ehm

4. 3. 2011 15:18
Re: Sčítejte se s humorem,

Napište do kolonky vyznání "bokononismus" podle románu Kurta Vonneguta jr. Kolíbka

http://www.facebook.com/home.php?sfrm=1#!/group.php?gid=395053278884

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey IX.

4. 3. 2011 12:20
Naprostý souhlas. Jen furt nevím, co má to švejkování

společnýho s tou sqwělou knížkou

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 3. 2011 12:14
jsem zvědavá

na zkušenost, co na to stát.:-)

0 0
možnosti

Comodor

1. 3. 2011 18:18
Mno...

Přestože jsem schopen pochopit o co při sčítání jde a tedy jsem v zásadě proti podobným aktivitám a lidem, kteří je podporují ( http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Aktivista ), na druhou stranu chápu, že určitá skupina patologických jedinců je standartní a svým způsobem prospěšnou součástí zdravé společnosti..

Nevidím smysl v tom, rozptylovat bludy týkající se sčítání - vše je snadno dohledatelné, nebo domyslitelné jednoduchým myšlenkovým experimentem, takže jen přeji všem Anti-sčítacím aktivistům co nejméně pokut a co nejméně zpětných vazeb..

0 0
možnosti
GM

grey mouse

8. 3. 2011 13:31
Re: Mno...

Tak on údaj o tom, jaká část obyvatelstva je natolik statečná (nebo paranoidní?), že informaci o tom jestli má doma splachovací záchod nebo jak dlouho cestuje do zaměstnání nikomu nesdělí ani pod hrozbou desettisícové pokuty, má také svoji hodnotu. Mě by docela zajímalo jestli to bude stejné procento jako odmítalo chodit za komunistů k volbám. V případě, že současných statečných odpůrců zlovolného státu bude mnohem víc (jak se z příspěvků zdá), nezbývá než litovat, že se tolik hrdinů nerodilo dřív - nemuseli bychom tu mít komunisty 40 let.

Škoda, že se z výsledků sčítání nedozvíme třeba to, kolik lidí, přestože mají počítač s připojením na internet, si není schopno vyhledat alespoň základní údaje k tematu, o kterém se chystají diskutovat. I když, možná je to takhle lepší, výsledek by mohl být značně deprimující.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

1. 3. 2011 17:50
Evi, všechno chápu ...

... chápu i tento článek, jen jedno ne, proč je soukromý? Soukromé "manifesto" je sice fajn, ale kdyby sis to řekla doma v pokoji, že to sčítání je na draka, tak by to asi mělo stejný význam ... :-) ... Jinak díky za skvěle napsaný článek, přesto bych se souhlasem váhal ... upírat možnost státu "sčítat" je asi stejné, jako bys mu upírala tvořit a mít zákony ... Buď je stát zcela zbytečný a pak OK, ať nesčítá a žijeme bez států a Unií nebo má zákony, námi volené papaláše a některý z nich si může vymyslet i dnes, v době počítačů, začít sčítat ... Blbý nápad, drahý, ale např. 12 nových stíhaček přijde na víc peněz a uplatnění nebudou mít žádné, což se o statistických údajích říct nedá, pokud by se využily rozumně ... Upřímně, až na to, že se něco, co si stát může zjistit mnoha jinými způsoby, děje naprosto předpotopním a drahým způsobem, je mi to úplně jedno ...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

1. 3. 2011 18:04
Re: Evi, všechno chápu ...

Něco jinýho jsou vyhozený peníze (smutný příběh, ale to nikoho neohrožuje) a něco jinýho je nutit občany, aby se vzájemně udávali, kde kdo s kým fakticky bydlí, například.

I ty pitomý volby jsou dobrovolný a sčítání není? A není jej možné provést tak, aby účel byl splněn a soukromí zachováno (bezvýznamové identifikátory)? Prostě říkám ne, děkuji, tohle po mně nikdo chtít nemůže.

A jako "soukromý" jsem to dala proto, že kolem toho nechci dělat nějaký "haló" - chtěla jsem to sdílet jen s těmi, kdo mne čtou častěji a tak nějak vzdáleně tuší, odkud můj postoj plyne... toť vše.

0 0
možnosti
JJ

1888

1. 3. 2011 15:06
Vy tomu Svejkovi

nedate a nedate pokoj. Ja zase premyslim podobne jako nekteri vyse, jake jsem vlastne narodnosti a zda nelze zalozit nejakou zbrusu novou treba Cikan nebo tak nejak. Jak to je vlastne s narodnosti?

 

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

1. 3. 2011 15:36
Re: Vy tomu Svejkovi

Pokoj mu dát nemůžu, protože je pro mne personifikací něčeho strašlivě nebezpečného...

(ale ambice, že by to pochopili všichni, ty fakt nemám :-)

0 0
možnosti
KJ

josefec

1. 3. 2011 12:46
Švejkování a odmítnutí není v rozporu

Proč je špatné snažit se vyhnout tomu, co je jádrem věci, tedy předání osobních údajů státu a přitom se ještě snažit vyhnout nespravedlivé pokutě? Přijde mi to naprosto v pořádku. Například pro mě jako studenta je desetitisícová pokuta významným zásahem do mé finanční situace a rozhodně ji platit nechci. Údaje též předávat nechci. Mohu se otevřeně hlásit, že údaje státu nedám, ale chci to udělat tak, abych zároveň nepřišel o peníze. Nevidím na tom nic zase tak podivného.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

1. 3. 2011 13:10
Re: Švejkování a odmítnutí není v rozporu

Na podobný dotaz jsem reagovala níže.

Jistě, že to není nepochopitelné, z hlediska individuálně lidského. Ale jde o to, že právě ti, kdo jen trochu mohou protestovat veřejně, by tak činit měli - právě pro dobro těch, pro které je to momentálně třeba probém.

Principielně - pokud si státy několikrát prakticky ověří, že občané nejsou stádo, kterému lze něco vnutit, budou se propříště muset chovat mnohem obezřetněji - jinak se nebudou moci hrdě poplácávat po zádíčkách, jak jsou "demokratické".

"Švejkování" sice řeší nějaký problém, ale vždy jen individuálně a vždy "pomáhá" skrývat podstatu toho problému, "posiluje" problem-makera. Navenek to pak vypadá, jako by se zdánlivě nic nedělo... a tak je vysoká pravděpodobnost, že se něco podobného bude dít příště.... proto s ním mám takový probém.

0 0
možnosti
R

rizo4

1. 3. 2011 12:26
svejkovani

a co je na tom jako spatne, cesi jsou takovi a je to jejich rys, nevim proc by se meli menit, je to uspesna strategie preziti v temer kazde i totalitni spolecnosti, jen tak dal

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky