Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gogol_jl

10. 1. 2008 10:23
Dik za clanek

Vsak je take na chatu BBC docela rusno

0 0
možnosti

Jose Chroustal

9. 1. 2008 15:43
VÁŠ KŘIK PANÍ PALLOTTO ZDÁ SE MI PONĚKUD HYSTERICKÝ

Češi a s nimi naprosta většina světové populace, podle mě, stejně vidí, jak vše kolem Bin Ladina je zcela v rukou amerických tajných služeb, které si svými dlouhými chapadly dělají naprosto co chtějí a to doslova po celém světě - zatýkají, internují, vězní, mučí, rozváží k mučení do jiných států. Takže úprava jednoho rozhovoru týkající ho se Bin Ladina do toho jen  zapadá. Kdo nejde s námi, jde úproti nám.  Úplnou pravdu o Bin Ladinovi se stejně nikdy nedozvíme. Takže v tuto chvíli Čechy opravu více zajímá profesor Švejnar a jeho prezidentská kandidatura a hlavně by je mělo zajímat a pobužovat  bezprecedentní zasahování současných a bývalých špiček české justice do Čunkových kauz, ve snaze zastavit všechna vyšetřování.

Toto  je ukázkový případ ovlivňování a manipulace !!!   

0 0
možnosti

Eva Pallotto

9. 1. 2008 13:18
Re: comment ze 4. ledna

Děkuji, taky jsem to včera odpoledne našla, už na to upozoňovali jiní čtenáři. Nic proti blogům (;-), ale dávat oficiální omluvu tam? Takové lehce kostrbaté... :-(

Každopádně svůj článek o to upravím, díky. EP

0 0
možnosti

Libor Havlík

8. 1. 2008 18:06
Opravdu cenzura? Opravdu zabit? Opravdu putna?

Dokážete prokazatelně potvrdit kterékoli z oněch tří tvrzení, která jste použila v nadpisu svého článku?

Stačí jen trochu jiný pohled na věc a rázem je z Vašeho nadpisu ( (při vší úctě k Vám) jen bulvární kachna.

Mimochodem, všechna naše i světová média po léta zastírají fakt, že Zemi pravidelně navštěvují mimozemšťané vedení Aštarem Šeranem. Chtělo by se mi říci, že se jedná o nehoráznou cenzuru a novinářům je to putna :-)

0 0
možnosti

Eva Pallotto

8. 1. 2008 18:42
Re: Opravdu cenzura? Opravdu zabit? Opravdu putna?

a/malé ano b/netvrdím já, řekla Bhutto c/velké ano

Že je nadpisu potřeba detailnějšího vysvětlení souhlasím. Od toho však již titulky bývají. - je například na diskusi nakolik je podobný ediční zásah "cenzura" a nakolik neserióznost nebo něco mezi. Proto ostatně píšu článek, kde tato zkratkovitá a/b/c/ hesla v titulku uvádím do kontextu. 

Vám skutečně přijde ok, že světový politik formátu Bhutto něco tak zásadního plácne, novinář BBC se jí nezeptá na vysvětlení, pak to BBC z rozhovoru pro jistotu vymaže ... a když se to provalí tak se žádný jiný novinář neptá jak je tohleto možný?

Babka Tralaláková co tvrdí že viděla Aśtara je trochu podpásovka (při vší úctě k Vám). ;-)

Článek nebyl o tom, zda měla či neměla Bhutto pravdu, když vytrousila takovou informaci. Článek byl o tom, jak se média zachovají, když někdo takovou zásadní (dez)informaci přinese.    Hezký večer přeji, EP

0 0
možnosti

Martin Jirousek

8. 1. 2008 16:54
Co s tím

Někdo dává přednost tomu, že bude pršet, že známá modelka se vyspala se známým hercem. Je to jednoduché, bezpečné a nemusí se u toho moc přemýšlet. Ale to je přesně to, o co  se média snaží. Stádo přijímající zábavu a moc nemyslící. Ale takováto zpráva o manipulaci s informací ze strany s BBC se týká každého z nás více, než si jsme ochotni připustit. Stejně s námi jednají i v podávání informací o radaru. Naštěstí je předseda ODS buran, který v rozčilení pečlivou propagandu nabourá prohlášením, že radar JE PROTI RUSKU. Dík za Topolánka a jeho buranství, aspoň řekl pravdu. Nikdy nebudu moci pochopit, jak je možné proti vůli 70% obyvatel Česka prosazovat tuto stavbu. I vzhledem připomíná "Death Star".

0 0
možnosti

plech

8. 1. 2008 16:40
Kódl Gott

se oženil! Takový je idnes. A vy chcete po těchto ´novinářích´, aby řešili prkotiny typu BBC a cenzura.;-)

0 0
možnosti

ORTEN

8. 1. 2008 16:28
gospel

http://www.youtube.com/watch?v=KO78Ej9EKC4

dovolim si zkraceny preklad:

Máme velký problém! Protože vy, lidé, a 62 milionů dalších Američanů mě právě poslouchá. Protože méně než 3% z vás čte knihy. Nebo méně než 15% z vás čte noviny. Neboť jediná pravda, kterou znáte je ta, kterou vidíte v televizi. Je tu celá generace, která nikdy nepoznala nic jiného, než to, co vyšlo z této bedny! ....

0 0
možnosti

ORTEN

8. 1. 2008 16:29
Re: gospel

....

Tato televize je váš gospel, největší objev v historii lidstva. Tato televize dokáže vyrobit nebo svrhnout prezidenty, papeže, ministry.

Televize, to je ta největší moc na celém světě, a běda, když padne do rukou nesprávných lidí! A když největší společnost na světě ovládá největší prostředek propagandy na celém světě.....kdo ví, jaký bordel vám budou strkat pod nos namísto pravdy!

Tak mě tedy dobře poslouchejte:

V televizi není pravda! Televize je jen sprostý zábavní park!  ...

0 0
možnosti

petrpan

8. 1. 2008 16:07
Pokud vám jde o serióznost.

Zkuste začít sama u sebe. Už samotný Váš headline je totiž hrozný a manipuluje se čtenářem stokrát víc než BBC. Takže: 1) BBC cenzuruje rozhovory - úprava a zkracování rozhovorů je běžná věc ve všech zpravodajských relacích na celém světě. "Cenzura" je něco úplně jiného - snaží se zamlčet a potírat pravdy, které jsou nebezpečné pro daný režim. Tvrdit v tomto případě, že šlo o "cenzuru" je poněkud nehorázné. 2) "Bin Ládin zabit" - možná ve vašich nebo mých snech... Že to bez jakýchkoliv souvislostí prohlásil jeden nepříliš seriózní zdroj neznamená, že to je pravda. Doufám, že pochopíte, že když nyní prohlásím "viděl jsem Rumcajse", tak vás to neopravňuje k titulku "Rumcajs opravdu žije". 3) "novinářům je to putna". Tím jste tomu nasadila korunu, protože z logiky věty vyplývá, že novinářům je mimo jiné putna, že Bin Ládin byl zabit. Seriózním novinářům není putna nic, co zavání seriózní, ověřitelnou informací. Takže - bohužel píšete na úrovni Blesku, ale mnohem méně čtivě.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

8. 1. 2008 16:40
Re: Pokud vám jde o serióznost.

No, Bhuttová byla zavražděna a už to neobjasní. Prohlášení, že Bin Ládin byl zavražděn je velmi nebezpečné, obzvláště z úst vysoce postaveného politika Pákistánu. Nebezpečné obzvláště jeden režim, pro který je Bin Ládin "veřejným" nepřítelem číslo jedna a na základě honu na něj už rozpoutal dva konflikty proti suverénním státům. Já si vážím každého novináře či bloggera, který se nebojí říct pravdu.

0 0
možnosti

Hadim

8. 1. 2008 15:59
Cenzura je všude

Cenzura byla, je a bude. Bohužel bude čím dál tím rozsáhlejší. V USA je to běžna praktika. CNN je toho dukazem. Pravdu je potřeba hledat a ne tupě přijímat. Bohužel je to čím dál tím složitější

0 0
možnosti

petrpan

8. 1. 2008 16:08
Re: Cenzura je všude

Přečtěte si prosím někde spolu s autorkou, co znamená slovo CENZURA - a nechte toho blábolení!

0 0
možnosti

martin

8. 1. 2008 15:40
slečno Evo, promiňte...

...ale vypadá to, že ta prázdná sklenice od vína, kterou na vaší fotografii držíte v ruce vám možná docela často poněkud zatemňuje bystrost úsudku. Bude to pro vás asi obrovská novina, ale obsah rozhovoru mezi paní Benazir a panem Frostem v této zemi opravdu nikoho právem nezajímá - a její tradičně naprosto neověřitelné teorie a "informace" už vůbec ne.

0 0
možnosti

monduha

8. 1. 2008 15:47
Re: slečno Evo, promiňte...

martine, já tedy nevím, jak Vy, ale jak tak čtu diskusi pod článkem, jediný, koho obsah článku nezajímá, jste Vy. Zřejmě, jak sám píšete, jste nikdo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky