Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chaosp

26. 2. 2011 1:37
doporučení

Jen takové malé doporučení. Zkuste se třeba zabývat se méně výzkumy a raději věnovat svůj čas vztahu.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

26. 2. 2011 2:29
Re: doporučení

Nebo se vůbc zabývat něčím, v čem se vyzná a na co stačí - třeba roznášením půllitrů.

0 0
možnosti
B

basata

26. 2. 2011 0:30
I výzkum má své nedokonalosti...

Také se zde píše o výzkumech v dané oblasti.Je mi 65let a jsem na různé výzkumy zdravě alergický.Za svůj život jsem poznal mnoho výzkumů na různá témata.Nechci se tady rozepisovat,ale dnes se dá o různých výzkumech z minulosti jednoduše říct,kde ty loňské sněhy jsou,pravý opak je dnes pravdou.Výzkum je běh na velice dlouhou trať.

0 0
možnosti
B

basata

26. 2. 2011 0:15
Lidé výchovu komplikují...

Jako když neexistuje ideální otec,neexistuje ideální matka.jedině oba rodiče tvoří správnou výchovnou jednotku.Oba dva mohou své dítě zklamat.neexistuje žádná šablona na výchovu dětí .Výchova musí být podnětná,slušná a někdy i spontální.Když rodiče nedokáží vlastní dítě zaujmout,ostatní je zbytečné.Nehledejte ideální rodiče,prostě neexistují.Otec a matka mají v rodině nezastupitelnou úlohu,která nejde v rodině navzájem suplovat

0 0
možnosti
V

Viki007

26. 2. 2011 2:16
Re: Lidé výchovu komplikují...

jenom bych dodal, že i děti z velmi problematických, neřku-li příšerných rodin, na této rodině lpí. Je to pro ně jediná jistota, kterou znají, a to i přes časté výprasky bití,, hádky mezi rodiči, nespravedlivém zhodnocování jejich chování atd., atd.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

25. 2. 2011 23:25
paráda

Tak jsme se v klasicky předlouhém povídání dozvěděli, že paní Palotto asi neměla ideálního otce. Budiž. Velmi často nemají lidé ani ideální matku. Ani sourozence. Ani kámoše, spolupracovníky a vůbec lidi kolem. Lidé prostě nejsou ideální. To jsou objevy... Nicméně to nic nemění na tom, že dobrý otec a matka jsou obrovsky důležité zázemí pro citlivou duši dítěte. A že šrámy z dětství. kdy rodiče selhávají ve své výchově si v sobě neseme dál a dál patrně více, než si to připouštíme. Takže o čem vlastně ta polemika má být? Že dobrý otec není až tak důležitý? To bych tedy nesouhlasil. Otce jsem měl mizerného a trápí mne to dodnes. Jasně - i to může být k něčemu dobré a Lennon by asi nebyl takový bouřlivák, kdyby měl super tátu, který by ho vždycky pohladil, když tahal kačera na provázku. Nicméně mít ideály, aspoň částečné, protože v našem světě nic ideálního není - to je bezpochyby důležité. Bez ideálů jsme jen vypočítavé mrchy. A když se nám podaří dávat dětem trochu lásky, pánbůh zaplať.

0 0
možnosti
AMF

farsky.blog.idnes.cz

25. 2. 2011 23:21
Tak je docela možné...

...že ty dvě těhotné-pávice, které jsem potkal v Tescu, se rozhodly vychovávat svoje potomky bez otců - a byly pyšné právě na to! ;-D

Více v mém posledním textíku! R^

0 0
možnosti
G

Gmur

26. 2. 2011 13:07
Re: Tak je docela možné...

zatimco otcove se rozhodli jak??????????? :-)

0 0
možnosti
D

dasa0302

25. 2. 2011 23:15
Jeden psycholog mi vyprávěl,

že jedna z úloh otce v životě synovském je, aby byl prvním, na koho syn narazí a o koho si jaksi nabije. Je to taková první konfliktní, se kterou se syn naučí, jak konflikty mít, řešit je a případně i umět prohrávat, pokud něco přežene.

Nebylo to samozřejmě míněno jako role jediná, ale mockrát jsem si na to vzpomněla, když můj syn dorůstal a Vy jste mi to ve svém blogu připomněla také.

Maminky takové efektivní zásadovosti ne vždycky dosahnou a nebo prostě, jak píšete, nemusí všechno stíhat, pokud jsou na výchovu samy.

Nicméně při téhle roli bude otec u dětí logicky jaksi méně oblíben. Třeba to tak má být?

0 0
možnosti
MM

myskamiki

25. 2. 2011 22:51
Na ja

je to zhruba tak. Nikdo neni dokonaly ;-)

A karkulka je kapuca, takze s malym k, Cervena karkulka ;-)

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

25. 2. 2011 22:24
Přiznám se, že se mi poslední dva blogy ...

... četly poněkud obtížně. Ne, že by byly špatně napsané. Napsané jsou výborně. Navíc je to opět trefa do černého, jelikož opět vybudí diskusi a další blogové reakce do nepříčetnosti a možná se tentokrát nechám sám unést, bo jsem, jak na sviňu, chlap :-) ... Za to vše dávám karmu. Ale pokud hlásáme, že "nehlásáme" černobílou pravdu, pak nelze začít článek tím, že něco platí stoprocentně ... Tím totiž říkáme, byť si to možná nemyslíme, že ani jeden otec (ani jedno procento otců), neodpovídá jakési ideální představě. A to je, s prominutím, blbost. Řekl bych, že to je, stejně jako u porovnávání jiných idelů a reálií, 50 na 50. V tom je totiž náš svět záludný. Je pravda, že je spousta otců prevítů, hulvátů, holkařů, opilců a že se o děti nestarají, znám takových dost, ale stejně tak znám spoustu skvělých chlápků, kteří na své děti nedají dopustit a starají se o ně ze všech sil ... 50 na 50 ...

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 22:30
Re: Přiznám se, že se mi poslední dva blogy ...

"Ale pokud hlásáme, že "nehlásáme" černobílou pravdu, pak nelze začít článek tím, že něco platí stoprocentně" - naprostá pravda, popelíček na hlavičku sypu si.

Velmi retardovaně formulováno, pravda. Ale tak snad ze zbytku je jasný, že nejsu magorka a že to nemyslím doslova... ne? Jasně, že znám "ideální" otce, šak o tom aj v závěru píšu...

0 0
možnosti
SB

Morgiana

25. 2. 2011 22:12
Prominte

paní Palotto , měla jsem dojem , že jste poměrně uznavana a moudrá blogerka, ale s tímhle blogem jste si podle mě naprosto naběhla . Podle mě jste vubec nepochopila o co slo puvodnimu blogerovi, ale taky o vychove, psychologii dítěte , rodině nic nevíte . Ikdyž se Vám to nebude líbít s nadsázkou lze tvrdit, že jakykoli otec/matka/ je dobrý něž prazdno . Pokud by fungovalo to Vaše pak by asi ideálem byly děti z dětských domovů. Nejsou vystaveny hádkám, přím, možná i rvačkám, žijí tak nějak ve skleníku . Nemáte pravdu , dítě se v uplné rodině učí žít v rodině , učí se své roli, učí se spojovat sou roli s roli opačného pohlaví a samozřejmě se to učí v době ve které žije, proto jsou Vaše teorie o Afričanech, světem před 150 lety naprosto mimo mísu. Nezlobte se, ale Vy nenabízíte jiný uhled pohledu. Vy jste vůbec nic nepochopila.

0 0
možnosti
E

eskasoko

25. 2. 2011 22:20
Re: Prominte

Pani Pallotto hlavne pise asi tak jeden clanek za dva mesice a vzdy ji ho daji na titulku. Ono dnes je vyber opravdu jedinecnej a ty kvalitni clanky jsou nekde ztracene.

0 0
možnosti
R

roman036

25. 2. 2011 21:57
Dotaz na autorku.

Vám evidentně vadí tzv. tradiční forma rodiny. Docela by mě zajímalo jak žijete vy. Jinak rodinou se přirozeně myslí i domácnost. Vy osobně žijete v nějaké tlupě společně s dalšíma samicema a samcema, případně s tchýní o kterou pečujete? Vsadil bych se že je to pouze muž + žena jen bez dětí. Takže naprosto normální.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

25. 2. 2011 22:05
Re: Dotaz na autorku.

Dotaz je to hezký, ale asi bych to s dovolením nerozebírala, to by bylo na dlouho.

Ale jako "tradiční" se to rozhodně označit nedá, to zcela nepochybně ne.

Třeba to někdy časem rozeberu v jiném blogu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky