Ano, jsme stvůry

20. 06. 2007 16:24:17
Jsme ambiciozní třicátnice, které svou kariéru považují za úspěšnější než ve skutečnosti je. Nezvládáme umění "udržení tepla rodinného krbu", nejsme tolerantní, nechceme vykonávat domácí práce, jsme líné a neumíme vařit. Opíjíme se, vedeme nevázaný sexuální život a jsme prostě úplně trapné. A k tomu všemu si ještě dovolíme hledat chlapa, který by nám to všechno strpěl.
Julie by Robert Hayman
Julie by Robert Hayman

K napsání tohoto krátkého zápisku mne vyprovokovala reakce čtenáře Václava na tento blog. (Jitka Lenková,"Mladé, schopné a nešťastné?")

Václav o ženách mého typu píše: "Jsou zvyklé žít samy, navštěvují večírky, holdují alkoholu a nezávaznému sexu. Co se týče umění "udržení tepla rodiného krbu" nemají tyto ženy co nabídnout. Nejsou tolerantní, nesnáší a nechtějí vykonávat domácí práce, většinou jsou i dost líné, neumí vařit, často neumí ani udržet dlouhodobý vztah." a dodává "Po pravdě musel bych být blázen uvázat si na krk takovou ženskou a udělal z ní matku svých dětí."

Naprosto s panem Václavem souhlasím.

Pan Václav by byl blázen, kdyby si nějakou takovou........ takovou -stvůru nepřirozenou- uvazoval na krk. Sám se vyřadil z rybníčku potenciálních partnerů vdavek chtivých třicátnic mého typu.
Udělal dobře, zachránil si život.

Ovšem z pohledu oné nestvůrné ženštiny - byl-li kdy pan Václav potenciálním kandidátem? Tvrdím, že nikoliv.
Jaksi se totiž nestřetáváme v tom, co je pro kvalitní vztah důležité.

Vezmu to popořadě:
1/ žijeme o samotě - jsme na to zvyklé a tak hledáme partnera se kterým nebudeme muset být "stále". Chceme dost volného času pro svoje koníčky a záliby, pro vlastní přátele. Nechceme na partnerovi záviset ani viset, nechceme ho potřebovat. Chceme ho chtít. A to je rozdíl.
2/ navštěvujeme večírky - a chceme aby s námi partner občas chodil a abychom občas chodily samy. Děsíme se partnerů, kteří by nás nechtěli "někam pouštět", nechápeme, proč by partner měl mít jakési "povolovací právo" - protože ani my jim neříkáme co smí a nesmí dělat.
3/ holdujeme nezávaznému sexu - když se oba partneři domluví a užívají si to, neumím v tom vidět problém
4/ nedržíme teplo domova - no asi to bude tím, že se doma moc nezdržujeme. Trávíme život aktivně. Spolu s partnerem sportujeme, cestujeme, hledáme si aktivní a pestrou zábavu. Nemáme doma televizi, protože jí nestíháme sledovat, zbytečně by se na ní prášilo.
5/ nejsme tolerantní - tak tady si myslím že tolerantní jsme, pro pana Václava snad někdy až moc.
6/ nechceme vykonávat domácí práce - skutečně ne. Všímáme si toho, že i náš partner má dvě ruce. Navíc si mnohé z nás spočetly, že poměr naší ceny na trhu práce na hodinu strávenou drhnutím podlah jaksi vyznívá ve prospěch najmutí externí síly - uklízečky či domácí pomocnice.
7/ neumíme vařit - ale umíme. Já dokonce peču bez receptů, po paměti. To ovšem neznamená, že šéfkuchaře z "Chez Luis" považuji za amatéra a jeho prací pohrdám. Naopak. Než honit po zahradě šneky, to si je raději nechám od Luise naservírovat na stříbře.
A když vařím, tak s partnerem, je to takový náš koníček kterému se jednou za měsíc rádi věnujeme.
8/ neumíme udržet dlouhodobý vztah - umíme. Ale nedržíme se klíšťovitě vztahů které nefungují. Když si s partnerem přestaneme vyhovovat, pokusíme se o nápravu a když i ta selže, v dobrém se rozejdeme.

Poznámka na konec. Dovoluji si psát v množném čísle, protože tak nějak tuším, že možná nejsem jediná žena která to takto vidí. Body 6 a 7 se nechci nijak dotknout žen, které si uklízejí doma samy a nejedí na stříbře. I já na něm nejím zas tak často a sem tam tu podlahu taky setřu - ovšem odmítám jakýkoli koncept, kde by kdokoli předjímal, že je to snad moje "ženská" práce a povinnost.

Mám to obrovské štěstí, že mám muže, který tak nikdy neuvažoval - a když je potřeba tak mi žehlí košile do práce, protože to zkrátka umí líp než já. Já zase spíš lecos spravím nebo zorganizuju... Doplňujeme se, co je potřeba udělat o to se podělíme a role nikdy nijak nerozdělujeme. Nefungujeme jako "manžel a manželka" ale jako "partner a partner".

Autor: Eva Pallotto | středa 20.6.2007 16:24 | karma článku: 32.29 | přečteno: 3625x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 593 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2070 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.80 | Přečteno: 292 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 151 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 8483
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...