Jak farmář kedlubničku nesklidil, ale hodně na ní vydělal

Véna Vaškůj byl vždycky takovej ňouma a ťululum. Kluci se mu smáli, na koupališti ho házeli do hluboký vody, protože věděli, že Véna plavání před holkama jen předstírá a na mělčině se pod vodou odstrkuje nohou. Vytáhli ho vždycky přitopenýho a nezapomněli mu stáhnout plavky, aby příště nemachroval. A Véna tehdá hrozil pěstičkou: "Jen počkejte, já vám ukážu, vy hajzlové!"

Kedlubnička dotovaná... :-)foto: Wiki

Roky běžely, žádná holka s ním chodit nechtěla, tak si věčně něco četl v ušmudlaných lejstrech a tvářil se u toho záhadně.

Když začal Véna Vaškůj farmařit, všichni ti kluci, dneska chlapi, se mu v hospodě smáli: „Ten Véna, ten je fakt blbej jak vantroky. Víte, co skoupil? Ty nejlevnější pozemky, mokřiska za vesnicí. Ani jezeďáci tam nikdy nic nesázeli, by tam rostla tak maximálně rejže.“ Chechtali se, až jim pívo pobryndalo modráky.

Za půl roku je ten humor přešel. Véna před hospodou s kvílením zapíchl svoje nový fáro, nějaká Amerika to byla. Málem s nima šlehlo, když se z auťáku se vysoukala i Hanička Krásová a popotahovala si sukničku. Drdůlek měla nějaký rozvrkočený.

Starý babky, mámy těch chlapů z hospody, zatím na návsi tlachaly: „Matko, skočte si taky na Vaškůjojc, kedlubny tam jsou, a zadarmo! Že prej to Véna ani sklízet nebude, můžem si to vzít.“ A báby běžely na pole a kedlubničky sbíraly. Kedlubničky to byly nahnilý a bylo jich tam pomálu, ale byly zadarmo, tak co s tím ňáký štráchy.

 

A závěr kviz:

Co si Véna po večerech z ušmudlaných lejster předčítal?

Byly kedlubničky opravdu zadarmo?

Kdo komu co ukázal?

(kdo zodpoví správně všechny otázky, vyhrává pohlednici z Bruselu)

Autor: Eva Pallotto | pondělí 5.9.2011 20:20 | karma článku: 32,31 | přečteno: 4495x
  • Další články autora

Eva Pallotto

Byla jsem mladistvá intelektuálka

9.1.2012 v 18:12 | Karma: 33,10

Eva Pallotto

Buďme monogamní! Je to výhodné!

18.10.2011 v 15:08 | Karma: 35,97

Eva Pallotto

Africký hladomor řešení nemá

3.8.2011 v 17:50 | Karma: 37,44

Eva Pallotto

O kukaččí dceři pana Sýkorky

21.6.2011 v 8:36 | Karma: 41,35

Eva Pallotto

Miluju tě, už mi nepiš

19.4.2011 v 19:52 | Karma: 32,15
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky