Diskuse

Divný Vánoce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nebeská

22. 2. 2009 23:39
evi,

trochu sdílím váš názor, naše rodina nezvyklá trávit čas spolu se obvykle o svátkách pohádá... ale neumím si představit, že bych se o ně ošidila... zajímá mě - jak to zpětně hodnotíte, že jste se na vánoce vykašlala? jaké to bylo?

0 0
možnosti

TheBaron

30. 12. 2008 16:41
... raději žádné Vánoce?

S tím " ... raději žádné Vánoce" si dovolím až bytostně nesouhlasit. A pokusím se vysvětlit proč :-)

Dřív, než zcela zavrhnete Vánoce jako takové, zkuste se sama sebe zeptat ... co to Vánoce pro mne (Vás) vlastně jsou? Je to stres v supermarketech? Je to předhánění se v ceně dárků? Je to překotné uklízení všeho, co mi po celá rok ale vůbec nevadilo? Je to ládování se kaprem, kterého nesnáším (jeho chuť mi moc neříká a než se v bezpečí doberu druhého konce mé porce, je můj slavnostní pokrm studený a jeho kvality pro mne ještě více poklesnou)?

Pokud někdo chce mít takové Vánoce, ať si je má! Ale pokud máte chuť dlouho spát, pak vyrazit s partnerem a pejskem na vycházku, po příchodu se zahřát svařákem a koukat na Mrazíka, tak ... proč ne?

0 0
možnosti

TheBaron

30. 12. 2008 16:42
Re: ... raději žádné Vánoce?

Jsou to jen VAŠE Vánoce a nikdo nemá právo vám říkat jak je máte slavit.

Neignorujte Vánoce. Užijte si je. Po svém.

A všechno nejlepší do Nového roku! :-)

0 0
možnosti
OU

23. 12. 2008 15:45
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
T

theofil.bentley

23. 12. 2008 8:03
Ten Mrazik je asi generacni zatez ;-)

Prave se ho na posledni chvili snazim "upiratit" :-) Hmmm, to je zajimavy, hodne ceskejch vanoc v US se tem vasim docela podoba (jehlicnan v kvetinaci, parodie na ceske cukrovi a MRAZIK), vcetne tech nasich :-) Hezky svatky vsem :-)

0 0
možnosti
I

ignorantka

23. 12. 2008 3:01
Evo, ze vy jste si neudelala tu trezalku na depku!

'Feliz Navidad!' ' Mele Kalikimaka! ', pro ty co musi stravit Vanoce na plazi. ;-)

a tady trochu amerikany pro dobrou naladu:

http://www.youtube.com/watch?v=P37xPiRz1sg

0 0
možnosti
A

Arth-

22. 12. 2008 22:02
Berte to z té lepší stránky...

čert vzal všechny ty pouťový atrakce a hulákající tlampače v obchoďácích... 

Za pár dní se nám prostě narodí nové Sluníčko - a zase bude líp...  tak ho potichu, s úsměvem přivítejme ... a ono nás pak bude pěkně hřát.

;-)

0 0
možnosti
E

Enaz

22. 12. 2008 23:02
Re: Berte to z té lepší stránky...

:-), ano, to je ten přístup.

0 0
možnosti
E

Enaz

22. 12. 2008 21:27
Vánoce jsou divný svátky,

takový moc masový ...

Je fakt, že pokud jsou děti malé nebo my jsme těmi dětmi a máme funkční a milující rodinu, tak jsou fajn ... ať už proto, že je prožíváme nebo je děláme pro ostatní kolem sebe.

Tyhle letošní neřeším, nejdřív navštívím rodiče a popovídám si s nimi při společně uvařené večeři, pak si zalezu do postele, vyberu si pár knížek, k posteli si postavím džus, víno a vodu ... dodám chlebíčky z včerejšího dne (jsou krásně proleželé pokud nepřeschnou), na kafe, cigárko a čtení blogů budu občas odcházet vedle ... šla bych i na procházku do lesa, ale samotné se mi nebude chtít. Budou to pěkné Vánoce ... jako ty Vaše, paní Evo :-).

A na životní minimum se vykašlete - je líp, když se to nemusí ... a proč byste si nemohla na Vánoce udělat radost jen tím, že si ten svařák uděláte z vína nad rozpočet ... nebo bouchnout se svým milým pod stromem v lese šampaňské.

Hezké dny :-).

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

21. 12. 2008 12:49
Milá Evo,

já upřímně Vánoce moc v oblibě nemám. Váží se k tomu mé smutné vzpomínky z dětství, kdy jsem nejedny Vánoce celé probrečela. Nicméně jsem si je asi nejvíc vychutnala v Anglii, kdy jsme u našeho "mezinárodního" štědrovečerního stolu měli opravdovou pohodu...

Vaše pojetí Vánoc se mi líbí, taková procházka se s svařákem, hm..V

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

19. 12. 2008 16:19
"Celý můj život" ...

...."zoufale selhávám v tom, prožít aspoň" jeden obyčejný, normální týden ... takže pokud se něco podobného děje jen na Vánoce, je to relativně v pohodě :-) ... Flek, Re, nehlášená karma R^ a k tomu přání příjemného prožití Vánoc neVánoc :-)

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

19. 12. 2008 7:53
na vánoce nepokračujete v akci - žiju z životního minima?

Chybí mi druhý díl.....;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

19. 12. 2008 22:37
Re: na vánoce nepokračujete v akci - žiju z životního minima

Pokračuju, jen o tom nepíšu. Poslední týden (jak citelno i z mých článků) mě stihla hluboká deprese a nemám na noc chuť.

Z psychologického hlediska - klasický případ "avoidingu", dobře vím, že se na mě zase vrhnou jak šakalové, sepíšu to až budu mít pohromadě trochu kuráže všem těm invektivám čelit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky