Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vuvuzel

25. 2. 2011 21:35
Tak teď mám po dlouhý době v lebce chaos

nejdřív jsem četl každý písmenko, potom slovo, potom jsem ten text už jen zběžně sjel, ale pocit chaosu zůstal ... smyslupně reagovat neumím (asi proto, že jsem vícenásobný otec) .....

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 21:41
Re: Tak teď mám po dlouhý době v lebce chaos

Dost často nám nesrozumitelné přijde to, co se nás osobně naprosto naprosto a vůbec netýká. Na tom rozhodně není nic špatného. Naopak.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

25. 2. 2011 21:16
... kdežto matky jsou všechny dokonalé?

Absence údajů o matkách je více než výmluvná.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 21:22
Re: ... kdežto matky jsou všechny dokonalé?

Stejně jako je výmluvná absence údajů o pratetách a velikonočních vajíčkách. Článek se jmenuje "Romantický ideál otce vs. pragmatická realita" - a tak je to opravdu závažné opomenutí, které mne zcela nepochybně usvědčuje ze spáchání nějakého hrdelního zločinu či přečinu proti dobrým mravům.

Nikdo netvrdí, že všechny matky jsou dokonalé, neb autorka není magor. (Což budete nepochybně rozporovat, jak už se tak poslední dobou stalo Vašim milým zvykem.) :-)

0 0
možnosti
SB

Morgiana

25. 2. 2011 20:39
Nezlobte se

na mě, ale trochu jste to vytrhla z konceptů. V podstatě reagujete na zmíněný blog pana ...., ale on podle mě hovoří o naprosto něčem jiném. Pubertaci/adolescenti/ kterých se týká Vami citovaný pruzkum mají problemy i s matkou.)Primati si neprosli evolucí , takže role otce je pro jejich vyvoj opravdu asi nepodstatná. Clovek si ale evoluci prosel a vyvinul se do společnosti, která by nebyla schopna driv prezit, ale vyvojem se stala zakladni skupinou a tou je rodina ve ktere se vetšinou vyskytuje jeden muž jedna žena a potomstvo. I méně kvalitní otec je prostě pro dítě třeba i negativním vzorem, který ukazuje dítěti složitost paroveho soužítí a soužití v rodině vubec. Lidé ochuzeni o jednoho rodiče jsou tímto velmi znevyhodněni . Vidim to okolo sebe každý den, napriklad deti s mentalnim postizenim jsou jako sklo a hned poznate zda je vychovava pouze matka a nebo vyrustaji v kompletni rodine , I v me rodině jsme si nekteri touto zkusenosti prosli .

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 21:15
Re: Nezlobte se

Mohu s Vámi strašně moc nesouhlasit? "Primati si neprosli evolucí" (ehhm)  a dále: "rodina ve ktere se vetšinou vyskytuje jeden muž jedna žena a potomstvo" - tahle atomizovaná rodina, kterou popisujete, není rozhodně ve světě běžná a i v našem je vynález nějakých posledních 150ti let...

Doporučuji např: http://en.wikipedia.org/wiki/Family (pro základní orientaci) a dále třeba Sociologie od Giddense, ten to má zpracovaný nádherně a je i velmi čtivý.

0 0
možnosti

chlibec

25. 2. 2011 19:59
Nemůžu souhlasit

Nechci to úplně zobecňovat, ale já se z pohledu dítěte vychovávaného jenom matkou cítím o něco ošizená. Nikdy jsem dostatečně zblízka vztah nepoznala soužití dvou rovnocenných partnerů a myslím, že můj první vážný vztah se společnou domácností na to dojel. I když dítě nemá ideálního otce, tak aspoň pozná, jaké to je, když takový obyčejný neideální chlap žije se ženou a s dětmi v jedné domácnosti, jaké z toho můžou plynout problémy a jaká jsou dobrá a jaká špatná řešení. Když je to soužití blbý, tak se má aspoň vůči čemu vymezit, ale pro mě to donedávna byla úplně neznámá oblast.

Jasné, že když muž rodinu týrá psychicky, nebo fyzicky, tak je lepší žít bez něj, ale když to jen trochu jde, je potřeba dětem úplnou rodinu zajistit.

0 0
možnosti
AS

viveka

25. 2. 2011 19:21
Jo.

Karma R^

Tohle bylo potřeba říct aVy jste to řekla moc dobře. R^

0 0
možnosti
L

lokutus

25. 2. 2011 18:36
Dobrý článek

Otec není samospasitelný, stejně jako matka (v mém případě). Rozdíl je jen v míře hormonů. Je logické, že ženám výrazně pomáhá estrogen a další hormony, takže si k dětem vytvoří daleko pevnější pouto. Muž naproti tomu disponuje testosteronem, který ho z emocionálních pout předem vylučuje. Pak už záleží jen na míře těchto hormonů a na tom, jak si ti dva rozumí.

Každopádně však vždycky platí - jak si kdo ustele, tak si i lehne. Jsme lidé a ne opice, takže pokud má někdo ve vztazích opakovaně problémy, měl by asi hledat příčinu u sebe.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 18:38
Re: Dobrý článek

" Jsme lidé a ne opice, takže pokud má někdo ve vztazích opakovaně problémy, měl by asi hledat příčinu u sebe." - do kamene tesat R^

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

25. 2. 2011 18:27
Přemýšlíte, pátráte, dedukujete

Pravda je úplně jinde. Do takových dvanácti roků dítěte se dá potomek ukočírovat, ale pak nastává období, že by se rád otce zbavil a mámu si utáhl na vařené nudli . V těch letech už je potomek vynalézavý a vymýšlí to na tisíc způsobů a nejméně z jedné třetiny se mu zdaří mámu rozvést a pak běda jí. Prostě s tím to nebezpečím se musí počítat a tam když potomek začne ženu litovat, jaký že to má s tím tátou strašný život, je mu potřeba jasně říct, že ho máte přečteného a naopak manžel je Váš celoživotní druh, kdežto potomek za pár let vypadne z hnízda a ukáže se, až když potřebuje půjčit peníze, doufaje, že je nebude muset vrátit. Naštěstí tohle mně prozradila už moje máma a tak si žiji v manželství spokojeně už 36 roků. Kdybych se tím neřídila, dělala bych svému okolí "vonuci", bez zastání a autority. Máme se s potomky rádi, pomáháme si, ale chápeme, že jsme i živočichové a musíme si na to dát "majzla".

0 0
možnosti
KH

Tobinka

25. 2. 2011 18:30
Re: Přemýšlíte, pátráte, dedukujete

letech už je potomek vynalézavý a vymýšlí to na tisíc způsobů a nejméně z jedné třetiny se mu zdaří mámu rozvést a pak běda jí. Prostě s tím to nebezpečím se musí počítat a tam když potomek začne ženu litovat, jaký že to má s tím tátou strašný život, je mu potřeba jasně říct, že ho máte přečteného a naopak manžel je Váš celoživotní druh,

A s psychiatrem už jste to konzultovala?;-D

Vždycky jsem měla stejně ráda tátu i máma. Těší mě, že jsou spolu š´tastní a doufám, že jednou vybuduju s přítelem taky takový vztah.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

25. 2. 2011 18:25
můj otec je skvělý!

Musím se ohradit, asi jsem výjimka.

Můj otec je skvělý! Nejenže žehlil v osmdesátých letech plíny, aby se mamka vyspala, ale když na to přišlo, vstával s antibiotiky a když jsem v jedenácti letech při brutálním záchvatu migrény poblila postel, jeho a půl ložnice, tak mě umyl, převléknul, dal spát jim a uklidil to...

Ideáln asi není, nikdo není ideální, ale s mámou mají super vztah a to se počítá. 

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 18:35
Re: můj otec je skvělý!

Tatínkovi R^

Ale když o tom tak mluvíte, tak jako byste druhým dechem dodávala ten zbytek - že většina otců se takhe nechová... Tedy spíš přesněji nechovaLA.

Dnes je to jiné, děti si vesměs pořizují jen ti, kdo je opravdu chtějí a ví, do čeho se pouští. Moji vrstevníci žehlí plíny běžně a vedle svých managerských postů excelentně zvládají i přebalování mimin. :-)

0 0
možnosti
MI

Marika_88

25. 2. 2011 18:13
Otec je nenahraditelný

Jsem moc vděčná, že jsem vyrostla v úplné rodině. Den co den kolem sebe vídám vrstevníky, jejichž rodiče se rozvedli, nebo vůbec neznají svého otce. Domnívám se, že když chybí příklad té tradiční rodiny, není vůbec jednoduché žít v partnerském vztahu. Dokonce si myslím, že pokud jde o výchovu chlapců, je od určitého věku, řekněme pubertálního, ve výchově skoro důležitější otec než matka.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

25. 2. 2011 18:27
Re: Otec je nenahraditelný

souhlasím s tím, že milující otec je NENAHRADITELNÝ! Stejně jako milující matka. A ehm, asi i sourozenec, což ale unávám pod nátlakem a až poté, co jsem se od ségry odstěhovala.

ale ze sousloví tradiční rodina mám osypky :-)

0 0
možnosti
D

def.

25. 2. 2011 18:12
dobré a logicky podložené názory

samozřejmě pouze z jednoho úhlu pohledu. Stejně tak se dá najít hromada studií, které poukazují na to, že když dítě v mládí nepřijímá mateřskou lásku od ženy, vidí hádky, výčitky atd. má potom také problémy se vztahy, s jejich intenzitou a bigamií. Ale to je celkem fuk. Vždy se na někoho něco najde. Jediné s čím v dnešní době nesouhlasím, je neustálá paušalizace, že na dítě má nárok především matka. NE! Nárok mají oba rodiče stejný, do chvíle, než se jej jeden z nich zřekne. Stejně tak oba mají stejné právo rozhodovat o budoucnosti dítěte a je jedno, jestli spolu žijí nebo ne. Dokonce si myslím, že otec má právo chtít si ponechat dítě (zárodek) i v případě, že to žena nechce a pokud jí k tomu nevedou zdravotní komplikace, měla by mít povinnost dítě donosit. Jenže tohle je už na dlouhou debatu a naštěstí (snad) to není tak časté.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

25. 2. 2011 18:32
Re: dobré a logicky podložené názory

pokud budete nutit ženy porodit nechtěné dítě, koledujete si o velký malér

taková maminka klidně zahulí, popije si i na koni zajezdí a skříň odstěhuje, do teplé vany se naloží...

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky