Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kristine.Z.Kochanska

6. 9. 2008 18:15
Hm.

Když někdo nechá svou wifinu nezabezpečenou, dost pravděpodobně tak činí úmyslně. Je hodně takových free wifispotů. Pokud ale někdo láme WEP, je to od něj minimálně neslušné.

S takovou myšlenkou, kterou v článku razíte, byste nemohla browsit vůbec, co když majitel stránek zapomněl tyto zabezpečit a má je jen pro placený přístup?

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

18. 9. 2008 17:12
Re: Hm.

Tohle zní velmi rozumně, z tohohle pohledu mě na to vůbec nenapadlo se dívat. Díky za příspěvek do diskuse.EP

0 0
možnosti

Yurek

27. 8. 2008 13:56
Zkuste se zepotat na www.poradte.cz

;-D

0 0
možnosti

tos42

18. 8. 2008 12:32
To je celkem vyvucany z prstu...

1) dnes uz limity dat nejsou

2) kdyz si nekdo nainstaluje wifinu tak, ze je nezaheslovana, jeho smula... signal neni majetek

3) logika - co neplatim, na to nemam narok - je jaksi kapitalisticky zvracena. Platite vzduch, svetlo, platite musiku, kterou slysite linout se z baru odnaproti? Citie vuni pizzy z pizzerky? Mate si kvuli tomu zacpat nos, usi a pokud mozno i zavrit oci, abyste nevidela ten ohnostroj?? ..tenhle clanek je dost pritazenej za vlasy Rv

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

18. 8. 2008 12:51
Re: To je celkem vyvucany z prstu...

:-)

odpovím jen na 1/ - ale jsou

Já napčíklad mám internet přes CDMA od O2.  Platím sice paušál, a mám "neomezená data" ... ale když náhodou budeme internet používat "moc", tak se nám podle nějaké té jejich "fair use policy" strašlivě zpomalí... jako strašlivě, skoro až na nula. Používal-li by někdo bez mého souhlasu mojí wifinu a stahoval si na ní filmy, tak za malou chviličku já nebudu mít naprosto nic... a tím mi zcela nepochybně vzniká škoda.

A co tady psali lidi, tak ty staré paušály, kde platíte za data "navíc" stále běží. Jestli to tak je, to ale nevím, já to zas tak podrobně nezkoumala.

Vím však přesně, že mne někdo poškodit může a tak asi nejsem sama... a to zcela a naprosto pro podporu teze tohoto příspěvku stačí....

0 0
možnosti

Vikina

18. 8. 2008 1:27
To jsem blázen

koukám na telku, je tam Čína, koukám na zdejší příspěvky, také čína. Ještě že v té telce rozumím aspoň těm obrázkům.

0 0
možnosti

p-e-t-t-a

17. 8. 2008 20:19
super článek

R^R^R^ jako vždy ;-)

0 0
možnosti

radim36

17. 8. 2008 12:25
Rok archivace u providera.

Já bych připomenul, že podle našich zákonů jsou nyní provideři povinni půl roku uchovávat informace o svých zákaznících, konkrétně jak dlouho kdo byl připojený, co na té síti dělal, které webové stránky navštívil atd. Od nového roku tuším se to musí uchovávat celý rok.  Nevím, co všechno za informace uloží provider z internetového připojení, které provede nějaký náhodný kolemjdoucí nebo nějaký černý uživatel nezabezpečeného wifi připojení, každopádně ale tyto informace budou pro případné vyšetřovatele rok k dispozici.  Takže v případě nezabezpečeného připojení bych se dost bál nějaké nelegální nebo sledované činnosti případného černého uživatele sítě.

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

17. 8. 2008 20:28
Re: Rok archivace u providera.

Na to mi muj vrozeny anarchista naseptava, ze by bylo bajecky, kdybychom si je poridili vsichni. Myslim, ze pri trose inteligence uzivatele naprosto nemaji nastroj, jak dokazat, kdo z uzivatelu site co presne delal. Navic - Myslim, ze nikomu neni nic do toho, na co svuj internet pouzivam. Terorista i vyrobce a distributor detske pornografie ma dost penez na to, aby mel svul vlastni server vcetne sikovneho kodovani. Nebeha po ulici a nekrci se mezi popelnicema, aby dosahl notebookem na misto, kam nahodou dosahne nezabezpecena wifina nejaky blondyny.

A nelegalni stahovani filmu a hudby? No tak na to tema jeste napisu, mam na osu a jim podobne peknou pifku. Malokdo tusi, jak zminene organizace funguji a to zejmena ve vztahu k "zastupovanym" umelcum. Je to zakonem posveceny zlocin. A reforma toho systemu je naprosto nezbytna. Policie ma honit vrahy a ne sledovat bzukot site.

0 0
možnosti

Fonon

17. 8. 2008 11:09
připojením na cizí síťje asi trestným činem, viz

http://www.itpravo.cz/index.shtml?x=239438, mimochodem v USA taky za to nějaký muž šel k soudu http://www.zive.cz/Bleskovky/Muz-u-soudu-za-kradez-Wi-Fi-signalu/sc-4-sr-1-a-125653/default.aspx

0 0
možnosti

MiroTR

17. 8. 2008 11:56
Re: připojením na cizí síťje asi trestným činem, viz

No jistě, pokud překonal překážku (WEP), pak nemohl předpokládat, že to je free síť. Pak je to jasné. A v druhém případě se jedná o zákon USA, to nelze srovnávat.

0 0
možnosti

sorbox

16. 8. 2008 22:04
Moc hezky napsáno

K tomu internetu "free." Pro bezelstného laika fajn věc. Pro normálního IŤáka taky. Pro mladého teenagera s trochou poznání IT velmi dobrá věc, ale pro Vás špatná. Připojí se na net přes vaši IP. Přes vaši IP stahuje soubory a všude kam vleze v internetu zanechává stopu k vám. Vše co sdílí apod. zanechá stopu k vám. Vy jste  nic neprovedla, ale tím jste umožnila nezákonné šíření nějakého třeba nového filmu.

Celkově je to ošemetné téma a záleží na úhlech pohledu.

P.S. Pokud máte na tom CDMA veřejnou IP, pošlete mi na mail login na router, připojím se a tu wifi vám nakonfiguruji vzdáleně (nebo se aspoň pokusím).

0 0
možnosti

MiroTR

16. 8. 2008 22:10
Re: Moc hezky napsáno

Pokud je ta síť free, pak se nepřipojí přes její IP. To jaksi nejde, víte ? Na free sítích se zpravidla používá DHCP, takže nikdo nemá pevnou veřejnou IP, podle které by ho bylo možné identifikovat. A připojit se k veřejně síti se zapnutým sdílením je nejlepší způsob, jak si zlikvidovat systém.

0 0
možnosti

pasingr

16. 8. 2008 21:23
Provozovat

nezabezpečenou WIFI je asi taková nabídka, jako když Vy dáváte hostům vodu zdarma. Také ji nemusí pít, když jim nechutná. ;-D

0 0
možnosti

KOLDAK

16. 8. 2008 20:49
Podívejme se na to z druhé strany -

majitel wifiny se naboural svou sítí do vašeho počítače ve vašem soukromém prostoru. Bez vašeho vědomí. To by pak byl zloděj každý, komu spadne na zahradu shnilé jablko ze sousedovy jabloně za plotem.

0 0
možnosti

MiroTR

16. 8. 2008 21:14
Re: Podívejme se na to z druhé strany -

Pokud je síť nezabezpečená, je pokládána za veřejnou dle vyjádření ČTÚ. Pokud si neoplotíte, nebo jinak neoznačíte zahradu, nedivte se, když Vám tam budou lidé chodit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky