Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

IvaPekárková

3. 9. 2010 19:40
Pravda svatá

jj, hezký postřeh, ftipný! Mě hluk neléčí, tak ještě že bydlím v metropoli... Všimla jsem si už několikrát, že i v neelektrifikovaných vesnicích může být daleko větší brajgl.

0 0
možnosti
DM

Aretta

3. 9. 2010 13:31
Tak Vás

si dám za odměnu ke kafi, až kus popracuju:-)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

3. 9. 2010 13:14
ještě k netopýrům

doufám, že jste ho nekousl? jsou nádherní, ale střet na kole bych si raději odpustila. naštěstí nejsem majitelkou světla, takže mi hrozí maximálně variace na téma "Ptáci"

0 0
možnosti
KT

Ježikača

3. 9. 2010 13:09
nějak se mi nedaří vložit odpověď

ad.: netopýři - Ivanovice, Česká

0 0
možnosti
HW

joyFX

3. 9. 2010 11:45
Když už, tak jsem pro navrátit

vísky a domy v nich původnímu účelu - jak to vidíme v Rakousku, Německu, Švýcarsku .. jsou to především statky a hospodářská stavení.

Lufťáci tam nalezli proto, že měli 1+1 v paneláku a za socíku se prostě nudili. Přitom jejich genom je nutil orat, sít a sklízet. Neutrální jsou starousedlíci. Je jim to všechno divné, ale bránit se neumějí. Vědí jenom, že to tam měli rádi a že tam vychovali celé generace, a že už to asi nikdy nebude jako dřív a paměť slábne. Naopak místní náplava z poválečných let k těm místům téměř žádný vztah nemá - může žít kdekoliv, kde zbydou ještě teplé peřiny.

Půda ztratila obživný význam a stala se z ní "zábava"-takže se tam nejlíp uplatní sekačky, traktůrky,bazénky, exotické rostliny s pramalým významem, dvoukolky, čtyřkolky, ranče, relaxační centra, bouldrovací stěny, pobyty pro nesezdané, obézní i náročné...

Soukromý zemědělec je brán jako nepříjemný zdroj much, ohradníků a vyjžděných cest-a bohužel to často bývá pravda.

Taková malá česká hra na velký svět.

0 0
možnosti
PV

Kylchap

3. 9. 2010 10:38
nádherný postřeh

Když některé obce vydaly vyhlášky o zákazu provozu sekaček a jiných kraválozdrojů, tak ministerstvo je promptně zrušilo s poukazem na lidská práva.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 9. 2010 11:06
Re: nádherný postřeh

:-)

Právo na to se z toho randálu nezbláznit zřejmě není "základní lidské" :-))

0 0
možnosti

Quazi

3. 9. 2010 9:42
sekám trávu kosou

My s manželem sekáme trávu kosou. Proto jsme pořád tak hezcí a štíhlí. Špalky štípeme sekyrkou, na větší kusy máme ruční pilu (muž jí říká "kapr"). Pila je multifunkční, protože se s ní dá též trénovat partnerský soulad - musíte se totiž vyladit na jeden rytmus, jinak nemáte dřevo. Dům máme u lesa na samotě a je tam takové ticho, že se tam sama bojím. Dům vám klidně půjčíme, když si dokážete ruční pumpou napumpovat vodu, zatopit v kamnech, před odjezdem vylít záchodovou mísu a vůbec se k němu kopcem dostat i se všemi zásobami.

Nechápu, jak někdo může chtít mít chatu v chatové osadě. Je tam takovej randál, že pražské sídliště je proti tomu oáza ticha.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 9. 2010 11:03
Re: sekám trávu kosou

:-)

Podobně "vybavený" domek jsme měli taky, než jsme ho dali postupně dohromady. A naše prababička sekala zahradu srpem, když už na ní kosa byla těžká. A taky byla krásná - zřejmě nejkrásnější ze všech prababiček, neb ta naše zahrada je velká jak fotbalové hřiště :-)

Já se sekaček bojím, tak jí nechávám v klidu pustnout a kdyby mi jí manžel jednou za dva měsíce neposekal, tak v tý trávě ani domek nenajdeme :-)

Dřevo jsme zatím nesekali, neb zde někdo prozíravě udělal zásoby na příštích třicet let, dost možná právě prababička a s největší pravděpodobností ruční pilkou a sekerkou. Ona byla nejen krásná, ale i nesmírně pracovitá. :-)

0 0
možnosti
KK

kat.cep

3. 9. 2010 9:41
Super super super...

Myslím, že jste to skutečně vystihla.. máme chalupu na samotě u lesa kousek pod Ještědem. Samozřejmě jsme také zdrojem nějakého hluku, děda rád řezával na cirkule a skutečně občas vyjel se Schade Favorit do vesnice na nakup, ale od té doby, co se do okolních chalup nastěhovali chalupáři z Liberce tak nám víkendový klídek definitivně skončil... soused přes rokli seká svůj mega pozemek bez legrace každý víkend od rána do večera - pač je to JEHO a chce mit angličana... jeho vnouček dostal k poslednim Vanocum zvlaštni prskostroj (pry mala motorka), kterym nas oblažuje každé odpoledne (vždy než mu dojde beňo) a když nahodou dve předchozi varianty mlčí, jede mejdan pro zname do ranních hodin - grilovačka :-) Prostě pohoda a klid

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 9. 2010 10:21
Re: Super super super...

Odstehuj se do Albanie.

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

3. 9. 2010 9:24
Mám

úplně stejnou zkušenost. Vždycky, když jedeme na víkend k rodičům na Moravu, nemůžem se dočkat, až budem zpátky v Praze, abychom se mohli v klidu vyspat. V noci tam vyjou psi, v pět začnou kokrhat kohouti, v sedm ráno vytáhnou všichni sekačky, zbíječky, míchačky a jiné hračky, v osm začnou řvát sousedovic papoušci, které chová na prodej a v devět, když už to nemůžu vydržet a vstanu, všechno utichne, protože jdou všichni (zřejmě včetně papoušků) do kostela.

0 0
možnosti
K

Kulmofén

3. 9. 2010 10:14
Re: Mám

dost pochybuje, že by v neděli na Moravě, zvláště tam kde chodí do kostela, někdo hlučně pracoval :-)

0 0
možnosti
V

viveka77

3. 9. 2010 7:01
Desilenciátory :-)))

To budu s dovolením používat. :-)

0 0
možnosti
SS

sisko1

3. 9. 2010 7:57
Re: Desilenciátory :-)))

nepůvodní

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky