Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mathilda

20. 9. 2009 0:38
turismus v Praze

V druhém odstavci došlo k překlepnutí. Namísto habirus má být samozřejmě HABITUS.

0 0
možnosti

mathilda

20. 9. 2009 0:29
turismus v Praze

... Alespoň pokud sleduji TV, rozhlas a tisk v Německu (kde od roku 68 žiji), v Rakousku a ve Švýcarsku, kam často jezdím. Já osobně pojedu raději do Helsinek nebo do Stockholmu, kde jsem ještě nebyla, než abych se nechala v Praze okrádat od taxikářů, majitelů, vináren,restaurací a kaváren a hoteliérů. Mám ten dojem, že v Čechách stále ještě platí staré komunistické heslo: kdo nekrade, okrádá rodinu. Jenže vážení, ne zlodějinou, nýbrž poctivou a svědomitou prací lze nabýt toho blahobytu, který má západ již 50 let. Západní turisté vás již prokoukli, nehledě na to, že momentálně preferují Evropané jiné cíle než Prahu, pokud si mohou dovolenou vůbec dopřát. Vás v té české kotlině se světová krise zatím příliš nedotkla, přijde k vám jako všechno ostatní trochu později. Nejsem prorok ale jsem si jista, že za 1/2 roku budete mít úplně jiné starosti, než je úpadek turistického ruchu a cena piva v Praze.

0 0
možnosti

mathilda

20. 9. 2009 0:14
turismus v Praze

... celou pintu, to.zn., že hladina je u samého okraje, takže zvednout sklenku k ústům a nepobryndat se je artistický výkon.

Důvod, proč zde reaguji je ale jiný. Je opravdu paradoxní, slyšet od českého "světíka", že turisti, kteří teď naštíví Prahu žerou chleba se salámem na ulici či v parku. Nejen do nedávna, i dnes se stravuje 90 % čs. individuálních turistů, které potkáte v Italii, Francvii, Švýcarsku, Rakousku, Španělsku a i jinde skoro výhradně z konzerv. Nemluvím o tunelářích ani o čs. neokapitalistech, kteří se stigmatizují už jen tím, že se neumí chovat a neovládají dostatečně žádný jazyk krom češtiny. Jejich habirus a jejich vehikly jsou téměř totožné s těmi západními, jejich komunikační a sociálně-adaptivní schopnosti jsou však na úrovni provinčního burana. Milí čeští vševědové, než si opět otevřete pusu a začnete kritizovat evropské turisty, uvědomte si, že Češi během té krátké doby trvání Schegenské dohody svou nekalou pověst nejen nezlepšili ale dost pohoršili. Pokr. ...

0 0
možnosti

mathilda

19. 9. 2009 23:54
turismus v Praze

Je zábavné číst názory českých pseudo- podnikatelů a zaměstnanců (stálých i dočasných) v turistické branži v Praze. V centru Prahy jsem byla naposledy na podzim 2006 a už tehdy se mi zdálo, že mnozí majitelé pražských restaurací a kaváren se snaží držet krok anebo se alespoň přiblížit ke standartu tradičních turistických zemí Evropy. Pokud se tu někdo zmiňoval o ceně 70 Kr. za 1/2 litru piva, tak co se týká cen za nápoje a objednávky a l? carte, ti kreativní podnikavci úroveň západních zemí nejen dosáhli ale v mnoha případech i překročili. Vyžadovat 3 až 4 Eura za 400 ml piva (správná míra, t.j. 500 ml je v Praze spíše rarita než normalita) je neomalenost non plus ultra. Co se však týká chování obsluhujícího personálu, kvality a úpravy podávaných jídel stojí Češi na úrovni rozvojové země. Za neurvalé chování a nedbale připravené pokrmy suspektního původu očekávají velkorysé spropitné.

Zöstanu-li u piva, tak na př. v Anglii vám stírají pěnu tak dlouho, až máte ve sklenici skutečně ...

0 0
možnosti

neurotik

16. 8. 2009 1:52
hele vy hosti..,co jste chytří...

..naprosto souhlasím do prahy jezdí už jen socialky podle mě rovnou z pracovních uřádů té které země... Je to material se kterým se téměř nedá pracovat at je člověk číšník ,stánkař prodavač suvenýrů nebo majitel restaurace.Připadá mi ,že vy co tady žehráte že konečně nepujde turisty olupovat o závratné sumy zapomínate že jen v praze v turismu pracuje spousta lidí kteří z tohoto živí své rodiny ...až tyto příjmy vyschnou jak si dozajista přejete pak bude teprv krize citelná.. že je to rok od roku horší je už dlouho poznat ale za chvíli se to už nebude mít kam zhoršovat...

0 0
možnosti

theofil.bentley

14. 8. 2009 19:46
vsak se to zase zveti.. ;-)

jo jo, ono to bude lepsi... i kdyz musim rict, ze bych rad Prahu videl znovu bez reklam a tolika turistu, a klidne i trochu sedivou a ne moc uklizenou - presne tak jak jsem ji jako vidlak z vychodu videl v 16-ti poprve... ale to je a zustane jenom takovej muj malej sobeckej sen... :-)

0 0
možnosti

Michai

23. 7. 2009 14:42
No jo, zlaté časy odrbávání turistů zkončily

Turismus v centru Prahy nekrachuje, ale návštěvníci již pochopili, že centrum je jen taková "mucholapka" na peníze a jinde dostanou lepší kvalitu za lepší ceny. To si musíte uvědomit a ne si stále myslet, že hospoda v centru bude nějaký zlatý důl na peníze.

Když k nám přijedou známí z ciziny, tak projdeme centrum, ale najíst se jdeme někam jinam, neboť podniky v centru jsou "nesympatické" jak cenami, tak i chováním personálu. Podívejte se někdy třeba na Smíchov, jaké kvalitní podniky s kvalitním jídlem a pivem se tam nabízejí. Mnohdy i to pivo je dražší jak někde v centru, ale úroveň na mnohem vyšší úrovni.

0 0
možnosti

Michai

23. 7. 2009 14:45
Re: No jo, zlaté časy odrbávání turistů zkončily

O Nerudovce, či kudy chodíte pěšky na Staromák, ani nemluvě, to je kapitola sama pro sebe :-/

0 0
možnosti

jjumbik

21. 7. 2009 22:25
co se čílíte na Shazu

za to, že má radost, když klient v jejím podniku více spotřebiuje a taky dá větší dýško. Je to přece její práce, výdělek a nedělá to jako charitu. Tu si nechme jinam a jinak. :-) 

0 0
možnosti

Shaza

22. 7. 2009 22:40
Re: co se čílíte na Shazu

JO!

0 0
možnosti

pinguone

20. 7. 2009 21:21
..jestli krise vycisti Prahu

..od turistickych zlatokopu a usankaru.. budu jen rad...:-P

0 0
možnosti

Shaza

18. 7. 2009 7:24
mno

já mám stejnej pocit - občas brigádně "servírkuju", tak mám na to docela oko, a je to fakt mizérie! v Praze jsou k vidění buď organizovaný skupinky, který žerou chleba se salámem, ale solventní hladový turista nikde - na druhou stranu má každá krize ve finále očistný účinek a zlikviduje všechny nekonkurenceschopné podniky, vyčistí se vzduch a otevřou se nový investiční příležitosti - a na dobrýho managera s dobrým nosem to bude mít ve finále pozitivní dopad. Držím palce, ať se to zdárně přežene! RF  

0 0
možnosti

Potápka

18. 7. 2009 15:15
Re: mno

Já jako zákazník mám zase "docela oko" na personál vašeho typu, který na hosta kouká optikou solventní hladový turista, a ne - pokud bude host spokojen, budu spokojená i já. Nikdo po Vás nechce, abyste obsluhovala hosta pro jeho krásný modrý oči, je to obchod, ale ta útrata obsahuje právě i tu spokojenost s přístupem. Váš hulvátský a krátkozraký přístup ( žerou chleba, solventní turista nikde, ala dáš si jen kolu a kafe, tak si počkej..) pak shodí i dobrou kuchyni nebo výtečnou kávu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky