Co si počneme s Tomášem Sedláčkem? Hlavně nezaspat!

10. 11. 2008 19:04:23
S ekonomem Tomášem Sedláčkem je potřeba něco udělat.
Tomáš Sedláeek
Tomáš Sedláeekvypujeeno z konkureneního blogu, snad se pan autor nebude zlobit

Před nějakým časem jsem na mém autoradiu naladila BBC právě v okamžiku, kdy tam běžel rozhovor s nějakým pánem. Mluvil tak rozumně, že jsem kvůli němu dvakrát objela Střešovice, musela jsem si to prostě poslechnout celý.

Mluvil o ekonomii a politice, ale tak nějak jinak, než jak běžně slýcháváme. Říkala jsem si, to musí být nějaký starý pan profesor, mluvil tak moudře, s přesahem do ostatních oborů, nečernobíle. A pak na konci: "Děkujeme Vám, pane Sedláčku, za rozhovor." Zase ten Sedláček!

V posledním čísle Reflexu pod titulkem "Nevyspalý muž" ... zase Sedáček. A zase na výbornou.

Na konkurenčním blogu Sedláček ... perfektně a k věci.

V Hospodářkách - Sedláček.

Všude samej Sedláček, jen tam, kde bych ho nejraději viděla... žádnej Sedláček.

Se Sedláčkem je potřeba něco udělat.

Je zcela nerozum nechat ho v hrsti jedný banky, která ve svý pobočce v centru Prahy už půl roku není schopná nechat umýt výlohy. Je nerozum takovou hlavu používat jako lepší kalkulačku.

Tomáši Sedláčkovi je 31 let. Už ve svých 24 letech poradcoval Havlovi. Jednou jsme se ségrou v Jungmannce zahlédly divnou ohnivou hlavu, kterak si to na starodávném kole a v perfektním obleku vesele kličkuje mezi auty v koloně - jasně, Sedláček. Ano, je to lehce excentrický člověk. Kolik úspěšných bankéřů světa dojíždí do zaměstnání na kole?
Jako téma své diplomové práce si vybral téma "etika v ekonomii" - opakuji, etika v ekonomii. Velký VK tvrdí, že etika v ekonomii je nesmysl, luxus na který si musíte nejdříve vydělat. Hm. V Enronu si to mysleli taky. A americký banky... no o tom ani nemluvme.

Nemachruje, mluví a píše srozumitelně, hledá, ptá se. Podle svých vlastních slov si na svém blogu testuje svoje nápady a učí se(!) od těch, kdo s ním v diskusi debatují. Velmi sexy přístup. Všimněte si, že všichni ti "chytří" nedovolí aby s nimi někdo polemizoval. Čím víc toho člověk ví a čím líp to má srovnané, tím víc je obvykle v pohodě. Sedláček je hodně v pohodě.

Údajně spí jen několik hodin denně, nejraději však vůbec. Snad aby nezaspal. Supr, Sedláček nezaspí a tak bychom neměli zaspat ani my. Zaspíme a seberou nám ho ti chytřejší. Obsah jeho mozkovny bych zákonem vyhlásila za kulturní dědictví, aby to nemohl exportovat. A co mu sebrat pas? (to myslím samozřejmě v legraci)

Se Sedláčkem je prostě potřeba něco udělat.

Nemám moc ráda takovou tu stranickou pseudodemokracii. V konečném důsledku totiž znamená, že si volíte nějakou doktrínu, povětšině zcela nerealizovatelnou, prosazovanou partičkou ambiciozních hochů, kteří přesně ví co ... a jejichž "hodnota" se počítá tak maximálně podle toho, jak poslušní jsou ke svému panu předsedovi a jeho klanu neviditelných. Jsou to jen takoví panáci, poslanci, který někdo někam posílá - tam si Pepo stoupni a až na tebe kejvnu, tak zmáčkni tamdleten červenej čudlik.

Celý bych to zrušila a začala odznova. Každému občanovi bych rozdala modrý kamínek. Ten by poslal tomu, komu důvěřuje a koho by si přál delegovat do rady moudrých (to "moudrých" bych ráda zdůraznila). U koho by před barákem byla největší hromada, ten by prostě do tý politiky jít musel. No, nemusel, ale vykrucujte se z toho, že?

Svůj bych poslala Sedláčkovi.

Protože s tím Sedláčkem, s tím je vážně potřeba něco udělat.

 

Z blogu TS: "Tomáš Sedláček je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004-2005 jako poradce ministra financí. Přednáší filozofii a ekonomii, dějiny ekonomických teorií a aktuality na FSV UK a hostuje na dalších univerzitách. Je stipendistou Yale University. Ze všeho nejraději jezdí na kole (nejrychlejší dopravní prostředek v centru prahy) a lyžuje."

Více o TS zde: WIKIPEDIA - jsou tam i odkazy na jeho blogy, rozhovory a články.

 


Autor: Eva Pallotto | pondělí 10.11.2008 19:04 | karma článku: 41.36 | přečteno: 13335x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 598 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 906 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1577 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 497 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 151 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 8483
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...